Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
kometa32 píše:
Řekla bych, že hodně pomáhá Oilatum (koupaci emulze), po ní je okamžitě vidět, jak kůže zvláční a suchá místa jsou lepší. Myslím, že zkazit se tím nic nemůže.
Ano, chodíme, byl i na testech na alergologii a mast žádná nezabírá…Možná je třeba vyměnit lékaře. ![]()
kometa32 píše:
Ano, chodíme, byl i na testech na alergologii a mast žádná nezabírá…Možná je třeba vyměnit lékaře.
nám když je nejhůř zabírá Advantan
Dzarunko - díky za tip, vyzkouším. Do koupele mu dávám přímo olivový olej, to je O.K.
Většinou si každý chválí Excipial a já mu nemůžu přijít na jméno
![]()
tak určitě zkus jiného kožaře a uvidíš jestli v tom bude nějaký rozdíl
hkac píše:
Já jsem třeba přesvědčená, že z jídla to nemá, že na to má největší vliv roční doba (jaro, podzim). Nové potraviny jsem jí od začátku zaváděla po týdnu, kakao nedávám, jahody nedávám, citrusy nedávám. Doktorka říkala, že roli může mít dědičnost (manžel má sennou rýmu, já asi taky, ale nikdy jsem na žádných testech nebyla) a že vyvolat to může třeba i nachlazení nebo růst zubů.
Ono to u všech být nemusí a mohou to být i kombinované vlivy, ekzém ovlivňuje hodně věcí, třeba i jen psychická nepohoda, takže to není vždy jednoduché vysledovat. Obě děti mají zhoršený ekzém vždy na podzim a v zimě a v létě třeba jen velmi mírný nebo žádný.
Můj dojem ale je, že u dcery to nějaká potravinová alergie je. Já asi zkusím alergologii a krevní testy, tak uvidíme, jestli se podaří něco zjistit.
kometa32 píše:
Dzarunko - díky za tip, vyzkouším. Do koupele mu dávám přímo olivový olej, to je O.K.
Většinou si každý chválí Excipial a já mu nemůžu přijít na jméno![]()
Já si ho taky chválila…A teď už nám absolutně nepomáhá…
kometa32 píše:
Většinou si každý chválí Excipial a já mu nemůžu přijít na jméno![]()
on je ten Advantan taky na předpis,já chválím Excipial,ale to musí každý vyzkoušet co dítku sedne,náš třeba nesnesl chválený Sebamed nebo Menalind derm,taky jsem zkoušela do koupele sůl s konopím-ta mu nevadila,ale taky nijak zvlášť nepomohla a prý jsou dobré solné jeskyně,ale nemám vyzkoušené........nám kožařka doporučila moře a vynadala mi,že s atopikem jedu na hory ![]()
solná jeskyně je výborná věc,občas tam brávám třináctiletýho synovce,kterej je odmalinka silnej atopik a pomohlo mu to a moře taky,ale to je spíše reálná ta solná jeskyně
a já mám půlroční dcerku,nedávno jsem řešila něco podobného,ale musím zaklepat na dřevo,máme už klid- začali jsme mín koupat,spíše jen sprchujeme,promazávám excipialem a lipobází na střídačku.Nemusí to být jen s potravin,může to být i ve vzduchu,prach,roztoči,zvířecí srst,cokoliv.
Syn na těle snese jen bavlněné plátno. Pokud dám bavlněné triko, tak se mu okamžitě objeví ložiska. Taky děsně reaguje na stres. Ve školce přišel na návštěvu čert a druhý den měl syn pod kolenem flekanec, kterého se budeme zbavovat až do jara. ![]()
Kortikoidy nemažu, ani slabé - nechci, aby byl v dospělosti impotentní ani aby měl ve dvaceti kůži, jak papír. (Když si spočítám, kolik těch slabých kortikoidů bych na něj za poslední 4 roky měla teoreticky namazat, tak mám chuť kožaře, kteří je předepisují, jak na běžícím páse, máčet za odměnu v kortikoidech.
)
(Když si spočítám, kolik těch slabých kortikoidů bych na něj za poslední 4 roky měla teoreticky namazat, tak mám chuť kožaře, kteří je předepisují, jak na běžícím páse, máčet za odměnu v kortikoidech.![]()
)
Zeptám se asi blbě, fakt to nemyslím nijak zle, ale proč jsou kortikoidy vlastně špatné? Já všude čtu kortikoidy nedám ani náhodou, ale nikde jsem nečetla, proč vlastně (konkrétní důvod).
Marušce bohužel nic jiného nepomáhá. Mažu jen to nejhorší, poprvé stačilo dva dny, okamžitě to zmizelo, ale teď (po necelém týdnu) už to má zas příšerný, až do krve, a jak to škrábe tak už to skoro i hnisá nebo co to je za sekret)
. Myslím, že lepší občas máznout, než ji nechat trápit. ![]()
hkac píše:
Zeptám se asi blbě, fakt to nemyslím nijak zle, ale proč jsou kortikoidy vlastně špatné? Já všude čtu kortikoidy nedám ani náhodou, ale nikde jsem nečetla, proč vlastně (konkrétní důvod).Marušce bohužel nic jiného nepomáhá. Mažu jen to nejhorší, poprvé stačilo dva dny, okamžitě to zmizelo, ale teď (po necelém týdnu) už to má zas příšerný, až do krve, a jak to škrábe tak už to skoro i hnisá nebo co to je za sekret). Myslím, že lepší občas máznout, než ji nechat trápit.
taky si myslím,že pokud to má dítě hodně ošklivé a nezabere nic jiného tak bych kortikoidy také dala a i jsem dala-stačily 3 dny a ty nejhorší fleky zmizely a malýmu se ulevilo a mazali jsme pak už Ecipialem
kortikoidy jsou velmi silné léky, ale když je akutní fáze a nic nezabírá, nemyslím že je to tragédie když se nepoužívají stále…
Mně říkala doktorka, že mám mazat už v okamžiku, kdy se to rozjíždí, ale to se přiznám, že se mi nechce. A taky říkala, že se nemají vysazovat naráz, že prý jak se to začne zlepšovat, tak dávat obden, popř. pak ob dva atd. Minule ale stačilo namazat 2× a bylo to pryč, a to prý se může utnout hned.
Kamarádka říkala, že si mazala kortikoidy od svých 10 let (takže už přes 20 let) a nikdo jí neřekl, že by měla dělat přestávky
.