Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
My spolu bydlíme od 3 měsíců, ale to jsme bydleli u mého táty, ale dál to nešlo. Tak jsme se přestěhovali do místa, kde studujeme. Jsme tedy ještě ve studentském bytě.
Druhé vánoce, co jsme spolu byli mi matka zakázala ho k ní pozvat.![]()
Tak jsem se sebrala a jela pryč…
aka ironia, ty si sa rozhadala s rodinou, lebo nechceli aby prisiel priatel na Vianoce a jeho ani nenapadne ta pozvat k nim, ked si sa koli nemu rozhadala a budes sama. ![]()
@Tichošlápek píše:
Jenže mluví se strašně snadno. A pak skutek utek. Normálně bych mu řekla, ze takto ne. Pokud s tebou počítá, tak ať tráví svátky s tebou - a představí te rodině
Jeho rodinu znám.
@alisekR píše:
Ajtakrajta, když si myslí maminka, tak to se radši začni poohlížet jinde. I když jste ještě studenti, tak si myslím, že už jste spolu celkem dlouho a je to podle mě vážná známost, prostě patříš k němu. Fakt mi začíná připadat, že naše o něco starší generace měla štěstí, že chlapy chodili na vojnu a tak těch mamánků zas nebylo tolik, můj manžel má s rodiči pěkný vztah, od doby co se vrátil z vojny a odstěhoval se za mnou, tak doma vánoce netrávila to jsme skočili do toho bydlení hodně po hlavě. Celé ty roky jezdíme k jeho rodině 25 a nebo 26. 12 a to i v době, kdy jsme byli ve vztahu velmi krátce. A celé ty roky prakticky trávíme 24. s mými rodiči. A nebo jsme stihli běžně za svobodna a bezdětna, dva štědré večery na dvou místech vzdálených 80 km a to levou zadní a ještě jsme stihli půlnoční a pak s kamarádama do hodspody
manžel pochází z města, kde je víc hospod než normálních baráků
Je to hodně kulturní a známé město, takže tam je běžné, že to tam frčí i na vánoce.
Máte štěstí.
@Gita17 píše:
aka ironia, ty si sa rozhadala s rodinou, lebo nechceli aby prisiel priatel na Vianoce a jeho ani nenapadne ta pozvat k nim, ked si sa koli nemu rozhadala a budes sama.
Souhlasím, že je to ironie.
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli to někdo má stejně, že bude sám na vánoce a jak to zvládáš/zvládáte?
Jsem s přítelem 4 roky, odstěhovali jsme se od rodičů pryč, on k nim jezdí jednou za měsíc. Já ke svým vůbec (neplacení výživného apod). Nyní budu první rok úplně sama na vánoce, na štědrý den budu do odpoledne v práci a pak budu sama. Je mi z toho mizerně. Přítel mi ani neřekl, kdy přijede zpět, vím jen, že pojede 23. a kdy se vrátí netuším. Takže se snažím si alespoň domluvit na každý den práci, abych nemyslela na to, že budu sama.
Nemáte nějakou radu, jak to překonat? Nebo jsem sobecká? Přítel mi řekl, že to jsou přece jen normální dny…
Prosím o uchování anonymu.
Nechápu proč bys měla něco překonávat? To mu nedochází že na štědrý den budeš úplně sama? Ví že k rodičům nepojedeš a nepozve tě abys jela tedy s ním k jeho rodičům? Tohle bych nedala, proč vidíš sobce v sobě? Jak by se asi cítil on kdybys odjela a nechala ho samotného? Ty jo, odsunout mě chlap na druhou kolej na nejkrásnější svátky roku a říct mi že to jsou normální dny tak bych dost vážně uvažovala o změne partnera.
Zakladatelko, kolik je vám let? Promiň, ale to vypadá, že má zákaz „tahat Tě do rodiny“, moc na vážno to zatím nevypadá
Možná jsem mimo mísu, ale nechápu, jak může mít mladá žena tak málo sebevědomí a nechá ze sebe doslova dělat hadr na podlahu.Tak bezohledný, hloupý a omezený muž si nezaslouží milující partnerku. Stejně o jeho životě bude ještě spoustu let rozhodovat maminka. Pryč od něj a začni si vážit sama sebe. Vánoce jsou právě proto Vánocemi, abychom byli s lidmi, které máme rádi a kteří k nám patří.
@dedrichov píše:
Zakladatelko, kolik je vám let? Promiň, ale to vypadá, že má zákaz „tahat Tě do rodiny“, moc na vážno to zatím nevypadá
Je mi 25 a jemu 26 let.
@arinecka píše:
Nechápu proč bys měla něco překonávat? To mu nedochází že na štědrý den budeš úplně sama? Ví že k rodičům nepojedeš a nepozve tě abys jela tedy s ním k jeho rodičům? Tohle bych nedala, proč vidíš sobce v sobě? Jak by se asi cítil on kdybys odjela a nechala ho samotného? Ty jo, odsunout mě chlap na druhou kolej na nejkrásnější svátky roku a říct mi že to jsou normální dny tak bych dost vážně uvažovala o změne partnera.
Netuším, jestli mu to dochází, ale byl by debil, kdyby ne.
@smutny klaun2 píše:
Možná jsem mimo mísu, ale nechápu, jak může mít mladá žena tak málo sebevědomí a nechá ze sebe doslova dělat hadr na podlahu.Tak bezohledný, hloupý a omezený muž si nezaslouží milující partnerku. Stejně o jeho životě bude ještě spoustu let rozhodovat maminka. Pryč od něj a začni si vážit sama sebe.Vánoce jsou právě proto Vánocemi, abychom byli s lidmi, které máme rádi a kteří k nám patří.
Přesně takhle nějak si to též představuji.
@Anonymní píše:
Je mi 25 a jemu 26 let.
noo, tak to už není jen taková studentská láska. Jste dospělí, takže bych dost důkladně promluvila s mužem Tvého života, zda jsi také žena jeho života a podle toho jednala.
![]()
@Anonymní píše:
Netuším, jestli mu to dochází, ale byl by debil, kdyby ne.
Tak mu to normálně řekni, pokud ho necháš odjet a nic mu neřekneš tak to bude brát tak že je to v pořádku a ty budeš na štědrý den sama, nikdo nechce být sám a to že bys trávila vánoce ráda s ním není snad sobecké, jste partneři.
Já mít přítele jako ty, nebyla bych sama jen na ty Vánoce. Tohle nechápu. Ale jinak, základem vztahu je KOMUNIKACE, vždycky komunikace, pokud ti něco vadí tak, že to trápí, prostě mu to řekni, ne že se budeš rok za rokem užírat a nic neřekneš.
Prosím tě a jinou rodinu nemáš? Babičku, tetu, sestřenici
to je moje oživlá noční můra, sedět na vánoce sama doma.
Ano tohle jsem já, já se nikam nechci vnucovat, když mě někdo pozve ok, ale ne, abych si řekla o pozvání.