Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Myslite si ze je mozne treba jen mirne pozkozeni plodu po rentgenu bricha v dobe kdy je to jeste zarodek neprokazatelny i testem?
Poskozeni mozne je a kdyz k nemu v teto dobe dojde, ani se to nepozna, prijde normalne MS.
Co? Jako ze byl ozaren v tobe a po narozeni bude mit z toho problemy?
@kve-tinka moje dcera ma problemy snazim se jen najit pricinu proto se ptam jestli je to mozne tak si nechte ten udiv na to nejsem zvedava
Ne, to neni mozne. Kdyby byl plod v te dobe jakkoli poskozeny, nemel by nejmensi sanci se narodit.
Neni to možné, kdyby to plodu ublížilo v této fázi tak se neudrží… Navíc by musela být postižená snad celá starší generace, dřív když nebyly utz se těhotné rentegenovaly, než se přišlo na to že je to záření škodlivé… ![]()
@Anonymní píše:
@kve-tinka moje dcera ma problemy snazim se jen najit pricinu proto se ptam jestli je to mozne tak si nechte ten udiv na to nejsem zvedava
Ja nemam udiv, jen ty jsi to spatne popsala,takze jsem se to snazila prevest do reci sveho kmene.
nebud vznetliva. Ale jak pisou holky, plod by se ani nenarodil.
Jde mi jen o to jestli to zareni mohlo mit nejaky sebemensi vliv i kdyz je to i podle me malo pravdepodobne vim jak je to nebezpecne
Nedoporučuji hledat odpovědi na takovéhle na dotazy na maminkovskych serverech, ale na odborných stránkách:
@BelAir píše:
Nedoporučuji hledat odpovědi na takovéhle na dotazy na maminkovskych serverech, ale na odborných stránkách:https://www.sujb.cz/…ske-ozareni/
https://www.sujb.cz/…2/detail.php?…
Nastesti se tam zrovna v tomhle pripade nemuze dozvedet nic jineho, nez bylo prave receno.
@mroe píše:
Nastesti se tam zrovna v tomhle pripade nemuze dozvedet nic jineho, nez bylo prave receno.
To ano, jen je to důvěryhodnější zdroj. (Věta „dle informací ze stranek SUJB“ zní v případě otázky ozáření líp, než „dle lidí z emimina“)
@Anonymní píše:
@blumen mam na mysli u narozeneho ditete
Pisu, ze ne, ani by nedoslo k uhnizdeni, pripadne by zarodek odesel s MS.
Přesně, ani by se zárodek nezahnizdil, tak mi to řekl můj doktor také, cca 6 dní po ovulaci jsem musela na rentgen pánve kvůli játrům a slepému střevu, za pár dní pozitivní test a doma mám zdravou holčičku ![]()
Myslite si ze je mozne treba jen mirne pozkozeni plodu po rentgenu bricha v dobe kdy je to jeste zarodek neprokazatelny i testem?