Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdend píše:lokofa píše:no já sem 28.12.volala do CARU říkali,že nemám plašit a vyčkat do toho 4lednazdend píše:HCg je velké, proč si ale nezajedeš na pohotovost, když tě bolí břicho a rameno?
ahojky holkytaky se bojím mimoděložního těhu
máme po IVF a dnes bych měla být 6plus2tt,včera sem byla na krvi jako samoplátce bo v CARU nejsou a já mám dosti bolesti bříška a ramene,HCG včera 64670
KO mám áááááž 4.1. a opravdu se moc bojím,bylo by to naše první mimi,po 5ti-letém snažení
myslíš,že mám raději jet
nevím možná vážně zbytečně plaším,ale asi to bude tím,že si mimi moooooc přejeme
Těžko říct co je normální a co už ne.
Mně u první extrovky nebolelo nic ještě v sedmém týdnu. U druhé už v pátém, a v šestém jsem jela s prasklým vejcovodem a krvácením.
jak si tady brouzdám a hledám dizkuzi která by mi mohla pomoc tak se nestačím divit jak jak mě to tu spíš pobavilo
…
až se tu už bojím zeptat na svůj dotaz
ohledně tohoto téma
Prosím o radu, dnes jsem byla na u doktora (jsem 2 měsíce po laparoskopii a mám endiometriozu) jelikož menstr. se nedostavila a těhu test byl pozitivní, mám bolesti v podbříšku a sem tam ostré píchlavé bodání, doktor mi řekl že jsem těhu a že je to v děloze tedy že se nejedná o mimoděl. těh. Mohl to takhle v pohodě zjistit ze se nejedna o mimoděložní těhotenství z ultrazvuku když jsem +- v 4tt? Na to mi napsal léky utrogestan.. ženský hormon na podporu udržení tehot. Nic víc mi neřekl ani v jakém jsem asi týdnu a objednal mě za 4 týdny.
@veronika 6676 ahoj, já jsem na tom uplně podobně:) ale jdu na gyndu až 30.října až by bylo něco vidět a dnes mě napadlo, co když je to taky mimo
Ahoj, je mi 23 a momentalne mám biologickou léčbu na crohnovu chorobu. poslední menstruaci jsem měla 19.května, když jsem šla v úterý k doktorovi s tím že mám pozitivní test, tak na UZ nic neviděl. Odebral mi krev a hodnota hcg byla 176 a řekl mi že prý jsem těhotná cca 14 dní což mi ale nesedí s ovulaci ani sexem. Dnes jsem byla na kontrole a doktor videl zatím zvětšenou tehotenskou sliznici nebo jak se to jmenuje. Od včera mam silne bolesti břicha jako pri menstruaci, jsem unavena a je mi na omdleni. Dnes jsem měla 2× krev na toaletním papíru, bojim se aby to nebylo mimodelozni. Máte s tím nějaké zkušenosti?
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 23 a momentalne mám biologickou léčbu na crohnovu chorobu. poslední menstruaci jsem měla 19.května, když jsem šla v úterý k doktorovi s tím že mám pozitivní test, tak na UZ nic neviděl. Odebral mi krev a hodnota hcg byla 176 a řekl mi že prý jsem těhotná cca 14 dní což mi ale nesedí s ovulaci ani sexem. Dnes jsem byla na kontrole a doktor videl zatím zvětšenou tehotenskou sliznici nebo jak se to jmenuje. Od včera mam silne bolesti břicha jako pri menstruaci, jsem unavena a je mi na omdleni. Dnes jsem měla 2× krev na toaletním papíru, bojim se aby to nebylo mimodelozni. Máte s tím nějaké zkušenosti?
Vidět většinou něco v děloze jde až při hodnotě nad 1000, tvá hodnota by odpovídala tomu těhotenství jak říkal doktor ostatně to se nedá tak přesně určit. Pokud víš kdy jsi měla ovulaci lehce si to spočítáš sama. A zvětšená sliznice je jak u těhotenství tak i před MS naprosto stejná. Navíc v prvním trimestru spousta žen krvácí nebo špiní a některé mají normálně MS takže tohle je individuální