Strašně mě svědí hlava

461
21.10.06 14:42

Strašně mě svědí hlava

Holky, potřebuji poradit. Pořád mě strašně svědí hlava a mám lupy. Nemůžu se toho už několik měsíců zbavit. Vyzkoušela jsem už toho celkem dost. Nejdéle jsem používala Nizoral a ani ten mi nepomohl. Naopak mám pocit,že mě všechnyřípravky dráždí. Jsem z toho zoufalá. Vlasy mi i dost padají. Kdeyž si je umyji, strašně mě svědí celá hlava a druhý den už ji mám mastnou a zase mě příšerně svědí. Pořád se drbu. Už nevím co s tím. Když se podrbu, tak vyškrabu za nehtem takový bílý hnusný humus. Vyzkoušela jsem i Politar (na doporučení kožaře), šampóny Vichy a už si nevím rady.
Předem vám děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
224
21.10.06 15:14

Máš SZ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
21.10.06 16:03

Ahoj,

no šamponové přípravky neporadím - ale co používám kosmetiku z kadeřnickýho salonu, tak lupy už nemám… kouše mě hlava taky a je to tím že máme malej tlak vody a já si blbě vyplachuju balzám… když mám čas a fakt dobře to vypláchnu tak je to v pohodě

co by ale pomoci mělo … no aspon u mě v pubertě pomáhalo je ocet:o) naředíš ocet s vodou a po umytí si tím vlasy opláchneš… nevím kolik se toho tam přesně dává - já to dávala od oka prostě tak aby mi pak vlasy nesmrděly octem… tak jednu avivážovou odměrku na větší hrnec:o)

babská rada ale mě tenkrát pomohla:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
21.10.06 16:45

Zkusila bych jit na kozni… Polytar - je sampon s dehtem, ne vzdy pomize, ja mam dobre zkusneosti s kosmetickou ducray- sampon se selenem- ale nejdriv doporucuji konzultaci na koznim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
21.10.06 16:47

Jak už jsem psala na kožním jsem byla. Doporučil mi právě ten Polytar, pak mi dal Alpicort, ale nic nepomohlo. Tak mi řekl, že musím zkoušet sama právě ty šampony od Vichy a další. Ale nic nezabírá. Zas tak to kožní neřeší, protože ty lupy nemám tak příšerně, ale hlavě mě svědí a kouše nonstop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
21.10.06 17:00

Příspěvek upraven 31.10.19 v 12:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
21.10.06 17:01

Zkus T - GEL od Neutrogeny. Mi zabral až ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
21.10.06 17:31

Sati, který jsi prosím měla? Je jich více druhů. Ale asi budou dobré všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
21.10.06 17:58

Ahoj,

slyšela jsem, že na lupy apod. je dobrá vlasová kosmetika Redken - k dostání jen v kadeřnictvích. Ať Tě brzy svědění přejde.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
21.10.06 19:45

My jsme měli pro obvzlášť lupovitou pokožku hlavy - modré nápisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.10.06 19:57

čau sati :wink:
boni, mě pomohl šampon La Roche Possay Kerium, k sehnání je v lékárně a můžeš si vybrat na suché lupy, které vypadávají z vlasů, nebo mastné, které ulpívají na vlasové pokožce.
je ale třeba ho používat soustavně. pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.10.06 21:06

Zkus zmenit kozniho lekare…:-)
ne, vazne, pokud Ti to nepomaha, tak Ti musi vymyslet neco jineho ne?Cili konzultace u jineho kozare by nebyla na skodu…

A ted rady obecne- ve vode vadi chlor- cili nemas-li filtr na vodu ( lze koupit na www. proalergiky.cz) zkus si alespon 4× umyt hlavu mineralkou.. nepouzivej zadny sampon, zkus jen zloutek ( nech to chvili pusobit, jako hojivou kuru)a pak dukladne oplachni…
vydrz alespon 3-4 myti.
Ad lupy. je otazka- a to by ti mel rici kozar- zda-li mas problem proto, ze pouzivas prilis vysusujici sampony ( a proto te kuze tak strasne svedi a uz druhy den, na obranu si organismus vytvori mastnejsi povlak ve vlasech nebo mas opravdu lupy, nebo jinou kozni nemoc- treba seborheu. pridej ke strave mineraly- predevsim Selen a Zinek. vyvaruj se ve strave ostrych, drazdivych a korenenych veci, vcetne cokolady, kakaa, citrusu, kecupu, okurek, rajcat, kari, ciny atd…
Zamysli se, jak vypada ostatni pokozka- je spise mastna nebo sucha a podle toho pak uvazuj o koupi samponu. Nicmene bych znovu doporucila dobreho kozniho lekare! Drzim palce
P.S: Efekt vseho chce alespon mesic, po jednom pouziti samponu nepoznas nic- ale to asi vis

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.10.06 21:07

promin, njak to zlobi, jsem sice prihlasena, ale objevila jsme se jako anonymni- ciliten anonym jsme ja- Sutka

• Citovat
  • Upravit
125
21.10.06 23:39

Ahoj,
zkus si v lékárně koupit „černé mýdlo“ používá se při nemocech pokožky hlavně u lupénky. na lupy zabírá taky. Ať to klapne pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.10.06 14:52

Ahoj,

jsem na tom stejně a jediný, co mi pomohlo je šampon Head and Shoulder. Když ho nemám a dvakrát po sobě si umyju vlasy jiným šamponem, hned mě šíleně svědí vlasová pokožka. Kadeřnice mi na to řekla, že jsem asi alergická na nějakou látku, která je obsažená v ostatních šamponech.

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek