Strava atopiků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
330
11.1.12 10:20

No děkuji za radu ;) . Zkusím se na alergologii zeptat na nějaké jiné anhtihistamika,protože ani zyrtec nám nepomáhá, on má navíc alergii na roztoče,trávy,psa a žito. :( . Na potraviny ještě nevíme jaký mu vaděj,ale mlíko mu nedávám a ani jogurty. Je mi ho docela líto, protože všechno co má rád, nemůže :,( . Je to šílený a už jsem z toho opravdu hotová :,( . Jak čisíte organismus? Je to vhodné i pro tříleté dítě? Díky za radu ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.1.12 23:15

Pokud mu ty potraviny chutnají, není důvod mu nedat třeba malou skleničku mlíka nebo jogurt-obsahují vápník a jogurt navíc i probiotické kultury, které příznivě ovlivňují mikrofloru ve střevech-a ta je důležitá pro imunitu, se kterou exém i alergie úzce souvisí. Když mu všechno zakážeš, bude nešťastný, že nic nemůže, bude mít strach cokoliv snízt .. a jsme u toho znovu:-)
jde spíš o to mu toho nedávat moc, když víš, že se mu po tom exém horší (tzn. třeba 1/2 malé mandarinky ano, ale ne 3 - každý reaguje na něco jiného, já třeba vůbec nemůžu kiwi). Proto je důležité to vysledovat, ale nic se nesmí přehánět-ani dieta:) Zastávám názor, že si tělo samo řekne, co potřebuje. Když vynecháš uplně některé potraviny, můžou tělu chybět některé vitaminy, bílkoviny atd. které jsou pro růst důležité.
A pročišťovat tak nějak celkově, nedávat mu potraviny, kde je moc E-ček apod., nejlepší jsou biopotraviny (ale taky pěkně drahé:))Dobré je, pokud máte přístup k zelenině a ovoci ze zahrádky. Také jsou dobré ovocné a zeleninové šťávy (Kubík, Jupík), voda (vím že dětem nechutná ale pročištuje skvěle:)), z masa bílé (drůbež, králík, později ryby) a hodně chodit na čerstvý vzduch. Také pomáhá alternativní medicína, třeba homeopatie mně pomohla hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
12.1.12 10:19

Je, děkuji za příznivé rady :palec: . Docela jsi mě potěšila. Jsem ráda, že můžu občas prckoj dát jogurtík a jiné věci. Je mi ho fakt líto, když nemůže to, co my ostatní :( . Snad mu to neuškodí ;) . Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
12.1.12 17:41

Souhlasím s Kamilou, i odborníci teď tvrdí nestranit se ničeho na 100%, aby si na to organismus zvykl a uměl s tím bojovat ;) Takže mu klidně občas dopřej i nějaký ten alergen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.1.12 00:00

Jé tak to jsem ráda že jsem pomohla, já měla strach, abych vám tím spíš nezamotala hlavu:-D jasně že všeho s mírou (nebo Mírou)?:-P Tak ať malému chutná! Malé množství mu rozhodně neuškodí, naopak, jak říká Kecalka, je třeba aby si na to organismus zvykl:-) tak paaa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
13.1.12 12:03

Holky, prosím vás potřebuji nějaké recepty na buchty a dorty bez vajec. Nevíte nějaké? Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
13.1.12 12:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
13.1.12 13:41

Děkuji, určitě někdy udělám :potlesk: . Já jsem taky našla dobrou stránku :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
13.1.12 13:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
31.1.12 14:55

Ahojky, prosím Vás čím bych mohla nahradit vajíčko? Třeba při obalování? Jestli teda něco takového existuje :( . Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
31.1.12 22:32

Holky nemusíte se vyhýbat vejcím jako čert kříži. Nejsou sice 100% dietní, ale obsahují spoustu živin důležitých pro růst a správné fungování organismu… Nepřehánějte to!
Jinak vejce třeba v buchtách se dá nahradit sojovou moukou, ale není to nic moc na chuť. A čím nahradit při obalování, to nevím, ale dá se jeho množství snížit, když se do rozkvedlaného vejce přilije pivo (pro děti Birell)… Má to pak i docela dobrou příchuť;-) Tak zlomte vaz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
1.2.12 00:11

mliko

Ahoj, zkusim ozivit tuto diskuzi.
Dnes byl dceri (1rok) diagnostikovan AE (ekzem se ji objevil po Vanocich, do te doby nikdy nic), jsem z toho dost v soku, ja ani manzel si s tim nevime rady, v rodine to nikdo nemel. Stravila jsem ted asi 4 hodiny u netu, hlavu mam jak patraci balon a informace uz jakz takz utridene. Mam jeste par dotazu ohledne potravy, tak snad to padne zde na urodnou pudu.
Davala jsem male mleko Babylove z DM (do pul roka byla kojena), ted kozni nakazala prejit na Nutrilon HA. Bala jsem se ze ho neprijme na chut je to fakt humac ale pred spanim ho vypila, tak jsem rada. Akorat moc nevidim souvislost s AE a bojim se ze do budoucna si tohle mleko nebudu moc financne dovolit. Co si o tom myslite? Jake mleko davate u atopiku vy, pokud nejake? A co kase?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
1.2.12 10:25

ahojda, mi máme stále ještě AE nepotvrzený, ale vypadá to na to, včera se mu objevila další ložiska.. co se týče mléka, já kojila do 10m, pak mi byla doporučena BEBA HA, nutrilon mu nechutnal, beba není tak hořká … HA se dává pro různé alergiky asi je šetrnější, kupovala jsem vždy na feedo.cz, mají občas na ně dobré akce, ale na netu jich najdeš zlevněných dost.. přeju ať to vládáte dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek