Strava, a režim dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
292
4.1.20 14:55

A k te strave si neco nastuduj. Jogobela je opravdu hnus, vlastne jakykoliv ochuceny jogurt bych batoleti nekoupila. Rohlik bude take lepsi domaci :-) ale to jen pisi svuj nazor, kazdy na to ma svuj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
4.1.20 14:55

Nevidím nic špatného na cokoladovem Lipanku, Pribinaku a Termixu na svačinu. Co je špatného na tvarohové svačince pro deti? Určitě je lepší jako activia a jogobela. To jsou nejhorší jogurty, to bych nedala ani sobě. Klobas není ideální snídaně ani jídlo z konzervy, ale je to jejich věc. Dělám, jako ty, odeberu malé bez soli a koření, ale u babičky si slanější vývar taky dá, protože ta to většinou zapomene odebrat. To spaní taky ideální nemají, ale když to tak chtějí. Naše děcka spí nejpozději do osmi a jsme jedni z mála, ať si ostatní lítají třeba do jedenácti jejich boj. Já jsem ráda, že mám v osm klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
4.1.20 14:58
@Elisaaa píše:
Ja u sveho syna vsechno resim jak nejvice to jde. Od zdrave pestre stravy varene doma z domacich veci, po rezim, ktery na 100% dodrzujeme. Zastavam nazor, ze do tri let je to nejdulezitejsi obdobi a chci dat tak svemu synovi co nejlepsi zaklad ve vsem, co mohu ovlivnit. Kdyz byl malicky resila jsem a studovala ruzne odborne publikace ohledne manipulace s nim, apod. Jak se stykam s maminkami v okoli, jsem v jejich ocich extrem, mne se ale zase nelibi jejich pristup. No, myslim si svoje, maximalne se doma o tom pobavim s manzelem. Delej to stejne, protoze i kdyz to myslis dobre, otoci se to proti tobe. Razim heslo, at se kazdy stara o svoje dite :-)

A uvědomujete si, že celé generace lidí před vámi docela úspěšně prošly životem i bez všech těch „odborných publikací“ apod.? Teda pokud nemáte své dítě za boha a chcete „vyrobit“ dokonalého mezi dokonalými. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
4.1.20 15:01

@Cenarius to je tak, když ženským z dítěte hrábne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15514
4.1.20 15:03
@Anny0694 píše:
@Cenarius to je tak, když ženským z dítěte hrábne

A je jich stále víc a víc. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
4.1.20 15:04

@Šmoulice budu mít třetí a u všech všechno takhle řešit, tak se zbláznim po dvou dnech :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
4.1.20 15:06

…k svačině jí výhradně čokoládové lipanky nebo pribinačka, dokonce termix, my dáváme malé activii někdy jogobelu… :mrgreen: DOKONCE TERMIX :mrgreen: holka zlata, tobe z toho srovnavani deti uz dobre hrabe. Nestarej se o segru a bude ti lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.1.20 15:06

@Cenarius uvedomuji,a presto si myslim, ze na zjistovani informaci neni nic spatneho a synovi tim rozhodne neublizim. A pokud tim mohu predejit ruznym zdravotnim problemum (ekzem, alergie, problemy se zady),stoji mi to za to. Jinak tento argument fakt miluju-je preci jasny, ze dite neumre na to, ze napr. dostava sladkosti, polotovary, slazene jogurty uz v kojeneckem veku nebo ze je napr.uz ve 4 mesich posazovano, ano, normalne se dozije dospelosti a stari, ale s jakymi pripadnymi zdravotnimi problemy, ktere se projevi ve vyssim veku, to uz nikdo neresi. Treba ty zdravotni problemy bude mit i pres moji snahu jim predejit, ja ale budu mit ciste svedomi, ze jsem pro to udelala vse :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.1.20 15:11

@Anny0694 ne hrabne, ale snazi se pro nej udelat maximum ve vsech smerech. Pro me je matka, ktera dite posazuje, taha za ruce v 8 mesicich, aby chodilo nebo neresi jeho stravu proste nezodpovedna. Ale tim koncim debatu, toto je muj nazor, ktery jsem timto vyjadrila a vy mate zase jiny, takze navrhuji, abysmw si kazda vychovavala dite podle sveho nejlepsiho uvazeni a svedomi. Je preci jasne, ze at uz ma kazdy jakykoliv styl vychovy, urcite vedome svemu diteti neskodi a dela pro nej to nejlepsi :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.1.20 15:17

@Elisaaa můžu se jen zeptat, proč mámy, které mateřství,, hrotí" tak, jako ty, mají potřebu se pořád ospravedlňovat? Jinak, co se příruček a všeho okolo týká, kdo ti kdy da jistotu, že zrovna ten, podle kterého se řídíš, dělá vše správně? To jsem jako máma od dvou dětí ještě nepochopila. Každý doktor to řekne trochu jiný názor, takže to, co se člověk dočte, je naprosto odlišné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
4.1.20 15:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
4.1.20 15:26

@Elisaaa já osobně zastávám nějakou zlatou střední cestu, řeším co ji ale v nějakých mezích. Režim. nemame protože to tak vyhovuje nám všem. Třeba ji chci koupit barefoot boty až bude chodit. A jak jsi psala o tom prosazování a vodeni za ruce tak to s malou taky neděláme. To jen pro představu jak to máme my. A teď proč Ti to píšu.
Když jsem byla mála, malý jsme známé kteří měli syna v mém věku. A u něj dávali na vše pozor tak jako Ty, u nich k tomu patřilo i to, že bylo nepředstavitelné, že by se syn hrabal v seně na naší zahradě. Když si pohladil psa musel si hned umýt ruce. A vsechno to melo za nasledek to, že byl co 14 dní nemocný, někdy byl nemocný klidně měsíc v kuse ne-li dýl.
Třeba proto já, nechci kontrolovat úplně vše v takové míře jako Ty ;)
Spíš, jen ať vidíš druhý náhled i s vysvětlením.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.1.20 15:44

Vsem dekuji :-) ja si za svou vychovou stojim a,,ospravedlnuji,, ji stejne, jako ty matky, ktere v mych ocich na to kaslou, ospravedlnuji zase to jejich. Jinak muj syn je zdravy jako ripa a nebyl jeste ani jednou nemocny, tot k nemocnosti. :-) a k tomu, jak vim, ze zrovna to, co se pise je spravne-nectu jeden zdroj, ptam se maminek kolem sebe, vice odborniku-a z toho udelam zaver podle sveho uvazeni. No, tady na emiminu je koukam kazdy nazor kamenovan, ale jak jsem psala-at si kazdy dela se svym ditetem to, co uzna za vhodne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
4.1.20 15:45
@Aduš8 píše:
@Elisaaa můžu se jen zeptat, proč mámy, které mateřství,, hrotí" tak, jako ty, mají potřebu se pořád ospravedlňovat? Jinak, co se příruček a všeho okolo týká, kdo ti kdy da jistotu, že zrovna ten, podle kterého se řídíš, dělá vše správně? To jsem jako máma od dvou dětí ještě nepochopila. Každý doktor to řekne trochu jiný názor, takže to, co se člověk dočte, je naprosto odlišné :nevim:

Tak ja jsem zvedava, k jakym objevum se doslo za tech 8 let, co mi rostlo prvni dite, do ted, kdy cekam druhe, treba v oblasti prikrmu :lol:
Kdyz jsem zavadela, tak se menilo nasazeni lepku z „rozhodne ne driv nez po ukoncenem 6.mesici“ na „co nejdřív“… ted zase uz tezko rict :mrgreen: to jen tak na okraj…

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
4.1.20 15:46
@Elisaaa píše:
Vsem dekuji :-) ja si za svou vychovou stojim a,,ospravedlnuji,, ji stejne, jako ty matky, ktere v mych ocich na to kaslou, ospravedlnuji zase to jejich. Jinak muj syn je zdravy jako ripa a nebyl jeste ani jednou nemocny, tot k nemocnosti. :-) a k tomu, jak vim, ze zrovna to, co se pise je spravne-nectu jeden zdroj, ptam se maminek kolem sebe, vice odborniku-a z toho udelam zaver podle sveho uvazeni. No, tady na emiminu je koukam kazdy nazor kamenovan, ale jak jsem psala-at si kazdy dela se svym ditetem to, co uzna za vhodne :-)

V pohode, folklor :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí