Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mu to vysvětli, že pro Tebe to den jako jiný není a že je Ti velmi smutno z toho, že s Tebou nepočítá…
A přesně jak někdo již zmínil, pokud to je běžný den, proč teda jede na návštěvu k rodičům??
Nechová se jako partner
@Amys píše:
Kdybyste jel každý ke svým rodičům, tak by to bylo v pohodě. Ale ve chvíli, kdy jedni nefungují, byla by slušnost, slavit vánoce spolu - buď tě pozvat k nim a nebo třeba slavit někde jinde. Pro mého tehdy ještě přítele bývaly vánoce otravným svátkem, který nějak přetrpěl. Nakonec jsme začali slavit vánoce s jeho sestrou, která už měla děti a dodnes tento krásný zvyk dodržujeme, i když už jsme manželé a máme vlastní děti. Pokud tě nechá na holičkách teď a ještě to omlouvá způsobem, že to jsou obyčejné dny (tak proč tam teda nejede jindy a v tyto obyčejné dny není s tebou?), co bude dělat, až budou třeba děti?
Až budeme mít děti, tak si snad vezme děti a pojede k sobě domů… Tohle mě štve.
Moje rodina nefunguje už dlouho
![]()
@Anonymní píše:
@Malike @kintlyNikam mě nepozval, já si ještě říkám snad mu to dojde, že by mě nejlépe neměl nechávat samotnou a navíc ani neřekne, kdy přijede. Vypadá to, že až na silvestra. Vážně mě zklamal
Ano každý rok byl zvyklí na vánoce u rodičů, ale říkala jsem si, že když jsme se přestěhovali od nich 50+ km, tak to změní a pak, že tam s nimi bude atd.![]()
Nepředstavitelné.
Pokud ty nemáš fungující rodinu, kde bys mohla trávit Vánoce, tak mi od něj připadá příšerně sobecké, že odjede sám, aniž by tě pozval a ještě na celý týden!!
Kdyby třeba řekl, že přijede ten druhý den a oslavíte to ještě jednou spolu, ale takto. Řekla bych mu o svých pocitech, že je ti to líto a nechceš být sama, pokud by ani na toto nereagoval, začala bych si vážně myslet, že mu na mě nezáleží.
Jeden podobný případ znám z okolí, jen naopak. Dva roky spolu, ona odjela sama k rodičům, ať se prý přítel nezlobí, že je zvyklá trávit tyto dny s rodiči. Ale oni si tedy udělali svůj Štědrý večer o den dříve. Už spolu nejsou - čímž nechci tvrdit, že to bylo kvůli tomu, ale už to o něčem svědčí. ![]()
Tak když je to podle něj den jako jiný, tak proč on jede k těm svým rodičům? Trochu divné. Narovinu se ho zeptej, jak ti to představuje, jestli mu vadí tě vzít sebou nebo kde je vlastně zakopaný pes.
@kintly píše:[/citacetak mu to řekni sama ze chceš strávit štědrý den s ním. Chlapi jsou natvrdly. K rodičům může jet 25.12 navíc rodiče jsou dva a tebe nechá samotnouZase na něj nechci tlačit, aby musel vynechat vánoce doma. On má i ségru, co tam bude a netuším, jestli jako rodina nejezdí někam 25.
, myslím, že říkal, že jezdí daleko za strejdou…
@Amys píše:
Nedojde mu nic, musíš mu to říct ty sama. Jsi velká holka, tak se ho zeptej, proč tě teda nevezme na vánoce s sebou, když ví, že ty domu nemůžeš
Já jsem 24. v práci, a on jede už 23. či dříve.
@SlecnaSally píše:
A řekla jsi mu to, že ti to vadí?
Nechci být sobecká.
@dedrichov píše:
Tak mu to vysvětli, že pro Tebe to den jako jiný není a že je Ti velmi smutno z toho, že s Tebou nepočítá…
A přesně jak někdo již zmínil, pokud to je běžný den, proč teda jede na návštěvu k rodičům??Nechová se jako partner
Zkusím si o tom s ním promluvit. On je mamánek… ![]()
@Adrasteia píše:
Nepředstavitelné.![]()
Pokud ty nemáš fungující rodinu, kde bys mohla trávit Vánoce, tak mi od něj připadá příšerně sobecké, že odjede sám, aniž by tě pozval a ještě na celý týden!!
Kdyby třeba řekl, že přijede ten druhý den a oslavíte to ještě jednou spolu, ale takto. Řekla bych mu o svých pocitech, že je ti to líto a nechceš být sama, pokud by ani na toto nereagoval, začala bych si vážně myslet, že mu na mě nezáleží.
Jeden podobný případ znám z okolí, jen naopak. Dva roky spolu, ona odjela sama k rodičům, ať se prý přítel nezlobí, že je zvyklá trávit tyto dny s rodiči. Ale oni si tedy udělali svůj Štědrý večer o den dříve. Už spolu nejsou - čímž nechci tvrdit, že to bylo kvůli tomu, ale už to o něčem svědčí.
Ještě dneska dopoledne jsem se ho ptala, kdy přijede a není schopný mi to říct.
Minulý rok jsme slavili 22. a on pak jel domů.
@Anonymní píše:
Zkusím si o tom s ním promluvit. On je mamánek…
no a už je to tady… přečti si pár diskuzí, kde figurují tito partneři…
@alisekR píše:
Tak když je to podle něj den jako jiný, tak proč on jede k těm svým rodičům? Trochu divné. Narovinu se ho zeptej, jak ti to představuje, jestli mu vadí tě vzít sebou nebo kde je vlastně zakopaný pes.
On si částečně myslí i jeho maminka, že když mám špatný vztah se svými rodiči, tak budu mít i s jeho.
My spolu bydlíme od 3 měsíců, ale to jsme bydleli u mého táty, ale dál to nešlo. Tak jsme se přestěhovali do místa, kde studujeme. Jsme tedy ještě ve studentském bytě.
Tak jsem se sebrala a jela pryč…
Druhé vánoce, co jsme spolu byli mi matka zakázala ho k ní pozvat.