Strašení lékařů

14
14.10.14 08:47

Strašení lékařů

Dobrý den,
Mám již nyní 21měs syna, a tak jsme se s přítelem nějak po dlouhé měsíční debatě rozhodli že začneme plánovat miminko, a tak se stalo 3měsíce práce a 6.10 se oběvili první dvě čárky. Jelikož jsem si prošla rizikovým těhotenstvím s prvním na které jsem kvůli nepravidelné menstruaci přišla až 7-8TT tak jsem nevěděla jak to chodí kdy se chodí k doktorovi apod. Tak jsem vyplašená jela ten večer na pohotovost :D aby mi to tam ověřili. Pro moje překvapení mi podle UZ nic nezjistili ale podle HCG v krvni ano tehdy 127. Paní doktorka ale řekla že podle poslední PM 5.9.2014 to vypadá spíše na mimoděložní těhotenství a od té doby jsem v jednom kole byla jsem na kontrole v nemocnici ambulatně 8.10 kde HCG 270 na UZ pořád nic, a zase jiný doktor že to asi nebude mimoděložní ale že asi ano. Takže jsem šla zase úplně sešlápnutá domů že co ted. V sobotu pro moji smůlu jsem byla za moji kamarádkou která po pul roce snazeni otehotnela ale bohuzel mimodelozne s problemy kde ji laparoskopicky vzali dutinku apod. A kdyz jsem se sni bavila co se pred tim delo zacla rikat krece atd. No ten den jsem mela ja dve mensi kreče a hned jsem z toho videla veliky problem ( jsem plašilka bohužel ) tak jsem si pro jistotu zašla hned na kontrolu kde mi tedy ODD. Gynekologie predvedlo chovani doktoru tak ze se to momentalne resi i s reditelstvim nemocnice. Ale uz videla pry doktorka dutinku 4mm ale ze je prazdna a HCG 1432. Od te doby ctu ruzne prispevky a vsude pry ze je normalni ze je nejdrive dutinka prazdna apod. Celkem se toho desim chteli si me nechat v nemocnici jenze ja nemohu mam synka hlidani si zajistit nemohu, a tak sem doma bezkomplikaci apod. A cekam na konci tydne ze si zajdu ke sve obvodni a doufam ze tam bude neco videt, mohu se zeptat myslite si ze tohle vypada na mimodelozni. Je mi to trochu divne, nebo je normalni ze je dutinka prazdna v ten den jsem mela na zpráve 5+2TT. Podle posledni MS, ale ovulaci jsem mela pozdeji to vim jelikoz jsem ten mesic trpela hodne na zanety mocaku a moc jsme s partnerem nesexovali. Takze se porad trocha desim co a jak… Děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3270
14.10.14 08:51

Holka :nevim: a co chceš slyšet za rady? Musíš počkat. Nic jiného se dělat nedá. Drž se, snaž se neplašit, ale i psychicky připravit na nejhorší. Já vím že je to těžký, že to člověku nejde z hlavy…ale nic jiného nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
14.10.14 08:53

@Mellisek
No asi základní chyba co byla, tak jet na pohotovost jen kvůli pozitivnímu těhotenskému testu, bez jakýchkoliv problémů. :nevim:
Ovulace mohla být úplně klidně později, HCG ti roste, veliké bolesti nemáš, já tam nějak žádný problém nevidím. :think:
Ještě bych s plašením počkala na ten další ultrazvuk, ten to asi rozhodne, buď tam něco bude a nebo ne.
5+2 už bývá většinou něco vidět, ale to je za předpokladu ovulace 14DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
14.10.14 08:54

Ja byla na kontrole nekdy 4-5tt a videla jen vacek. Poradne neco bylo videt az 7-8tt kdy uz tlouklo srdce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.10.14 09:00

@Mellisek v 5+2 je celkem normální, že je dutinka ještě prázdná. Na první kontrolu je ideální jít až tak v 7.- 8. týdnu, do té doby tě doktor vždycky jen vystraší, protože nic pořádného vidět nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.10.14 09:02

Embryo začně hcg produkovat hned po zahnízdění, kdy je to ještě mikroskopický shluk buněk, takže je logické, že těhotenství nemůže být na utz vidět hned od začátku po nálezu pozitivního testu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
14.10.14 09:04

Ach jo a co chceš slyšet, když hned běžíš na pohotovost sotva máš pozitivní test…

jako podle toho co píšeš je těhotenství hodně čerstvé a to ti tam žádnej doktor nic nevykouká i kdyby se postavil na hlavu…něco pořádně vidět je až tak od cca 8.týdne, takže být tebou bych se hodila do klidu a počkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
14.10.14 09:13

Hlavně klid, stejně nic neovlivníte a předpos. anost vám jen přitíží.
Ale asi ne všichni to umí, já kdybych se měla ze všeho v těhu s dvojkama hroutit, neměli by už maminku vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.10.14 09:22

@Mellisek takze klid a nohy do tepla matko :mavam: vsechno uz tu zaznelo.
Utikalas k dr tak sis to ted vyzrala, ale s velkou pravdepodobnosti naprosto zbytecne a bude to ok. Drz se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
14.10.14 09:36

Až budeš mít třetí dítě, budeš aspoň vědět, že nemáš lézt k dr. tak brzo. 8) Já šla u obou dětí v 10tt a měla jsem pokoj. Tobě teď nezbude nic jiného než čekat, ale pokud dr. viděla dutinku, tak bych byla v klidu. Ať to dobře dopadne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
14.10.14 09:40

Zvlast pokud pises, ze mas rozhazeny cyklus. I kdyz v nemocnicích mivaji lepsi ultrazvuky nez na gynde, tak taky potrebuji cas, aby neco videli. Navic empatie v nemocnici, at uz ti neco je nebo neni, je na bode mrazu. Zvlast kdyz ti dle jejich zjištění nic neni a jedna se o ukony, ktere by mel v prvni rade provadet tvuj osetrujici lekar. Tim je neobhajuji, taky me pekne naprdly, kdyz jsem lekarskou pomoc v těhotenství prokazatelne potrebovala. Takze nestresovat, i kdyz to je tezky. Uz mimco mas, to by te to mohlo aspon trochu uklidnovat. A to ze se pozorujes chapu, taky mivam vsechny negativní priznaky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.10.14 09:41

Ja jsem prave u prvniho byla na slovensku kde jsem i rodila a tam to chodi uplne jinak nez to chodi tady. Proto jsem tam mozna i zasla. Bohuzel pro moji smulu na slovensku mi vynadali ze jsem neprisla hned, tady mi nadavaji ze prichazim hned. Je to proste to ze kdybych mela prvni ditko taky tady v Cesku tak, bych jiste zkusenosti mela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
14.10.14 09:42

@Mellisek njn tak ted´ už budeš vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.10.14 09:46

Měla jsem to u dcery úplně stejně. Měla jsem 14 dní zpoždění MS, na testu 2 čárky, tak asi o 3 později jsem šla ke své doktorce. Dle MS jsem měla být už v 7.týdnu ale na utz nic nebylo, z krve hodnota jen 123. Také mě strašili mimoděložním, v pondělí byla další kontrola, hodnota hcg byla 520, takže nakonec mi řekli, že to mimoděložní nebude, protože HCG hezky roste, jen je prostě brzy. Na další kontrole za 3 týdny už bylo vidět i srdíčko. Je to normální, prostě jsi přišla moc brzy, dej si teď trochu oddych a na další kontrolu bych šla nejdřív za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
14.10.14 09:49
P. s. a zas tak moc se nepozoruj a nečti kdejakej příspěvek - mi připomínáš kamarádku co studovala medicínu, ta měla snad uplně všechny příznaky o kterých se kdy učila :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.10.14 v 09:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky