Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@smutnalucy no jasne, obvolej kde te vemou, at mas klid..fakt v lekarne ti moc neporadi, a nevim kolik je mali ale pokud by to slo tak ji vem sebou
..
No 2, 5 roku takze tam bude zlobit na cekacce ale asi to fakt zkusim, vemu nakou knizku pro ni ![]()
Mamina měla ten samý problém. Vyzkoušela vše a jediné, co jí pomáhá je Head and Shouders. Nic jiného nezabralo. A když ho přestala na čas používat a přešla na Vichy z lékárny, vrátilo se to zpět.
Co nějaký šampon s Tea Tree..? Mě když začne svědit hlava, vím, že je zle.. začnou padat vlasy
jinak moje mamka má dobrou zkušenost s Biodermou..
Holky Head&Shoulders i Tea tree oil sampon mam doma. Oba jsem zkousela dlouhodobe. Je teda pravda, ze oba mohou nekomu pomahat protoze aspon ten problem nezhorsuji.
Jinak - ted jsme se vratili z ambulance, nemam tam nic cerveneho, ani zanet, ani plisen proste nic jen silene mazu a lupy. Takze jsem dostala doporuceni na dalsi
sampon. Neznam, Mediket, typ Ictamo. A hlavne nemam pri myti masirovat pokozku, coz teda ja delam ![]()
Ale lezu uz pomalu po zdi z toho svedeni…
…tak si takhle jdete, nabuzeni a nateseni na to, ze konecne treba toto bude ONO, co vam konecne pomuze, do lekarny, a tam vam pani lekarnice mile a starostlive sdeli, ze samponu s ichtamolem by si na hlavu nedala ani gram, ze je to vsude na Zapade zakazana rakovinotvorna slozka.
Tak ja teda nevim(nekoupila jsem, stejne ho nemeli), neni v mych silach si toto overit, leda jak bude mala spat muzu googlit ale jsem z toho teda zas frustrovana. Jako moje snahy o zdravejsi zivot konci na cteni etiket a nekupovani potravin s modifikovanym skrobem ale to je tak vsechno co identifikuju. Pak jeste teda ty parabeny a silikony v samponech. Kondic. Masky laky nebo gely jsem nemela na hlave uz roky, to drazdi uplne pekelne.
@smutnalucy a jak se stravuješ? Alergii máš v rodině? Co třeba imunologie?
@smutnalucy
..jdi pak do jine lekary..Jako to je sila, ja myslim ze to trochu zdramatizovala…Jinak co samponx dr. Müller, ty baheni..Smrdej ale kdyz uz..
..
@t-jani píše:
Nesnáším, když se léčí projevy a ne příčina..![]()
Ja te chapu, ja hlavne ted potrebuju dospet do zklidneni nervoveho vypeti kolem stehovani a dokoncovacich praci na baraku a manzelovych problemu s podnikanim. To ustane do 3 tydnu. Tim odstranim prvni podezreni. A dal? Strava. Taky bude lepe nebude se tolik spechat. Co jeste? Tak se nezlob a porad mi na co se zamerit.
@Andy27 dr.muller tea tree mam. Bahenni jsem jeste nepotkala.
Jako klidne to mohla zdramatizovat, diskuzi je tu spousta v cem vsem jsou svinstva, ale prece jen, jestli je podezreni proc zrovna my jako Cesi bysme to meli kupovat, jenom proto ze to neni vylozene zakazane ![]()
@smutnalucy já bych pátrala po tom, kdy mi to začalo..jestli se v té době něco změnilo… stres, nemoc, kosmetika, cokoliv,.. když ti nepomáhají „chemické“ přípravky… co zkusit třeba homeopatii.. co ty alergie
…ono to může být v podstatě cokoliv..moje mamka natékala a svědilo jí celé tělo..když měla helikobaktera v žaludku… ono to může souviset s něčím úplně nesmyslným..
@t-jani píše:
@smutnalucy a jak se stravuješ? Alergii máš v rodině? Co třeba imunologie?
Blbe, ne a ne. Jako ze jsem jeste nikde nebyla. Proto se tu radim, kam by mely vest moje kroky az se vylecim.
@smutnalucy když to hodně nadnesu.. můžeš mít třeba alergii na lepek a to se může projevovat jenom takhle.. o by souviselo se stravou.. a imunolog, alergolog by ti na tohle všechno měl udělat testy..přeci jen je to reakce organismu..obrana proti nečemu..