Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
say píše:
Holky, chci se jen zeptat, nám se to začíná nějak zhoršovat, tak se chci zeptat jestli jste zkoušli škrobovou koupel.. jaká je koncentrace ( nebo jak ji udělat ) a zda byli úspěchy ?
Zkoušeli - uvařili jsme litrový hrnec škrobu, když schládl, tak to bylo jak rosol, tj. nikoliv tekuté. Půlku jsme použili jeden den, druhou půlku následující den. Zkoušeli jsme to cca 14 dní, ale bez viditelných výsledků, takže jsme s tím skončili. Nicméně, reakce na různé věci jsou u různých lidí různé. U mladšího syna stačí namazat, cca 1× za rok jedno místo podkolenem Holtovou mastí (smrdí sírou jak peklo)a žádné problémy nemá ani nepotřebuje speciální péči. Starší naopak potřebuje všechno, co jsem již popsala dřív.
Škrob mi dávali jako malé-pamatuju si, že se mis trašně líbilo, jak voněl:-) A asi na něm něco bude, jako nepamatuju si, že by nějak výrazně pomohl, ale asi ani neuškodil.. lepší je podle mě ten olej, ale rozhodně neuškodí. Takže ho zkuste. A pak taky sůl z mrtvého moře-ta ale pálí na ložiskách, na to bacha! Pomáhá až po čase, když se to dělá pravidelně. Jo, a taky pomáhá při akutním zánětu máchat v hodně řídkém hypermanganu a pak promazat. A po koupání nedrhnout ručníkem, jen poklepem jemně usušit, používat prací prášky pro děti bez parfémace a to samé s aviváží. To je tak ještě, co mě napadlo…
Díky za info, nakonec jsem koupala v ovesné koupeli, namazala novým krémem který mi doporučila lékárnice, dostala jsem vzorek, je to Multilind -obsahuje mikročástice stříbra a hned to pomohlo, z takových 70%je to pryč.. tak snad bude chvíli klid
Holky, potřebuji poradit, co pořád vařit, když malej nesmí dost potravin
. Můžete mi napsat nějaké rady,tipy? Děkuji ![]()
jen tak co mě v rychlosti napadne: dušená mrkev s bramborem, pečené kuře, kuskus se zeleninou, pohanka, jídla s cuketou, lilkem…
say píše:
Díky za info, nakonec jsem koupala v ovesné koupeli, namazala novým krémem který mi doporučila lékárnice, dostala jsem vzorek, je to Multilind -obsahuje mikročástice stříbra a hned to pomohlo, z takových 70%je to pryč.. tak snad bude chvíli klid
Multilind jsme také měli a kůžička byla lepší. Ale přijde mi, že to je spíše na suchou kůži než vyloženě na ložiska. A stříbro prý už používal Napoleon ![]()
Děkuji, s lilkem a cuketou už jsem něco dělala, jinak dělám většinou s kuřecího masa něco. Kuskus jsem v životě neměla,ani jsem to neviděla, nevim co to je a trochu se toho bojim,aby nám to chutnalo
. Já se teď chystám koupit malýmu Eucerin omega 12%. Strašně se škrábe a nic mu nepomáhá
.
Kuskus je výborný, mi si ho s partnerem děláme třeba ke kuřeti.. malýmu u nás chutná
http://www.chemievjidle.cz/…cous-kus-kus
Když se objeví červené fleky nedávám synovi žádné sladké - nesmí zákusky, cukroví, bonbóny ani cukr, takže dávám jen med nebo ovoce.
Bylo nám doporučeno a osvědčilo se:
Vodu, ve které vařím brambory nevylévám (je v ní hromada B vitamínů),které jsou potřeba pro zdravou kůži), část používám na výrobu bramborové kaše(bez mléka) a zbytek nalévám do polévky.
Každý den dávám na snídani chleba, který má v popisu uvedeno že obsahuje kvásek (žitný kvas). (Zapoměla jsem, co obsahuje, ale je to jedna z věcí, které když zanedbám, tj. několik dní po sobě jíme na snídani rohlíky nebo buchty, nebo „levný“ chleba, tak se syn začne drbat.)
ivisek1 píše:
Děkuji, s lilkem a cuketou už jsem něco dělala, jinak dělám většinou s kuřecího masa něco. Kuskus jsem v životě neměla,ani jsem to neviděla, nevim co to je a trochu se toho bojim,aby nám to chutnalo. Já se teď chystám koupit malýmu Eucerin omega 12%. Strašně se škrábe a nic mu nepomáhá
.
Kuskus je výborný a neuvěřitelně rychlý a snadný na přípravu (dám do hrnce hrnek kuskusu, plátek másla a vegetku a zaliju stejným množstvím horké vody, přiklopím a nechám to 5 být, pak promíchnu vidličkou a zamíchám do připravené zeleniny). Zkus to a uvidíš, že si to oblíbíte. U nás to chutná všem, prcek toho sní víc než já ![]()
Holky ještě se zeptám, na ložiska, jaký krém byste mi doporučili radči? Eucerin omega 12% nebo A-derma Exomega krem? Malýho ho to pořád svědí.
ivisek1 píše:
Holky ještě se zeptám, na ložiska, jaký krém byste mi doporučili radči? Eucerin omega 12% nebo A-derma Exomega krem? Malýho ho to pořád svědí.
Eucerin neznám, ale pokud nekoupeme ve vodě s olejem, tak občas používáme A-derma Exomega mléko na promazávání (mažeme celé tělo). Na případná červená ložiska mažeme na střídačku všechno možné včetně A-derma Exomega krému, ale mléko mi připadá účinnější (takže mléko na rozdíl od krému kupujeme pravidelně, zatímco krém máme stále první balení koupené před třemi lety). Osvědčilo se nám sřídat různé krémy a mléka.
Eucerin je právě taky na svědivý a pálený místa,ale je o dost dražší než exomega, ta je teda taky drahá. Já taky střídám krémy a mlíka,ale ložiska má stejně a hlavně se pořád škrábe, ikdyž dáváme fenistil kapičky. Nevíte o nějakých jiných athihistamikách? Co můžou děti a neškodí jim?
Nejúčinnější antihistaminikum je vyhýbat se alergenům:-) Jinak já vždycky jedla Fenistil a Zyrtec - takové ty klasické léky proti alergii, zabírá to i na svědění. Každému ale vyhovuje něco jiného, chce to se zeptat alergologa, ten by to podle mě měl vědět nejlíp-a nebo vyzkoušet různé druhy a uvidíte, co sedne nejlíp.
Nu a a k té stravě-zas to tolik neomezujte! Úzkostlivé hlídání taky neprospívá, je lepší si jednou udělat radost nanukem a vydržet chvilkové drbání, než úzkostlivě hlídat vše, co dítě strčí do pusy - psychika je u exému to nejdůležitější:-) Mně třeba mlíko vůbec nevadí, naopak. Vápník je důležitý a lepší než ho brát v tabletkách.. jde o to nejíst kořeněná, pálivá a moc výrazná (kyselá, přeslazená, tučná) jídla, která můžou způsobit alergickou reakci (hořčice, kečup, pomeranč, grep, citron, kiwi, třešně, kys. okurky). A také vybírat jídla co obsahují co nejméně chemikálií a E-ček a celkově pročišťovat organismus. Ju a uplně nejlepší nejsou ani bylinky a bylink. čaje.
Tak nevím zda jsem pomohla, nebo jsem Vám spíš jen ještě zamotala hlavu… (doufám, že to
)