Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi jsem jenom „nespokojená rybářka“, ale stejně mě to trápí.
Letos strávím první Vánoce bez rodičů, jelikož ti se odstěhovali do Brna.
Bydlíme s přítelem v 1+1, takže bysme se sem asi všichni nenarvali.
Přítel na Štedrý den pracuje až do 19h. A pak každý další den také pracuje. Ale snad je přemluví, aby dostal volno aspon 25.12 :/
Nedovedu si představit, že budu skoro celý den sama doma ><
Aspon odpoledne pojedu za babičkou, ale nevím jak to budu fyzicky zvládat týden před porodem ![]()
Dneska jsem kvůli tomu celé ráno brečela. Asi jsem pořád duší dítě :/
Já ti rozumím, Vánoce miluju a taky by mě to dost trápilo. Pokud to s tou prací jinak nejde, tak se nedá nic dělat, udělej si hezký den u pohádek a mysli na to, že příští Vánoce ve třech budou ty nejkrásnější ![]()
Tak to by mi taky bylo smutno
Jestli přítel opravdu nemůže, tak bych se hlavně snažila zaměstnat přípravou večeře, stromečku, výzdoby a dárků a těšila se až příjde a uděláte si hezký večer. ![]()
@Katjinka Taky je velká pravděpodobnost, že tou dobou už budeš v porodnici a tam sama nebudeš. Pokud budeš doma sama, tak si lehni, pusť pohádky a užívej si poslední chvíle, kdy můžeš ležet u telky, ládovat se cukrovím, nic nedělat a to ticho. S dítětem toto už nikdy nezažiješ.
Ahojky ![]()
neboj, to přežiješ
koukej na pohádky, připrav večeři a Vánoční atmosféru až přítel příjde domů a den Ti uteče ![]()
já to mám letos taky „divné“.. s přítelem budem celý den u jeho rodičů, a s našima budem až 25.12. Pro mě taky nezvyk, nebýt se svojí rodinou ![]()
Všechno dopadne dobře ![]()
Ahoj, hlavně nebreč, miminko to všechno prožívá s tebou. Takže vlastně nejsi sama, protože je tu ono
Zapneš si telku, dáš nohy na stůl a budeš odpočívat. Určitě to zvládneš, neboj
Jen žádný stres, jinak by mimčo mohlo přijít na svět dřív a to by se ti v tu chvíli moc nehodilo, když nebudeš mít doma nikoho, kdo by tě zavezl do porodnice a musela bys volat sanitku. Ať ti vše dobře dopadne
![]()
Já to takto měla první rok po osamostatnění se a bydlela jsem 200 km od rodičů. Vyřešila jsem to tak, že jsem si vzala denní službu v práci a to celkem uteklo. Ale ty do práce nejdeš, tak nemáš třeba nějakou kamarádku bez dětí, co nebude doma připravovat kapra a salát, že byste spolu si mohly udělat pohodu. Nebo se jdi někam podívat, i když týden před porodem, to se asi moc nikam nechce, viď? Nebo si prostě doma udělej pohodu, pusť si pěkný film, odpočívej, lenoš a užívej si poslední chvíle klidu, s mimčem už toho klidu moc nebude. ![]()
Jeee, ja bych si nalozila kolem sebe cukrovi, udelala nejaky dobry cajik a cely den cucela na pohadky. Mozna bych si zasla na takovou tu odpoledni pulnocni do kostela (nejsem verici, ale byva to tam na Vanoce pekne) a uzila si to. A s pritelem si date veceri pozdeji. Vubec to neber jako tragedii. A treba yaky doma uz ani nebudes, jestli mad ted dva tydny do porodu, pokud spravne pocitam ![]()
@Katjinka nebul
jak píšou holky, koukej na pohádky, jez cukroví, uvař si dobrý čajík a užívej si poslední dny TICHA
a den uteče a večer si s mužem uděláte hezkou chvilku ![]()
@petulatko
Jo, jo přesně, já bych z toho taky udělala spíš výhodu, lenošila bych a koukala na pohádky. Místo toho budu mít honičku a 3 prcky za zadkem.
Salát, kapr, oběd, a do toho manžel bude nadávat, že mu nepůjde dát stromek do stojanu…
.No jo, ale to vím až teď, zakladatelku chápu, taky mi ten první rok, co jsem vylétla z hnízda a byla na vánoce sama, bylo smutno. Holt každý chce, co nemá. ![]()
@Helii nám dnes přišel nový stojánek na stromek, a můj na to kouká a říká „to je nějaká malá díra ne? to jsem zvědavej jak to tam budu dávat“ tak už se taky těším ![]()
@Katjinka Mě jde přítel taky 25 do práce. A budem s dítětem samy
Třeba porodíš nakonec dřív a už budeš mít miminko. Já měla termín 5 ledna a nakonec jsem štedrý den už měla miminko u sebe.
Ahoj, chápu tě. My prožily první Vánoce s manželem sami dva (ještě bez malé) a nebylo to ono a zastekla jsem si. NA tvém místě, kousek do porodu bych taky plakala.
@K.Black píše:
@Helii nám dnes přišel nový stojánek na stromek, a můj na to kouká a říká „to je nějaká malá díra ne? to jsem zvědavej jak to tam budu dávat“ tak už se taky těším
Co jsi čekala, za ty „prachy“ ![]()
Nesmutni, připrav večeři, odpočívej, lež, jez - čeká tě už jen kolotoč, dieta - protiprdová,,, poslední dny svobody si musíš užít ![]()
Tak zkuste s přítelem zapracovat a třeba už budete tři, ale musíte teda hodně intenzivně ![]()