Strach z kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.6.13 14:55

Strach z kojení

Omlouvám se za anonym, ale stydím se za to…

Jsem cca ve 30tt a určitě bych chtěla miminko kojit (bude to moje první). Jenže vím, že mám dost citlivé bradavky (i před otěhotněním) a bolí mě téměř každý dotek (i při sexu…) a bojím se, že proto kojení nezvládnu. Hned je mám popraskané do krve a nějakou dobu se jich nemohu ani dotknout. Lze to popraskání nějak zmírnit? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
27.6.13 14:59

Zkus masáže ve sprse.. Tepla studena voda pak nějakou houbickou třeba aby si proste zvykly. Na mazání doporučuji něco s lanolinem. Levna varianta je krém na bradavice z dm dražší je třeba Purelan ;)
Kojení zdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
27.6.13 15:00

Bradavky si samy zvyknou, zazačátku po každém kojení studený obklad a namazat bepanthenem mastičkou - po nějakém týdnu - 10 dní už ta citlivost nebude taková, kůže si krásně zvykne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
27.6.13 15:02

Jj bpli to jak prase, co si budem namlouvat. Bradavky jsem mela i pred tehotenstvim tak citlivy, ze vadil i dotek. Purelan, Bepanten a hlavne gelovy tampony z mrazaku, bez tech uz ted nekojim. A prsa si zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.13 15:02
@quinny píše:
Zkus masáže ve sprse.. Tepla studena voda pak nějakou houbickou třeba aby si proste zvykly. Na mazání doporučuji něco s lanolinem. Levna varianta je krém na bradavice z dm dražší je třeba Purelan ;)
Kojení zdar

Děkuji :kytka: a ten krém se může používat i při kojení nebo ho mám používat už teď?

• Citovat
  • Upravit
11592
27.6.13 15:03

Já měla to samé, neboj, pravděpodobně ti to příjde přirozené. Ze začátku to teda dost bolelo, mazala jsem bepanthenem a kalciovkou, používala látkové vložky- ty papírové to zhoršovaly, jakmile jsem dala látkové tak nebe a dudy. A pokud to nezvládneš, tak nezvládneš. Svět se nezboří. I když je to těžké, dneska je na matky šílený tlak, aby kojily, někdy jsem měla pocit, že je to až přehnané. Sama jsem si několikrát pobrečela, že jsem neschopná, částečně jsem kojila do 7m a co jsem si musela vyslechnout… U příštího mimina to tak řešit nebudu. Ale ta zkušenost je nepřenosná, každá si to musíme vybojovat sama. Držím palce ať donosíš a porodíš zdravé miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576

Kup si Purelan od Medely a jeste pred porodem si masiruj bradavky. Je to cisty lanolin, pro peci o prsa i pri kojeni je idealni. Je hutny, proto musis opatrne a pomalu obkrouzit bradavlu a tim ji jednak masirujes a jednak chranis (pri kojeni to delej hned, jak miminko dokojis!!!at nezaschne, odrihnuti tu vterinku pocka). Dopredu se neboj, uvidis, jak to bude :kytka: Doporucuju nastudovat spravne techniky kojeni jeste prwd porodem, spravne prilozeni miminka je alfou a omegou prevence bolesti i ragad (prasklinek). Taky doporucuju koupit chranice bradavek od Medely, udelaj prvni tydny fakt velkou sluzbu :palec: obzvlast u citlivych a bolavych bradavek.

Me kojeni bolelo jen u prvniho ditete a to par dni, nez jsem vychytala spravne prilozeni a prsa si zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348

Nebát se dopředu!:) jinak koupit si dobrou mast na bradavky (já nemůžu dopostit na tu z DM) a již v porodnici preventivně mazat mezi kojeníma a doma pak při nejmešim naznaku problemu. a v porodnici otravovat sestřičky a nechat si zkontrolovat techniku kojení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
27.6.13 15:06

Ahojky, a já bych ještě potom ze začátku kojení, pokud budeš mít bradavky popraskané, doporučila hydrogel - buď od Medely, nebo i Chicco je myslím vyrábí. je to teda drahé jak sviňa (4 ks/400,–), ale mně to moc pomohlo. A ten polštářek se dá přestřihnout napůl, takže se to dá trošku ošulit:-)

Příspěvek upraven 27.06.13 v 15:09

• Citovat
  • Upravit
15404
27.6.13 15:07

Presne a nedavat mimcu do pusy jen bradavku, ale i dvorec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
27.6.13 15:09

Já nekojila, ale kamarádka si moc pochvalovala klobouček. Při prvním řešila, aby to bylo vždy co nejpřirozenější, rozpraskaná, trpěla, klobouček jen když nebylo zbytí. U druhého, jak cítila, že jí něco bolí, nasadila a byla spokojená. Sice pak nekojila tak dlouho jako u prvního, protože se jí přerušil přenos kolik dítě potřebuje mléka a jaké složení, ale ona vždy říkala: „do prvního zubu, pak dostane flašku“, takže ji to ani nevadilo, že kojení neudržela do 6 měsíců. Takže zvážit, ono klobouček pokud chceš kojit dlouho je asi jen pro přechodnou dobu, kdy je nejhůř, pokud ti na délce kojení moc nezáleží, tak se netrápit a použít kdykoliv. Jen klobouček ještě může způsobit mimnku koliky kvůli nasátí vzduchu…A pokud chceš kojit, hned se poradit na oddělení šestinedělí, že trpíš na prasklinky a bolí tě to, oni mají fígle, co ti poradí. A jinak, když to nepůjde, nehrouti se, svět se nezboří a miminko ti hlady neumře. Moje dcera dostala těch mojich těžce vydojených pár ml, doma už byla na flašce. Krmení v pohodě, mohla jsem kdykoliv kamkoliv, mohla jsem jíst cokoliv, neměla jsem fleky na tričku…no jo no, mrzelo mě, že jsem se nerozkojila, tak jsem si našla pozitiva, proč je to fajn jak to je. Já byla spokojená a malá taky. Do školky neměla ani rýmu, alergii nemá na nic, koliky skoro nebyly…dnes je z ní 8,5 letá slečna a není ničím poznamenaná. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
27.6.13 15:09
@katka379 píše:
Ahojky, a já bych ještě potom ze začátku kojení, pokud budeš mít bradavky popraskané, doporučuju hydrogel - buď od medely, nebo i Chicco je myslím vyrábí. je to teda drahé jak sviňa (4 ks/400,–), ale mně to moc pomohlo. A ten polštářek se dá přestřihnout napůl, takže se to dá trošku ošulit:-)

Taaak hydrogel se to jmenuje to, bez ceho bych uz snad ted nekojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
27.6.13 15:12

Kalciová mast je dobrá - není tak drahá jako Bepanthen a je to skoro to samé.. A mazat a mazat jako o život a hlavně preventivně, ne až je popraskaná. Neboj, zvládneš to, ty bradavky si časem zvyknout a „obrní se“. Důležitý je taky, aby si prcek bral do pusy co nejvíc z prsního dvorce, pak v podstatě nějaké natržení hrozí jen minimálně.. kojení není cucání bradavek při sexu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
27.6.13 15:26

Me pomohl taky Bepanthen, prvnich 10 dnu byla kuze popraskana, tak jsem po kazdem kojeni mazala, ale pak uz jen pohoda…Nemazu, nic neboli a od zacatku pouzivam kloboucky na kojeni, laktacni poradkyne v nemocnici mi rikala, ze to neni dobre, ale me to jinak bolelo, tak jsem s nimi zacala a nemame s kojenim zadny problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.6.13 15:45
@Anonymní píše:
Děkuji :kytka: a ten krém se může používat i při kojení nebo ho mám používat už teď?

muže se pri kojení samozřejmě a klidne můžeš začít uz ted po te masáži jednou denne namazat :palec:
Za tyhle dva co jsem psala dam ruku do ohne jsou nej

A technika kojení samozrejme

K tem klobouckum klidně si je porid ale použiji až v nouzi nejvyšší ony taky dokážou na dělat víc škody než uzitku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí