Strach z létání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5679
12.5.14 20:24

Toho se clovek asi nezbavi..a zajimalo by me kolik lidi v letadle ma strach, protoze jsou vzdy vsichni tak klidni :lol:
Ja co jsme leteli naposledy, tak na me nemohl nikdo promluvit :mrgreen:
Ale posledni let hruza des a rikala jsem ze uz nikdy..
Litame jen teda na dovolenou, ale manzel se 15h trmacet autem bohuzel nebude..a tak to nejak prezivam, ale s hruzou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 11:27

Výzkum strachu z létání

Dobrý den všem,

studuji na Univerzitě Hradec Králové a právě zpracovávám praktickou část bakalářské práce na téma „Analýza strachu z létání“. Ke svému výzkumu potřebuji 5-6 osob, s kterými bych vedla mluvený či psaný rozhovor, ale v mém okolí nejsem schopná osoby s vážným strachem najít, většinou se jedná jen o osoby s lehce nepříjemnými pocity. Kdyby se zde našel někdo, kdo by byl ochotný anonymně (potřebuji znát jen věk, pohlaví, popřípadě kraj) odpovědět na pár zaslaných otázek, budu Vám velice vděčná, protože mi to ohromným způsobem pomůže a Vám by to nemělo zabrat moc času. :hug:

S pozdravem Karolína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
8.4.15 12:28

Máte SZ. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
8.4.15 15:01

@Ka.Zemanova taky pisi SZ.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.16 17:22

Máte někdo zkušenost, podařilo se překonat??

Situace u nás - já panický strach z létání, nikdy jsem neletěla, netoužím po tom, fakt se toho bojím. Konkrétně toho, že letadlo spadne :roll: Nepište mi tu prosím, že mnohem nebezpečnější je jízda autem, já to vím, vím jaké jsou pravděpodobnosti, nicméně je mi to prd platné, strach tu pořád je. A velkej.

A řeším teď situaci takovou, že rodinka by ráda k moři. Hlavně děti. Zatím jsme nebyli, nechybělo nám to, jezdíme na dovolené do jiných destinací, nicméně děti odrostly a samy projevily zájem. No jenže co teď.

Autem bych fakt nerada, musel by to celé odřídit muž, který by z toho asi fakt nebyl na větvi, děti nejsou zvyklé na tam dlouhé cesty přes noc a možná nejdůležitější věc - máme trošku jiné představy o destinaci než ty, které jsou dostupné autem.

Takže všechno prostě nasvědčuje pro to, že poletíme, ale nevím co se sebou. Pro mě to bude šílený stres, děti to na mě uvidí a vycítí. Když se „zfetuju“ nějakým uklidňovadlem, muž bude mít na starosti tři děti, kufry a ještě mě spící :nevim: :mrgreen: :mrgreen: Co s tím :think:

• Citovat
  • Upravit
4100
9.4.23 08:05

Oživuji diskusi - je něco, co vám pomohlo? Letěla jsem 2× přímé krátké lety (2-3h), po tom druhém jsem řekla, že už nikdy (klasické turbulence a propady). Na dovolenou jsme jeli loni autem.. no a teď za měsíc manžel s dětmi letí do USA (sportovní akce). Přemlouval mě, řekla jsem, že ani omylem. Je to s 2 přestupy. Úplně děs pro mě. Začíná se mi to pomalu rozkládat v hlavě, že tady budu sama a je to příležitost atd atd.. ale já mám takový strach (ještě tak dlouhý let - riziko trombozy?). No musím se rozhodnout do týdne kvůli letenkám.. jak si můžu pomoci? (Bachovky atd jsem zkoušela..)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
9.4.23 08:36
@Kolarkaa píše:
Oživuji diskusi - je něco, co vám pomohlo? Letěla jsem 2× přímé krátké lety (2-3h), po tom druhém jsem řekla, že už nikdy (klasické turbulence a propady). Na dovolenou jsme jeli loni autem.. no a teď za měsíc manžel s dětmi letí do USA (sportovní akce). Přemlouval mě, řekla jsem, že ani omylem. Je to s 2 přestupy. Úplně děs pro mě. Začíná se mi to pomalu rozkládat v hlavě, že tady budu sama a je to příležitost atd atd.. ale já mám takový strach (ještě tak dlouhý let - riziko trombozy?). No musím se rozhodnout do týdne kvůli letenkám.. jak si můžu pomoci? (Bachovky atd jsem zkoušela..)..

Co se nadopovat neurolem apod?

• Citovat
  • Upravit
4465
9.4.23 08:43

@Kolarkaa Alkohol v rozumné míře? A říct si že když by se mělo něco stát tak ti to může být už stejně jedno :lol: Nebo na to jít logicky statisticky, kolik dopravních letadel spadlo za minulý měsíc třeba na celém světě? A kolik bylo nehod na silnicích jen v ČR? Sama asi víš že ten strach je iracionální, tak si to co nejvíc připomínej a nenech ho aby tě v životě obíral o zážitky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
9.4.23 09:10
@Kolarkaa píše:

Sedativa nebo chlast, ještě možná hypnóza nebo meditace ;)

Riziko trombózy spíš pro letušky, ale pomáhají kompresní punčochy a párkrát se projít po letadle, nebo jsou i cviky v sedě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
9.4.23 09:30

Čím víc budeš lítat, tím menší budeš mít strach. Já to dřív taky nesnášela, bylo to pro mě za trest a už když jsem přiletěla, tak jsem se schizovala odletem. Dneska už celej let prospim a nijak se nestresuju.

Riziko trombózy - pokud máš nějaký mutace, řeš to s doktorem, pokud ne, tak neměj strach. Pořídila bych si punčochy, hodně pila, sem tam procvičila nohy a bude to dobrý. Pokud máš mutace, dají ti Clexane a bude to dobrý taky.

Neboj se a jeď. Bude to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.4.23 09:49

Trombozu bych neresila, pokid nemas nejake dispozice. Mam za sebou asi 8 nebo10 letu 24+ hodin, to nejak bylo to posledni, co me trapilo, kelikoz vetsina z nich byla i s aspon jednim malym ditetem :mrgreen: Na to je par zasad, hybat nohami, pit, muzes si poridot ty puncochy.

Jink to co pise @Azeretereza neni uplne pravda, ja mela pocit, ze s kazdym letem se spis vic bojim :zed: :mrgreen: Ale jako uplnou paniku jsem nemela nikdy, ale strach jo. Me nejlepe funguje holt co nejmin myslet na to, ze jsem v letadle, bud narvat sluchatka pustit nejake filmy a ignorovat realitu, nebo idealne co nejvic toho prospat :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
9.4.23 09:54

Bojím se výšek, ale létàní letadlem miluju. Jinak moje mamka má taky hrozný strach z letadla a tak si dá vždycky na letišti 2 panáky a letí :D V tom letadle ti ta výška fakt nepřijde a ber to tak, že je to bezpečnější než auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.4.23 10:56

Neurol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
9.4.23 19:48

Lexaurin zapít vínem nebo sampusem..když už mas děti tak, ze by je zvládl i jen manzel, tak se lehce omamit můžeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
9.4.23 20:49

Jak už tu zaznělo nech si napsat Neurol, nebo nějaký jiný lék. Trombózu pokud nemáš dispozice vůbec neřeš, pokud ano konzultuj to s lékařem. A pokud tě ta cesta láká, tak to zkus překonat! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová