Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nemám nikoho.
Ty jo, tohle on snad moc dobře ví a stejně tě chce nechat na svátky samotnou? ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli to někdo má stejně, že bude sám na vánoce a jak to zvládáš/zvládáte?
Jsem s přítelem 4 roky, odstěhovali jsme se od rodičů pryč, on k nim jezdí jednou za měsíc. Já ke svým vůbec (neplacení výživného apod). Nyní budu první rok úplně sama na vánoce, na štědrý den budu do odpoledne v práci a pak budu sama. Je mi z toho mizerně. Přítel mi ani neřekl, kdy přijede zpět, vím jen, že pojede 23. a kdy se vrátí netuším. Takže se snažím si alespoň domluvit na každý den práci, abych nemyslela na to, že budu sama.
Nemáte nějakou radu, jak to překonat? Nebo jsem sobecká? Přítel mi řekl, že to jsou přece jen normální dny…
Prosím o uchování anonymu.
Nechápu proč nejedeš s ním, chlapa co mě nechá samotnou na Vánoce bych teda nechtěla ![]()
Zapracuj na sebevědomí ![]()
Jinak je to smutné
ale asi bych se s nim i pohadala
Sorry ale to není přítel ale idiot. My trávili s přítelem Vánoce po trictvrte roce a to jsem u něho ještě ani nebydlela. To jako až budete svoji a mít děti to si taky pojede sám? S takovým chlapem bych fakt nebyla.
Nechám mu přečíst tuhle diskuzi, jelikož mě svojí odpovědí na otázku. Víš, že já budu celé svátky sama odzbrojil. Řekl a co mám dělat…
![]()
No to jsou zas mekty o slusnosti. ziju s pritelem a on chce travit stedrej vecer sam. kvuli minulosti zrovna 2× vanocum neholduje. ja s nim budu celej den, nachystame spolu salat, kapra, polivku a proste vsechno a v pozdnim odpoledni me veze k mame. na druhy den asi prijede na obed a pak spolu pojedem zpatky.
kazdej to ma jinak. pokud ti to vadi tak neni nic jednodussiho mu rict at te bud vezme s sebou, pokud mate s jeho rodici dobry vztahy a jim to nebude vadit, anebo at jede fakt jen na Stedrej den a druhej den se vrati a je s tebou. jeste me napada, pokud je to takovej o omezenec a nevezme te ani se nevrati driv, zajdi do nejblizsiho domova duchodcu, detske nemocnice a ptej se jestli se muzes vecer stavit a chvili s nimi pobyt. seniori budou urcite moc vdecni a radi. dokonce muzes zjistit, ze to bude naplnujici a zahreje te na srdci, zes nekomu zprijemnila Stedrej den.
@Anonymní píše:
Nechám mu přečíst tuhle diskuzi, jelikož mě svojí odpovědí na otázku. Víš, že já budu celé svátky sama odzbrojil. Řekl a co mám dělat…![]()
![]()
![]()
melas mu rict no ty se mas chovat jak chlap a zkratit navstevu u rodicu nebo me vzit s sebou.
se ho bojis nebo co? boha holka. komunikace, znas to?
@Anonymní píše:
@Malike @kintlyNikam mě nepozval, já si ještě říkám snad mu to dojde, že by mě nejlépe neměl nechávat samotnou a navíc ani neřekne, kdy přijede. Vypadá to, že až na silvestra. Vážně mě zklamal
Ano každý rok byl zvyklí na vánoce u rodičů, ale říkala jsem si, že když jsme se přestěhovali od nich 50+ km, tak to změní a pak, že tam s nimi bude atd.![]()
Mela bys zauvazovat zda je to ten,,pravy,,
@Anonymní píše:
Nechám mu přečíst tuhle diskuzi, jelikož mě svojí odpovědí na otázku. Víš, že já budu celé svátky sama odzbrojil. Řekl a co mám dělat…![]()
![]()
![]()
Ty jo, jste už docela staří na nějaké chození okolo horké kaše. Já si myslela, že je vám tak kolem dvaceti. Jako ve chvíli, kdy by mi na tohle řekl: Tak a co s tím mám jako dělat? Tak bych mu asi odsekla, že nic, ale ať se mnou tedy už nepočítá, že o takového sobce nestojím. A Asi bych si sbalila kufry a odjela na vánoce k mamině s tím, že měla pravdu, že je to deb. l a že už s ním nejsem.
Zajímalo by mě, jak to vnímají jeho rodiče. Těm je fuk, že tě nechá naprosto samotnou na celé svátky? Chápala bych ještě toho 24, když ty musíš do práce, ale proč tě nepozve ani na další svátky? Případně proč není s tebou 24 a pak se nepřesunete k rodičům?
Když jedna rodina nefunguje, očekávala bych, že bude fungovat ta druhá. A 4 roky už opravdu nejsou krátká doba, když spolu už nějaký ten rok i žijete.
Sorry, ale jestli mu po čtyřech letech nestojíš za to, aby s tebou trávil vánoce, anebo tě pozval k rodičům, pak se ti velmi divím, proč s ním jsi.To není ani tak o vánocích, ale toto je vrchol neúcty a nulová empatie vůči tobě. On si tě neváží.
Na tvém místě bych ho poslala do háje, zvláště pokud je mamánek, usmířila se s mámou, a příště si vybrala daleko lepšího partnera, pro kterého budeš ty na prvním místě.
Nemám nikoho.