Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
mam 20 mesicni holcinu a strasne krici
. Tim nemyslim ze by se vztekala, ani nema problemy se sluchem, ona proste jen tak pro zabavu strasne jeci, stoupne si a da do toho uplne vsecho. Ja vubec nevim co s tim, ma jeste petileteho brasku ktery ji v tom samozdrejme podporuje
, ale vazne, obcas uz to neni sranda. Kdyz je to cely den tak mi vstavaji vlasy na hlave a priznavam ze uz nejsem ani moc mila, nedavno se mi dokonce uplne zatmelo pred ocima kdyz sem ridila, to je uplne neuveritelny co takovej malinkej clovicek ze sebe dokaze vydat. Prosim jestli mate nejakou radu jak ji to odnaucit sem s tim. Hlasitou hudbu a sluchatka jsem zkousela ale nestaci.
Madla dělá to samé… Tedy ne nějak často, ale jak ji to popadne ![]()
Já jsem prý ječela taky, posílali mě vyječet se na chodbu, ven, abych to vyventilovala a doma bylo tišeji…
(podle mě je to kec, na nic takového si nepamatuju
)
Nase Emca to take obcas dela..Sedi treba na prebalovaku a najednou zacne priserne kricet ze mam pocit ze ohluchnu.A pak se zacne desne chechtat.
Já mylsím že toto dělají všechny děti.Některé míň ( přestane je to bavit ) některé víc.natálka taky ječí ještě ted ale u nás zabírá si toho totálně nevšímat a když už se to nedá vydržet odejít z místnosti.Když nebude reakce tak je to nebude bavit
možná.Třeba zkouší kolik toho dokáže nebo zkouší jakou máš trpělivost a víš jak to je negativní pozornost taky pozornost ![]()
Ahoj, u nás je to to samé
Pomáhá se začít smát, to ji rozesměje taky a nechá toho
Jednou jsem ji zkusila „ucpat“ - ponožkou, to se jí líbilo náramně, pak ječela celý den
a chtěla po mně, abych ji strkala ponožku do pusy ![]()
Teda celkem jste me potesili ze vam deti taky jeci
, ta ponozka je vyborna
verim ze by se to eli taky libilo
. Kdyz je sama tak to jeste tak nejak davam ale jak zacnou jecet oba dva tak to uz je na me trochu moc. To je vzdycky milanku neprovokuj ji a on ji provokuje jeste vic
asi klasika. Obcas dost lituju sousedy, bydlime v radaku takze to musej zakonite slyset, ale oni nam na oplatku hrajou osm hodin denne klavirni koncerty (teda dve pisnicky porad do kola
)tak sme si tak trochu kvit ![]()
Mala taky nekdy jeci jak Viktorka… kdyz uz mi to zacne lizt na nervy, zacnu jecet stejne (a usmivam se u toho), vetsinou je prekvapena, chvili jeste jeci, ale brzy ji to prejde ![]()
jj take to delam tak jako Hanucha…Kdyz rve dlouho tak zacnu taky,smeju se u toho,mala cuci a pak se zacne smat.
hehe, ja se taky pridavam k jekotu ![]()
a nebo mu rikam, ze to je malo, at prida a zarve poradne - behem 3 zajeceni se totalne oddela a je klid ![]()
to me nenapadlo zkusit si to taky, zitra urcite zkusim
. Ale zjistila jsem ze si to nekdy uplne uziva treba kdyz jsme v nejakem obchode jako velke hale a je tam uplny ticho, to se ji libi nejvic jak se to tam rozleha
.Mno treba budou zpevaci ![]()
Holky a nemáte radu, jak to tedy dítě odnaučit? Dcerka 27m byla včera poprvé ve školce, bez breku, jinak celkem v pohodě, ale učitelka říkala, že strašně křičí, což je pravda. Doma občas taky pořádně ječí a snažim se jí usměrnit, ale marně. Starší se na tom občas přiživí a ječí taky.
Jenže v tý školce je to blbý, aby učitelku za chvíli nekleplo ![]()
@Ewista jak jeci? Jako radostne? Nebo kdyz se ji neco nelibi? 19 mesicni je taky hlucnejsi, ted nepocitam vztek, jenproste lasita, kdyz ma radost, kdyz se smeje, asi temperament, ne? ![]()
@blumen no,ať už z radosti nebo když se jí něco nelíbí, tak vykřikne, navíc má dost pronikavý hlas. Naučila se tak projevovat emoce. ![]()