Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A znáš příčinu těch 2 ZT? Nebo to byla jen blbá náhoda? Já přišla o 2 miminka loni cca v 7tt a teď jsem 22tt, napotřetí se zadařilo
šance tam je určitě a ne malá ![]()
Příčinu nikdo neřekl, Dr. Říkala, že nějaká vyšetření nejsou třeba, když mám své děti přirozeně. Že šlo možná o vadné vajíčko…
Vděčná za své děti samozřejmě jsem…ale protože jsou skvělé, tak chceme ještě jedno.
@skorotehotna prosím tě tuhle radu už radši nikomu nedavej…napíšu ti to takhle tady jde sice ,,jen" o ZT ale je to stejné necitlivé jako to napsat mámě která přišla o dítě kdykoliv později ![]()
Prostě to neovlivníš. Já se po několika zt málem zhroutila v kabince u gynekoložky, když jsem čekala na první vyšetření také v nějakém tom 9. tt. Vše bylo nakonec v pořádku, ale pamatuji se, jak jsem měla nervy v tahu, že zase bude něco špatně. Je ale pravda, když jsem se zpětně dívala na ta vydařená těhotenství a ta zamlklá, při těch prosperujících mi bývalo hodně špatně, při těch zamlklých tolik ne, takže pak už jsem i v budoucnu věděla, nebo spíš tušila, kdy je vše O. K a kdy ne. Ale to píšu o sobě. Třeba kamarádka některá těhotenství prozvracela, jiná jí bylo dobře a všechny děti donosila. Doufej, že bude tentokrát vše v pořádku. Je opravdu možné, že při těch tvých zamlklých v minulosti byl nějaký problém ve vajíčku se špatným genetickým materiálem. Vyšší věk tomu více napomáhá, že všechna vajíčka už nemusí být tak kvalitní jako dříve. To se prostě může stát a stane se to téměř každé ženě. Tak snad sis tu smůlu už vybrala.
Ahoj holky,
omlouvám se, že sem lezu anonymně a prosím o obnovu tématu.
Jsem v 19. tt, dvě dítka už mám (7 let a necelé 4 roky). V posledních týdnech mám strašně moc povinností, vůbec nic nestíhám (ve zkratce mám 2 práce - jednu na zkrácený úvazek a druhou dělám doma, dokončuju letos školu a stavíme domek).
Dneska jsem se po dlooouhé době nějak víc zaměřila na sebe a miminko a uvědomila jsem si, že:
Na kontrolu jdu přesně za 14 dní (velký ultrazvuk a další den poradna). Poslední ultrazvuk jsem absolvovala na konci ledna a vše bylo v pořádku, mimi odpovídalo.
Sice nemám žádné bolesti a problémy, nešpiním, nekrvácím, ale mám z toho nějaký divný pocit a strach, že něco není v pořádku. Že jsem třeba tím svým shonem a nedostatkem odpočinku miminku nějak uškodila ![]()
Na druhou stranu nechci letět k Dr. s „blbým pocitem“, jak asi chápete ![]()
Proto Vás prosím o rady a uklidnění, napište mi prosím jak jste to v tomto tt měly vy a zda bylo mimčo v pořádku. Naopak pište prosím i jak jste poznaly v této době, že něco OK není.
Moc děkuju ![]()
L. ![]()
Já čekám třetí dítě a pohyby jsem cítila až tak ve 22. Týdnu, dříve ani ťuk i když jsem v prvních dvou těhotenstvích pohyby cítila mnohem dříve.
Jinak jsem se taky necítila ani nějak těhotně, nebyl na to čas a všechno je ok.
@Rive Děkuju za reakci
Já jsem se právě donedávna cítila těhotně docela dost, ale už nevím dokdy to bylo. Měla jsem pocit, že furt musím na malou, prsa mě bolela a bradavky pálily, připadala jsem si tak nějak natekle…a teď mám právě netěhotný pocit, ale nevím kdy přesně byl ten zlom. Vím jistě, že minulý víkend jsem ještě těhuproblémy měla.
Ahoj. To že jsem těhotná jsem zjistila poměrně brzy. 15.10 poslední menstruace a 12.11 jsem si dělala test a už byl pozitivní. Test jsem opakovala po několika dnech a čárky zesílily. Na první kontrolu jsem měla jít v pátek 6.12, ale ve stedu 4.12 jsem ráno začala lehce krvácet spíše spinit(večer proběhl pohlavní styk). Jela jsem na pohotovost, kde mi udělali ultrazvuk jak zevnitř tak zvenku, ale moc toho lékař asi neviděl. Dle poslední MS jsem těhotná 7+1,ale dle doktora podle velikosti GS 15mm odpovídá stáří 6+0.Pry jsem buď těhotná kratší dobu (co prý může být) nebo se plod přestal vyvíjet (k tomu se lékař přiklání spíš) Za týden mám jít na kontrolní UTZ zdali jde o ZT nebo je to OK. Nemluvil o žádné srdeční akci. Špinění přestalo. Jsem s toho dost špatná. Snažím se připravit na tu nejhorší variantu, ale vůbec mi to nejde. ![]()
Potřebuji povzbuzení. Přejeme si a muzem třetí dítě(první 2 tehot. bez obtíží, mám zdravé děti) a nyní jsem popáté těhotná. Posledni dvě trehu skončily v 9.a 8.tt. šlo o ZT. Teď jsem znovu v 8tt.,na kontrole jsem ještě nebyla, čekala jsem, zda zase neodkrvacim. A nechtela jsem se v 6.tt zase stresovat, zda to je zase „menší, ale možná došlo k oplodnění později..“ objednala jsem se na příští týden (vychází to na 9.tt). Nemůžu kvůli tomu už skoro spát, jak se bojím, co uslyším/uvidím.. je mi 35 let, takže jsme to a manželem pojali, že kdyby to ani teď neklaplo, tak končíme.. ty dvě ZT mě dost sebraly
jaka je šance že už to klapne? Díky