Strava po operaci žlučníku a rekonvalescence – tipy a zkušenosti

Anonymní
23.4.25 13:45

Strava po operaci žlučníku

Zdravím, jsem po operaci žlučníku tyden.Co jíte nebo jste jedli vy? Mě přijde co sním, pálí žáha. Mazali jste jste nějak šití? Já mám dva větší řezy a dva malinke. Prosim o zachovani anonymu. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1409
23.4.25 13:50

V nemocnici mi dali papír a dle toho jsem se stravovala, myslím vařená rýže s mrkví a podobné chuťovky, nic mastného nebo tučného. Opatrně na ovoce se slupkou, to jsem si podráždila žaludek. Časem to bude lepší :kytka: šití jsem nemazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
23.4.25 13:57

Normálně jsem jedla dle papíru, co mi byl dán v nemocnici.
Pouze bílé pečivo, libové maso, prakticky žádné vepřové, žádnou smetanu, šlehačku, alkohol vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
23.4.25 15:15

Mě řekli, že můžu jíst normálně :nevim: chvíli jsem se držela a pak zkusila po čem mi bylo blbě a v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.25 18:12

Mi nedali nic, jen že nemám jist čočku, fazole, jablka bez slupky, hrozny taky ne. Potřebovala bych nějaky inspir. jidelnicek.

• Citovat
  • Upravit
185
23.4.25 19:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
24.4.25 08:19

Jizvy po vytažení stehů, promazávat měsíčkovou (či jinou) mastí a správně masírovat (postup je na internetu, nebo se zeptat na rehabilitačním)

někdy po operacích břicha mohou nastat různé potíže, ona ta jizva na povrchu je malinká, ale uvnitř můžou být různé srůsty, které je potřeba povolit (zkuste si zjistit něco o viscerální terapii)

dále se při operaci břicha napouští do dutiny břišní plyn, který tak trochu „přeskládá“ orgány a chvíli trvá, než si to zase sedne
důležité je chodit, vzpřímená poloha pomůže orgány správně usadit

pokud je jizva v oblasti uprostřed nad žaludkem, může ovlivňovat svěrač jícnu, a proto pálení žáhy, důležité je i správné brániční dýchání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí