Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nainuva píše:
Nestraším. Jen v nebezpečných situacích - Nechoď do silnice, budeš mít bebí. Atd.
Jediné, čím ho tak straším je, když doma moc zlobí, že se pan soused bude zlobit.
však toto není strašení
alespoň pro mě, to dělám taky. Malá je vycepovaná, že do silnice nesmí, že tam jede auto, že by jí přejelo a měla by velké bebíčko, byla by placatá a moc by to bolelo.
Teď jakmile vidí auto na 1/2km, tak křičí: jé zaše auto, honem nastanu…(a skáče do škarpy, teda jen co jí zkoukne, zda tam není bobeček od pejska
)
@Lussye píše:
No a když ho tam najde tak vola: hele mámo, bobecek od pejskaona je hrozně čistotná, bojí se, že si zmaže botičky, takže nešlape ani do bláta, a louží(pokud nemá holinky…u těch ví, že může.)
jinak vyprávíme, o čertech že bydlí v pekle a číhají na zlobivé děti. Bubák říká arabkám
Děti si ten strach podle mě vytvoří samy, svět je pro ně hrozně velký a neznámý.(pořád né pochopit, že to není bubák, že je to paní a má takové šaty), pak taky hodně fousatým chlapům.
Ježíšek sedí na mráčku a kouká, pokud zlobí dostane černý puntík a nedostane za to dárek.
Malá spí od 10měsíců sama v pokojíku a nemám potřebu aby se bála.
@terinka4444
však to musí prozkoumat, já mám taky průzkumnici.
zvířátkomilovnici nedávno mi přinesla mrtvou myš. Říká: hele mámo myš hají. Když jsem jí okřikla, že je to fuj, že je špinavá, a má teď eaný ruce. Tak jí hodila na zem, vzala klacík a začala do ní štourat ze slovy: Ťapy, ťapy myš.
@Lussye píše:
@terinka4444![]()
![]()
však to musí prozkoumat, já mám taky průzkumnici.
zvířátkomilovnici nedávno mi přinesla mrtvou myš. Říká: hele mámo myš hají. Když jsem jí okřikla, že je to fuj, že je špinavá, a má teď eaný ruce. Tak jí hodila na zem, vzala klacík a začala do ní štourat ze slovy: Ťapy, ťapy myš.
@terinka4444 píše:![]()
![]()
![]()
nejlepší je ten jejich slovník
Jsou kouzelní, já je úplně žeru, mají svůj svět
vždy se pomalu třískám smíchy po tom co mě málem odváží zhrůzou
@kvaček píše:
@martina.se a to je koli let
mladému je 8.. jeho strašit nemusím, on má tak bujnou fantazii, že se straší sám ![]()
@kvaček píše:
@LucaLuca tak my bydlíme na Moravě, tady je zvykem vodit domů.. kluk má 5 zažil jednou čerty- to jsme byli právě u švagrové a už jsem další roky nevolala.. naštěstí to jako nechápal v té době..Příspěvek upraven 22.08.14 v 16:04
My jsme taky na Moravě.
Ale děcka se bojí, tak k nám čert nejde, i když k sousedům jo. Malej jen slyšel čerta u sousedů a se strachem v očích se mě ptal, jestli přijde k nám. Tak jsem před jeho očima zamkla a ujistila ho, že čertovi otvírat nebudeme… Přece ho nevystraším jen kvůli tomu, že je to zvykem.
Můj ex se bál, že když půjde do postele bosý, bubák schovaný pod postelí ho zatahá za nohu
Nikdy bych děti nestrašila! Rodiče to nedělali.
Byly jsme s kamarádkou na chalupě, notně připité, ještě jsme si blbky pustily televizi v přízemí a soused zaklepal na okno, ať s ním jdu venčit psa… Kdybych viděla ducha, nevyděsím se víc
Gábina Odhodlaně vzala nůž a když zazněl zvonek, málem mě probodla, prděla strachy taky
![]()
@maminka159 jsou mu 4. Sekačku a motorovou kosu už se mi podařilo odbourat, to když seču, tak chodí jak ocásek za mnou, ani uši už si nezadělává. U elektrickýho nářadí vyhrává zvědavost nad strachem, ale vysavač je zatím problém
https://www.youtube.com/watch?… tohle video je síla, pro dospělé super show ![]()
Otázka je jasná. Strašit nebo nestrašit děti čertama? Jaký máte na tohle názor? Jak to děláte u vás doma, pomáhá vám strašení dětí k tomu, aby lépe poslouchali? Čekám odpovědi na otázky, zajímá mě, jak to kdo bere a jaký má kdo na strašení pohled. Jestli je to spíš užitečné, nebo to škodí dětské psychice?
Díky všem za diskusi
a vaše názory. Teprve to rozmýšlím.
Ti čerti na fotce jsou hrozní, těch bych se bála i já
Podle mě je strašit a strašit. Takové monstra bych ke svým dětem nepustila. ![]()
@Gorgeous Teda potkat to, co máš na fotce, tak se asi musím přebalit
Jinak k otázce, myslím, že to je dítě od dítěte a sama budeš muset odhadnout, jestli by z toho mělo trauma nebo jen zdravý respekt ![]()
Nestraším a nechápu, jak to může někdo dělat. ![]()
Já sama nebyla strašpytel, ale starší dcera je přecitlivělá, takže nejenže k nám nikdy nepřišel ani Mikuláš, ale nikdy jsem ani slovy nestrašila. Přijde mi to vůči dětem brutální. Těm otrlejším je to jedno, ty citlivější z toho fakt často mají různé problémy:(
Kamarádka třeba nechtěla, aby její dcera lezla večer z postele, tak jí říkala, že kolem domu chodí pán, který si bere děti, co nejsou v posteli ![]()
Mam deti 5, 3 a 2r a nikdy jsem je nestrasila certy ani jinymi nadprirozenmi silami. Videt, jak se moje dite boji je pro me asi nejhorsi pohled, neexistuje zadny detsky zlocin, ktery by ve mne vyvolal potrebu videt moje dite bat se. Syn se v zari bal skolky a bylo to dost hrozne.
Jinak se samozrejme samovolne boji, tmy, neceho treba z pohadky a vzdy ujistuji, ze bubaci neexistuji, ze doma se jim nemuze nic stat, ze ve tme nic neni…