Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@annaei no kazdopadne je to na pi…(tel)
, taky zalezi jaky je, ja mela obe deti hodnoulinky prvnich 14 dni, ze jsem o nich ani nevedela, ale presto bych se nedokazala na neco takovyho soustredit. Klobouk dolu pred tim kdo to da.
@suik Já do školy chodila s 2 měsíčním to šlo spal v kočárku při hodině. Od 5 měsíců už to nejde to by se zbláznil. Ono člověku leckdy nic jiného nezbyde
Nesmutni! Ja jsem od rodiny 800km. No v podstate mam uz svoji rodinu tady, ale po domove se porad styska. Mame mimiska 7 tydnu starou holccickou a meli by to byt prvni Vanoce ve trech, ale u nas se vubec zadny nekonaji
manzel pracuje cely svatky i na Silvestra a volno dostane nejdriv po Novem roce. Takze ja si to snazim nepripoustet, jinak bych probulela cely svatky. Takze nezoufej, jsou na tom lidi hur ![]()
Já tim, že přítel je v práci tak máme vánoce 22 prosince, pak 26 prosince, 27 prosince. Mě to nevadí a prostě 24 bude pro mě normální den
Ahoj zakladatelko, já jsem skoro každé vánoce pracovala, byla jsem třeba na denní směně, pak večer sama a hned ráno zase do práce, nebo na odpolední apod. Takže jsem vánoce vlstně měla až třeba 27, kdy jsem měla volno a jela za rodinou.. Takže, když ti muž dojde večer, tak to máš ještě krásné
Pro mě byl nejhorší ten večer, usínat sama.. na štědrý večer prostě blbý..
Užij si večer s partnerem, bude jistě krásný ![]()
Pro mě strávit den sama je jako výhra
Vánoce nevánoce! Ale taky jsem tyhle pocity prožívala, byla jsem od rodiny pryč na 5 let v Anglii a chyběly mi ty klasický svátky a mí blízcí.
Ale jaký si to uděláme, takový to budeme mít, na každou situaci se dá koukat více způsoby…
Hezký Vánoce všem!
![]()
Bud ráda že máš přítele a že se máš na koho večer těšit. Místo toho se teda snaž aby bylo vše krásně připravené a vonělo to doma vánocema. Horší je to u mneprotože mne nikdo nepřijde ani v těch 19:00 h večer, mne totiž manžel zemřel!!!
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli to někdo má stejně, že bude sám na vánoce a jak to zvládáš/zvládáte?
Jsem s přítelem 4 roky, odstěhovali jsme se od rodičů pryč, on k nim jezdí jednou za měsíc. Já ke svým vůbec (neplacení výživného apod). Nyní budu první rok úplně sama na vánoce, na štědrý den budu do odpoledne v práci a pak budu sama. Je mi z toho mizerně. Přítel mi ani neřekl, kdy přijede zpět, vím jen, že pojede 23. a kdy se vrátí netuším. Takže se snažím si alespoň domluvit na každý den práci, abych nemyslela na to, že budu sama. ![]()
Nemáte nějakou radu, jak to překonat? Nebo jsem sobecká? Přítel mi řekl, že to jsou přece jen normální dny…
Prosím o uchování anonymu.
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli to někdo má stejně, že bude sám na vánoce a jak to zvládáš/zvládáte?
Jsem s přítelem 4 roky, odstěhovali jsme se od rodičů pryč, on k nim jezdí jednou za měsíc. Já ke svým vůbec (neplacení výživného apod). Nyní budu první rok úplně sama na vánoce, na štědrý den budu do odpoledne v práci a pak budu sama. Je mi z toho mizerně. Přítel mi ani neřekl, kdy přijede zpět, vím jen, že pojede 23. a kdy se vrátí netuším. Takže se snažím si alespoň domluvit na každý den práci, abych nemyslela na to, že budu sama.
Nemáte nějakou radu, jak to překonat? Nebo jsem sobecká? Přítel mi řekl, že to jsou přece jen normální dny…
Prosím o uchování anonymu.
No.. uprimne tvuj pritel se nechova jako pritel.. mel byt s tebou a nebo te pozvat k rodine kdyz to myslite spolu vazne. ![]()
Co je to za chlapa jste spolu 4 roky a on jede na svátky k rodičům?? Měla jsi jet s ním a pokud tě nepozvali měl být na štědrý večer s tebou. A pokud jsou to pro něho obyčejné dn tak ať je doma a ne u rodičů!! Teda s takovým chlapem bych být nechtěla. Můj dnes už manžel od začátku tráví štědrý večer se smnou a s mojí rodinou a druh, den jedeme k jeho a to i když máme už dvě děti.
Taky moc nechápu co je to za přítele, když spolu bydlíte, ale Vánoce neslavíte. My od začátku co jsme spolu jezdíme k rodičům z obou stran společně.
Nikam mě nepozval, já si ještě říkám snad mu to dojde, že by mě nejlépe neměl nechávat samotnou a navíc ani neřekne, kdy přijede. Vypadá to, že až na silvestra. Vážně mě zklamal
![]()
Ano každý rok byl zvyklí na vánoce u rodičů, ale říkala jsem si, že když jsme se přestěhovali od nich 50+ km, tak to změní a pak, že tam s nimi bude atd.
Kdybyste jel každý ke svým rodičům, tak by to bylo v pohodě. Ale ve chvíli, kdy jedni nefungují, byla by slušnost, slavit vánoce spolu - buď tě pozvat k nim a nebo třeba slavit někde jinde. Pro mého tehdy ještě přítele bývaly vánoce otravným svátkem, který nějak přetrpěl. Nakonec jsme začali slavit vánoce s jeho sestrou, která už měla děti a dodnes tento krásný zvyk dodržujeme, i když už jsme manželé a máme vlastní děti. Pokud tě nechá na holičkách teď a ještě to omlouvá způsobem, že to jsou obyčejné dny (tak proč tam teda nejede jindy a v tyto obyčejné dny není s tebou?), co bude dělat, až budou třeba děti? ![]()
@Anonymní píše:
@Malike @kintlyNikam mě nepozval, já si ještě říkám snad mu to dojde, že by mě nejlépe neměl nechávat samotnou a navíc ani neřekne, kdy přijede. Vypadá to, že až na silvestra. Vážně mě zklamal
![]()
Ano každý rok byl zvyklí na vánoce u rodičů, ale říkala jsem si, že když jsme se přestěhovali od nich 50+ km, tak to změní a pak, že tam s nimi bude atd. [/citacetak mu to řekni sama ze chceš strávit štědrý den s ním. Chlapi jsou natvrdly. K rodičům může jet 25.12 navíc rodiče jsou dva a tebe nechá samotnou
@Anonymní píše:
@Malike @kintlyNikam mě nepozval, já si ještě říkám snad mu to dojde, že by mě nejlépe neměl nechávat samotnou a navíc ani neřekne, kdy přijede. Vypadá to, že až na silvestra. Vážně mě zklamal
Ano každý rok byl zvyklí na vánoce u rodičů, ale říkala jsem si, že když jsme se přestěhovali od nich 50+ km, tak to změní a pak, že tam s nimi bude atd.![]()
Nedojde mu nic, musíš mu to říct ty sama. Jsi velká holka, tak se ho zeptej, proč tě teda nevezme na vánoce s sebou, když ví, že ty domu nemůžeš ![]()