Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Valli píše:
no pokud by si byla v 8tt a nejde to videt na utz tak to je divne…proc ses nezeptala dr.mela ti to vysvetlit.takdy ted budes akorat na nervy…
u mimidelozniho je riziko,ze se to udsadi napr ve vejcovodu a pak ti ho musi vzit,tak budes mit jeden a s tim se pak hur otehotni. atd…
nevím v kolikátém jsem .nevím na co jsem se měla zeptat.jsem mladá a těhotná jsem nebyla.vím jaký jsou rizika.sem si to našla za celej den na netu.
doktorka mi řekla že tam nic nejde vidět že je brzo a nebo je to mimoděl..jinak dík tvoje zpráva mě neuklidnila ![]()
NIKAaaa píše:Valli píše:nevím v kolikátém jsem .nevím na co jsem se měla zeptat.jsem mladá a těhotná jsem nebyla.vím jaký jsou rizika.sem si to našla za celej den na netu.
no pokud by si byla v 8tt a nejde to videt na utz tak to je divne…proc ses nezeptala dr.mela ti to vysvetlit.takdy ted budes akorat na nervy…
u mimidelozniho je riziko,ze se to udsadi napr ve vejcovodu a pak ti ho musi vzit,tak budes mit jeden a s tim se pak hur otehotni. atd…doktorka mi řekla že tam nic nejde vidět že je brzo a nebo je to mimoděl..jinak dík tvoje zpráva mě neuklidnila
No brzo v 8 týdnu asi nebude.
Leda by si otěhotněla těsně před ms.
no nevim jak bych te uklidnila,tak promin, ale nejsou zde od tebe uplne presne informace tak neni co moc radit a jak uklidnit.
prvne jsi psala,ze tehotna moc byt nechces,pak zase ze jo…
v osmém týdnu už by tě s podezřením na mimoděložní neměli vůbec pustit ze špitálu, co to je toto, kdy máš jít na další kontrolu? Co přesně dala doktorka za instrukce? Mně ruplo už na konci sedmého týdne.
Hele holky.tak ještě jednou.těhotenství jseme neplánovali.proto si to zřerjmě nechám vzít,ale chtěla jsem tím říct že raději budu těhotná než abych přišla o vejcovod.protože sem posledních pár let trávila v nemocnici dost času.nemám mandle krč.i nos.nemám slepák a před 2 roky jsem měla ochrnutou nohu na půl roku.
už to snad chápete.za druhé myslím že doktorká ví co dělá.vzala mi krev a na kontrolu mám dojít ve čtvrtek.to mi zřejmě vezme zase krev aby zjistila jestli hcg stoupá jako při normálním těhotenství.nebo pujde vidět na ultrazvuku.a my se pak z přítelem rozhodnem co dál.jinak sem neotěhotněla 10.10.protože při mém vynechání ms jsem si dělala test a ten byl negativní.takže v 8tt asi nejsem.pak bych měla jiný bolesti(si myslím,proto jsem chtěla abyste mi napsali třeba příznaky mimoděl.jestli některá z vás prodělala)až ted ve středu a včera byli dva pozitivní.a nic na ultrazvuku není videt.prohmatávala mi břicho a nic mě nebolelo.jinak kromě bolestivích prsou mi není špatně nic mě nebolí.a když mě píchne v podbříšku,tak jen jednou denně a na obou stranách.jako bych měla dostam ms.ani nešpiním,nekrvácím nic.píše se že při mimoděl.bolí ramena a klíční kost a mě je fajn.doufám že to ted stačilo
pokud ne tak jště něco upřesním.děkuju
Jestli tvoje doktorka ví, co dělá nevím. Spíš předpokládá těhotenství než mimoděložní s jejím přístupem. Ty musíš vědět, jak dlouho můžeš být těhotná. Při podezření na mimoděložní je krajně nezoodpovědné nechat tě doma bez vyšetřní týden, naprosto na to zírám a to mě léčil primář gynekologicko-porodnického oddělené krajské nemocnice, takže zkušenosti sakra jiné. Jestli jsi měla poslední menstruaci v říjnu, prostě si netroufám odhadnout, jak dlouho můžeš být těhotná. Špinila nebo trochu jsi krvácela někdy teď v průběhu? Jinak ty příznaky má každý naprosto odlišné, já neměla absolutně žádné, vůbec nic, dokonce ani píchnutí, na kontroly ultrazvukem jsem chodila každý druhý den, nikoliv jednou týdně, zrovna tak odběr HCG. Tož moje zkušenost, už jsem byla hospitalizovaná a připravovaná k operaci, když to ruplo, naštěstí, z domu to mám cca 20 minut do nemocńice a primář říkal, že bych taky nemusela stihnout přijet včas. Jestli to je mimoděložní, není to sranda. K nějakému potratu se vyjadřovat vůbec nebudu. Ale mimoděložní se odstraňuje laparoskopicky, jeden den operace, druhý den hospitalizace, třetí den domů. Já to nesla psychicky zle, takže jsem je ukecala a šla domů hned 24 hodin po operaci, ta náročná není, ani rekonvalescence, celkem bez bilestí a problémů. Naproti tomu potrat je na stejně dlouho ležet v nemocnici, pak krvácení, bolesti břicha, řekla bych, že holky po revizi, na tom byly hůř než já. A nemůžu si odpustit rýpnutí, ikdyž je to tvoje volba a tvoje věc, když nechci dítě, používám antikoncepci.
Při mimoděložním bolí raameno (píchá u něj), ale to když už je pozdě a krvácíš do břicha.
Ne předtím.
Teri mě bolelo břicho jako u střevní virozy, křeče a prujem. V pátek odpoledne, v sobotu to skoro přešlo, ale nemohla jsem se narovnat a v nedeli to začalo znova. Dojela jsem na pohotovost kolem 3 a ve čtyři už mě vezli honem honem na sál.
Musím se přidat, nechtěla jsem, ale to co píšeš zakladatelko diskuze je zvláštní. Opravdu by tě měli víc hlídat, protože já mimoděložní měla a kolem 6 tt těhotenství už jsem měla dost velký bolesti. No ale proč píšu. Protože to mimoděložní jsem měla v době, kdy jsem si miminko moc přála… a proč bylo mimoděložní? Protože pár let před tím jsem otěhotněla s přítelem, se kterým jsem byla moc a moc dlouho, byli jsme mladí a jeho rodiče mu na zprávu, že jsem těhu řekli, bud mi a nebo Vanda a dítě. Dělali tak dlouho zle, že jsem v 7 týdnu musela jít na mini interupci… věř, že toho budu litovat celý život… po potratu jsem utekla s vyčitkama od přítele na druhou stranu republiky, abych ho už nikdy neviděla. Nenávidim ho dodnes. Mamánek zkur…nej. Pak jsem se vdala a chtěla mimi… díky potratu bylo ve mě něco špatně… nedařilo se těhu a pak se zahnízdilo kvůli neprůchodnosti ve vejcovodu. Takže další rána. Přišla jsem kvůli tomu o další mimi. Dnes je mi 31 a nemám jeden vejcovod… snažíme se o mimi a nejde to. A proč? Jeden blbej potrat… sakra si rozmysli co dělat dál. Já ti radím… dítě je dar a je na celý život tím nejdůležitějším a nejkrásnějším v životě ženy.
pro tvou info 8 let beru antikoncepci která mě sklamala.je to jen naše věc..a navíc vím jaký to je po interupci..vím co to obnáší..
vandamara píše:
Musím se přidat, nechtěla jsem, ale to co píšeš zakladatelko diskuze je zvláštní. Opravdu by tě měli víc hlídat, protože já mimoděložní měla a kolem 6 tt těhotenství už jsem měla dost velký bolesti. No ale proč píšu. Protože to mimoděložní jsem měla v době, kdy jsem si miminko moc přála… a proč bylo mimoděložní? Protože pár let před tím jsem otěhotněla s přítelem, se kterým jsem byla moc a moc dlouho, byli jsme mladí a jeho rodiče mu na zprávu, že jsem těhu řekli, bud mi a nebo Vanda a dítě. Dělali tak dlouho zle, že jsem v 7 týdnu musela jít na mini interupci… věř, že toho budu litovat celý život… po potratu jsem utekla s vyčitkama od přítele na druhou stranu republiky, abych ho už nikdy neviděla. Nenávidim ho dodnes. Mamánek zkur…nej. Pak jsem se vdala a chtěla mimi… díky potratu bylo ve mě něco špatně… nedařilo se těhu a pak se zahnízdilo kvůli neprůchodnosti ve vejcovodu. Takže další rána. Přišla jsem kvůli tomu o další mimi. Dnes je mi 31 a nemám jeden vejcovod… snažíme se o mimi a nejde to. A proč? Jeden blbej potrat… sakra si rozmysli co dělat dál. Já ti radím… dítě je dar a je na celý život tím nejdůležitějším a nejkrásnějším v životě ženy.
jo jenže pokud je náš plat dohromady 20 tis.a platíme nájem 6500 to nám zůstane kuloví jink já jsem ze 4 sourozenců.vím co dělám ale to je fuk asi omyl že jsem sem psala.jen sem chtěla vedět jaký jsou příznaky mimoděl.jinak všem dík mějte sea psat nemusíte.
NIKAaaa píše:
pro tvou info 8 let beru antikoncepci která mě sklamala.je to jen naše věc..a navíc vím jaký to je po interupci..vím co to obnáší..
Tak co bonáší ten výkon asi víš, ale co pak až budete děti chtít a nepujde to,
terinka4444 píše:
Jestli tvoje doktorka ví, co dělá nevím. Spíš předpokládá těhotenství než mimoděložní s jejím přístupem. Ty musíš vědět, jak dlouho můžeš být těhotná. Při podezření na mimoděložní je krajně nezoodpovědné nechat tě doma bez vyšetřní týden, naprosto na to zírám a to mě léčil primář gynekologicko-porodnického oddělené krajské nemocnice, takže zkušenosti sakra jiné. Jestli jsi měla poslední menstruaci v říjnu, prostě si netroufám odhadnout, jak dlouho můžeš být těhotná. Špinila nebo trochu jsi krvácela někdy teď v průběhu? Jinak ty příznaky má každý naprosto odlišné, já neměla absolutně žádné, vůbec nic, dokonce ani píchnutí, na kontroly ultrazvukem jsem chodila každý druhý den, nikoliv jednou týdně, zrovna tak odběr HCG. Tož moje zkušenost, už jsem byla hospitalizovaná a připravovaná k operaci, když to ruplo, naštěstí, z domu to mám cca 20 minut do nemocńice a primář říkal, že bych taky nemusela stihnout přijet včas. Jestli to je mimoděložní, není to sranda. K nějakému potratu se vyjadřovat vůbec nebudu. Ale mimoděložní se odstraňuje laparoskopicky, jeden den operace, druhý den hospitalizace, třetí den domů. Já to nesla psychicky zle, takže jsem je ukecala a šla domů hned 24 hodin po operaci, ta náročná není, ani rekonvalescence, celkem bez bilestí a problémů. Naproti tomu potrat je na stejně dlouho ležet v nemocnici, pak krvácení, bolesti břicha, řekla bych, že holky po revizi, na tom byly hůř než já. A nemůžu si odpustit rýpnutí, ikdyž je to tvoje volba a tvoje věc, když nechci dítě, používám antikoncepci.
jinak po interupci mě pustí 2 h po zákroku domů.vím co říkám.mám to zjištěný a to odd dobrých odborníku..a né jedna kamarádka to má za sebou.je to můj život kterej si nechci poku…t
tenkrát jsem si myslela, že taky vím co dělám. Tak jsem čekala, dík za radu a zkušenost a tohle jsem dostala za odpověd… njn mládí je nejchytřejší. Ale ty to přece víš nejlíp. Tak nevim nevim není to fuk,jestli mimoděložní, nebo potrat? vyjde to nastejno… u tebe. Tak klid… neboj zbaví tě toho tak nebo tak.
děkuju.a ve čtvrtek budu informovat…