Strach ze smrti ve spánku

Anonymní
30.9.24 01:01

strach ze smrti ve spánku

Zdravím, je mi 19 let a už nějakou dobou mě trapí pocit úzkosti a strachu při usínání.
Přijdu si kvůli tomu divná a hlavně nevim co s tím dělat.
Začalo to jednou, když jsem usínala měla jsem zvláštní pocit, ale neřešila jsem a šla jsem v klidu spát. Po chvilce spánku jsem se prudce probudila s tím že mám strach z toho že při spánku zemřu. Ano normálně mám strach ze smrti, ale toto mi narušuje spánek a tím pádem každý den. Potic únavy při jakékoliv činosti a pocit uzkosti při pomyšlení jen na spanel.
Poradil by mi tedy někdo co s tím a nebo že jste to sám někdo zažil?:|

Příspěvek upraven 30.09.24 v 01:21

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36962
30.9.24 01:19

Já bych zašel za doktorem. Mě se podobně natrápila štítná žláza. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.24 01:22

@M_Vladim nedávno jsem u doktora byla a štítku mám právě v naprostém pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrln
30.9.24 04:12

Nejdřív bych zkusila před spaním užívat něco volně dostupného na zklidnění (levandule, meduňka, kozlík…), ale pravděpodobně pomůže jedině psychiatr / psychoterapeut.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.24 04:53

Ahoj,

tak to je teda hrůzostrašný, že prožíváš strach ze smrti co se týče spánku. Může se jednat o úzkost a spánkovou paniku. Určitě se s tím dá pracovat v rámci psychoterapie ( psycholog). Vyhledej odbornou pomoc a to co nejrychleji… Přes doktora, který ti může dát žadanku k psychologovi a ty se tam objednáš + ti může napsat léky, pokud tím trpis v ramci spánku tak nějaké na noc.

Jinak já měla taky strach ze smrti ( co se týče udušení po úmrtí v rodině, byla tam sebevražda). Beru antidepresiva + chodím na psychoterapie a je to mnohem mnohem lepší.

Drž se a přeji hodně štěstí :hug: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
874
30.9.24 08:07

Zkus nejprv ty věci z lékárny, a neboj se třeba pak vyhledat odbornou pomoc.
Já tímhle obdobím prošla, když jsem s malými dětmi zůstala sama, děsila mne představa, že umřu a ony mě ráno najdou v tom batolecím věku a školkovým.
Drželo se mě to cyklicky.
Dá se s tím určitě v terapii pracovat, podle mne je to jeden z nejčastějších lidských strachů, tak se neboj, že budeš divná nebo tak něco.
Docela mi to mírnilo, když jsem později, za mnoho let, mohla přijít k takové zdravé únavě, kdy mě ten spánek lákal víc a překřičel tu nemocnou hlavu. Po cvičení, po běhání, po brutus fyzické únavě. Pak je ten spánek zase toužebný a chutná jako med… nejvíc mám hlavu v nepořádku, když jsem unavenená jen psychicky, ale tělo je v křeči z toho, jak se nemůže hýbat nebo je bolavé jednostranným pohybem, takový ty pracovní, rodinný stresy, kdy nemáš čas si dojít ani na záchod, natož si zacvičit nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
30.9.24 09:41

A neni ve spanku nejlepsi smrt? Treba kdyz si to tak preberes, tak se neni ceho bat. Horsi je umirat dlouho a v bolestech. Ze umreme kazdej je jisty a tohle neni spatny zpusob. Pak uz to bude bolet jen ty druhy, tak proc se toho bat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.24 09:43
@tini píše: Více
hele já mám celkově strach ze smrti takže pro mě to není žádná sláva celkově
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.24 09:47
@Anonymní píše: Více

když jsem nad tim tak přemýšlela můj děda umřel ze spánku na udušení takže se bojím toho samého.
Hlavně já jsem milovník spánku, takže to je pro mě jako trest.
Zítra zavolám své psychiatričce a domluvím se s ní🫶🏻
ty též se drž! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.24 09:49
@mrln píše: Více

už beru tyhle prášky zkouším vše možné.
asi nejlepší bude odborná pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36962
30.9.24 10:28

Samozřejmě, že je možné zkusit z volného prodeje. Obvyklou volbou je Guajacuran.
Ale laborku to nenahradí, nevyléčí štítnou žlázu a o psychofarmacích, nebo psychologovi nemluvě.
Doktor je nejlepší volba! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 15:45

Mě volně prodejné léky ani doplňky nepomohly. Zkoušela jsem Lavekan, L tryptofan, L theanine, Hořčík bisglycinát s B6, Kozlík tinkturu, Levandulový čaj. To je opravdu možná dobré na nějaký ten menší stres nebo špatnou náladu. Ale na tyhlety horší stavy úzkosti, paniku nepomůže. Leží mě to v domácí lékárně a škoda utracených peněz.

• Citovat
  • Upravit
1972
3.10.24 12:57

Ber to taky že pokud umřes při spánku, tak si toho ani nevšimneš a bude ti to jedno :D

Ne promiň. Rady nemám, ale asi bych si o tom zkusila promluvit s nějakým terapeutem. Spánel je důležitý a jestli ti strach v kvalitním a pravidelném spánku brání, mohl by terapeut pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24659
3.10.24 16:13

Vyhledej odbornou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.10.24 23:06

Uff, to zní dost nepříjemně 😞. Taky se mi občas stává, že mi hlavou probíhají myšlenky, který nedaj spát😩. Možná by pomohlo zkusit meditační aplikaci před spaním 🧘‍♀️ nebo se poradit s odborníkem 🩺. Hodně štěstí! 🌟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová