Strašíte děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
22.8.14 17:48

@Inam Ale to není strašení :nevim: To je varování před možným skutečným následkem…
Protože do té nemocnice fakt můžete znova.
Zatímco ten čert… opravdu nikdy nikoho neodnese. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.14 18:17

Děkuju za příspěvky a za klidnou diskusi( to je tady relativně vzácnost) :) To stěma mouchama jsem skutečně dnes na vlastní oči viděla. Přišlo mi to až ujetý, nebo jak to nazvat. já prcka nestraším, už tak bojuju s tím, že se bojí vysavače, mixéru, a vlastně čehokoliv hlučnějšího. Netuším proč. Když vysávám, snažím se ho zapojit. Chvilku ječí, pak vysává sám a při dalším vysávání se to opakuje. Nikdy ho tím nikdo nestrašil. Už si někdy říkám, jestli s ním nezajít na ušní, jestli je to normální.

• Citovat
  • Upravit
Virginian
22.8.14 18:22
@Anonymní píše:
Děkuju za příspěvky a za klidnou diskusi( to je tady relativně vzácnost) :) To stěma mouchama jsem skutečně dnes na vlastní oči viděla. Přišlo mi to až ujetý, nebo jak to nazvat. já prcka nestraším, už tak bojuju s tím, že se bojí vysavače, mixéru, a vlastně čehokoliv hlučnějšího. Netuším proč. Když vysávám, snažím se ho zapojit. Chvilku ječí, pak vysává sám a při dalším vysávání se to opakuje. Nikdy ho tím nikdo nestrašil. Už si někdy říkám, jestli s ním nezajít na ušní, jestli je to normální.

Z toho vyroste, naše nejstarší holka to dělala taky.

• Citovat
  • Upravit
69235
22.8.14 18:22
Drsná? Ani ne, to jí přesně učím já, kříčet, běžet za maminkama v kočárku, policajty, popřípadě maminky s dětma. Šlo v podstatě o to, že nikdo kdo jí bude úmyslně lákat, aby s ním šla řečičkama, že jí zavede za maminkou, ten to nikdy nemyslí dobře. Zažila jsem na vlastní kůži takové umučené dítě k smrti, na vlastní kůži je přehnané, ale bylo to dítě ze sousedství, když ho našli mrtvého, byl šedivý hrůzou, byl malý druháček, a šel domů ze školy, kousek to měl, 5 minut chůze, volal naněj z okna pán, že je hrozně nemocný a potřebuje donést nákup. A Tomášek tam šel. Strašný to bylo. I kdyby mé dítě nikdy nemělo věřit cizímu člověku, tohohle se jí snažím vyvarovat, co pobrala rozum, aby to povhopila
@lekarnicka28 píše:
Tý jo, to jsi celkem drsná. No, dokážu si představit situace, kdy je potřeba důvěřovat někomu cizímu. Člověk nikdy neví, co se mu kde může stát. Ale učím hledat a poznat pana policajta nebo směrovat na ženský s kočárky a malými dětmi.Jinak k tématu, taky nestraším nikdy ničím. Vysvětluju, že strašidla apod. si lidé vymysleli, vybájili apod. Mám své chyby, nejsem dokonalá matka, ale s čistým svědomím můžu odpřisáhnout, že svým dětem nikdy nelžu a nevěším bulíky na nos (jediná výjimka je Ježíšek a snad se na mně jednou nebudou zlobit ;) ) Takže je nestraším a nevyhrožuju žádnýma kravinama. A oni moc dobře vědí, že když řeknu, že jakmile to nebude uklizené, poletí to do koše, tak to fakt poletí. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
22.8.14 19:26
@Camael píše:
Toho 17letýho straším, že změním heslo na wifině, a toho se teda bojí jak čert kříže, pak ještě straším, že mu dám do pokoje na hodinu ségru, to taky zabírá a rychleji uklízí, ale tu malou nestraším.

Haháá, to je dobrý :lol:

Nestraším doopravdy, někdy si hrajem na strašidlo (to mají holky z Matýska a Jáji), jedna z nás si vezme plínu přes hlavu a zbytek se utíká schovat, ale to je jen jako legrace. Jinak nestraším, máme normálně Ježíška, Mikuláše (čertem nevyhrožuju), zajíčka na velikonoce, ale to jsou taková ta pozitivní strašidla. Když děti zlobí, upozorním, že ze zadku mají snadný cíl pro mojí ruku a ono to zatím stačí 8)
Jako vidím smysl třeba v tom, že teta mi kdysi říkala, že za postelí mají zlýho čerta, protože tam ve skutečnosti byla zásuvka a já tam pořád hrabala. takhle se to vyřešilo. Ale abych dětem tvrdila, že když budou zlobit, že si je někdo odnese nebo je dám jiný mamince, to je pro mě neskutečně hnusný citový vydírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
22.8.14 19:28

@terinka4444 jojo, jako malou mě máma nabiflovala větu Nechte mě, nebo zavolám policii! :mrgreen: Kdyby mě někdo někam tahal..Naštěstí jsem to nikdy nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
22.8.14 19:48
@zuzouš píše:Jako vidím smysl třeba v tom, že teta mi kdysi říkala, že za postelí mají zlýho čerta, protože tam ve skutečnosti byla zásuvka a já tam pořád hrabala. takhle se to vyřešilo.

To je jak ten drsnej fór:

Pokud žiješ v paneláku a serou tě sousedovic děti, řekni jim přes zeď, že jsi skřítek který žije v zásuvce, a že papáš hřebíky.

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
22.8.14 19:51
@Virginian píše:
To je jak ten drsnej fór:Pokud žiješ v paneláku a serou tě sousedovic děti, řekni jim přes zeď, že jsi skřítek který žije v zásuvce, a že papáš hřebíky.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: díky :mrgreen: to mě fakt rozesmálo :hug:
  • Citovat
  • Upravit
864
22.8.14 20:04

Nestraším, přijde mi to vůči dětem hnusný. Čerty jsem odtajnila ve 4 letech, ale chvíli si ještě nebala jistá. Přestože i širší rodina má podobný přístup. Dcera jednu dobu intenzivně strašidlama žila a dávali jí pěkně zabrat. Pokud je barvitě poopisuje, nijak nezpochybňujeme, že je vidí a snažíme se jí pomoc. A po volbách se mě přišla zeptat, co že je zač ten komouš, že to bude asi extra strašidlo. Tak to jsem se zapotila při vysvětlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
22.8.14 20:05
@Anonymní píše:

s tím hlukem, to přejde věkem, to bylo to samý u nás. Mixér nesnáší do dnes, radši se jde zavřít do pokoje a pak pro ni dojdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
22.8.14 20:19

@terinka4444 Tý jo, tak to chápu..tohle člověku stačí vidět 1× a bude to mít do konce života před očima.. To má pak hrůzu u vlastních dětí.. No možná taky přitvrdím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
22.8.14 20:20
@slavuska1 píše:
Nestraším, ovšem babička to obstará za mě, staršímu furt hustí do hlavy, jak jsou v každý trávě klíšťata, a jak by byl moooc nemocnej, takže kluk pomalu nechce na hřišti šlápnout na trávu :roll: :roll:

já jsem si malou naučila, že do trávy se našlape, protože tam je bobeček od pejska. :palec: Jednou našlápla a fakt mi to stačilo. Tudiž když jdeme na hřiště, tak ho vždy projdeme, zkontrolujeme, sama zjistí, že je vše v pořádku a jde si hrát. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.14 20:30

@Lussye bobeček :mrgreen: u nás malá řve: Fujví, to je její slovo, dívej še, hoňo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
22.8.14 20:35

Nestraším. Jen v nebezpečných situacích - Nechoď do silnice, budeš mít bebí. Atd.
Jediné, čím ho tak straším je, když doma moc zlobí, že se pan soused bude zlobit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
22.8.14 20:37
@terinka4444 píše:
@Lussye bobeček :mrgreen: u nás malá řve: Fujví, to je její slovo, dívej še, hoňo :mrgreen:

No a když ho tam najde tak vola: hele mámo, bobecek od pejska :mrgreen: ona je hrozně čistotná, bojí se, že si zmaže botičky, takže nešlape ani do bláta, a louží(pokud nemá holinky…u těch ví, že může.)

jinak vyprávíme, o čertech že bydlí v pekle a číhají na zlobivé děti. Bubák říká arabkám :lol: (pořád né pochopit, že to není bubák, že je to paní a má takové šaty), pak taky hodně fousatým chlapům.
Ježíšek sedí na mráčku a kouká, pokud zlobí dostane černý puntík a nedostane za to dárek.

Děti si ten strach podle mě vytvoří samy, svět je pro ně hrozně velký a neznámý.
Malá spí od 10měsíců sama v pokojíku a nemám potřebu aby se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí