Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@zrcadlo Ono taky záleží na tom, kolik kojí. Jestli ještě plně, nebo s příkrmama anebo jen dokojuje.
Ahoj, osobně bych výživového poradce nevyhledávala. Já začala hubnout začátkem ledna sama. Mám nadváhu asi 10-15kg. Miluju jídlo a tak by pro mě bylo hrozne frustrující držet nějakou drastickou dietu a nedat si nic co mám rada. Takže jsem vyloučila bílé pečivo, sladkosti, nesladím kávu, čaj, nejím slané dobroty, smažené jídlo a dočasně i obyčejnou pšeničnou mouku (tu si teď už občas dám). Chce to zařadit dostatek zeleniny a ovoce spíše dopoledne. Jinak se v pohodě najím a mám dole 5kg. Hlavně se nesmíš moc stresovat. Taky jsem u tchyně měla po obědě dort a nepřibrala jsem po něm pět kilo.
A taky zabírá mít jednou za čas prasící den, kdy si dáš na co máš chuť. Samozřejmě ne deset koblih a půlku kachny, ale takové jedno „zakázaný“ jídlo pro potěšení. ![]()
Moje dnešní jídlo:
Snídaně - bílý jogurt s kiwi
Svačina - banán
Oběd - špagety s rajčaty, paprikou a omáčkou s mletým masem
Svačina - kváskový chléb, sýr jadel,
zelenina
Večeře - bramboračka ze včera ![]()
Tak snad jsem trochu pomohla. Držím palce! ![]()
@cecetka Za ty roky jsem ani jednou po dětech nedojedla..většinou manžel ![]()
@Vaja1988 teda s Tvým jídelníčkem bych umřela hlady
Není základ hubnutí to, že tělo nesmí cítit hlad, jinak tvoří zásoby? jinak bych prohodila snídani za druhou svačinu - pečívo spíše ráno.
@Lizzi píše:
@Vaja1988 teda s Tvým jídelníčkem bych umřela hladyNení základ hubnutí to, že tělo nesmí cítit hlad, jinak tvoří zásoby? jinak bych prohodila snídani za druhou svačinu - pečívo spíše ráno.
Neumřela
jogurt zasytí, banán taky hodně. Špagety v množství, abys neměla hlad, hustá bramboračka je taky vydatná. Jen Vaja dnes měla fakt málo zeleniny. Časem zjistíš, že jíš mnohem méně než dříve a tělu to stačí. Všichni jsme totiž hrozně rozežraní ![]()
@cecetka Holky a jak zlikvidovat závislost na sladkém??Manžel dneska dovezl sladké pro dcery a hned řekl, že je to naposledy, že to nemužou pořád jíst a to je pravda. Navíc, když to tu nebude nebudu mít chut..ale mám obavy, že to nedám. Nesladit ani čaj, kafé a do toho nejíst sladké? jsem si všimla, že mě z toho bolí hlava a jsem nervozní prostě závislost ![]()
@maminka201 to je jen o Tvé silné vůli. Já si nekupuju sladkosti od prosince. Bylo cukroví, pak zbytky z Vánoc a pak už prostě nebyla chuť, když jsem viděla první výsledky na váze a metru. Dřív bych bez Snickersky nebo Twixky nepřežila a teď na to ani nemám chuť. Buchty, bábovky a muffiny peču už jen z žitné mouky, peču i vlastní chleba, tam jedině dávám bílou mouku. Místo bílého cukru třtinový, nebo sirupy - kukuřičný, agáve, datlový, rýžový.. Taky mě docela šokovalo, když jsem viděla svou fotku v létě
na základě toho jsem vlastně začala cvičit.
@maminka201 Koncentrák doma je fajn… když tam nic není, tak nic nejím. Na sladkém jsem taky závislá. Máme doma kvalitní hořké čokolády, madle v medu (ty řecké tyčinky), kávu sladím medem, čaj nesladím. Teď se zrovna nalívám kakaem
Na zahnání chutě stačí i lžička datlového nebo javorového sirupu.
Pozor na sušené ovoce, má moc cukru.
Cukrovinky jsou nebezpečné nejen z důvodu cukru, ale i kvůli jiným chemickým přísadám. Navíc jsme s manželem zjistili, že nám přestaly chutnat, takže to nekupujeme.
Téměř nejíme pečivo. Jsou to jen prázdné kalorie.
Hlavně se nestresovat. Když to nepůjde hned, tak to půjde postupně a pomaleji. Důležité je nemít hlad a těšit se na to, jak si půjdeš koupit kalhoty o číslo menší. A jde to, věř mi ![]()
Tak já na to nespěchám, jsem chvilku po porodu nemužu to přehánět
Chci hubnout tak, aby se mi to nevrátilo..takže zdravě. Ted jsem cvičila Jill 30 minut a cítím se dobře
Kouknu na net na ty recepty a pak nakoupím. Manžel koupil čokoládové Corny BIg to asi nemužu co?
@Lizzi Neumřela. Já hladem fakt netrpím. Jídla si dávám dostatek. Větší svačinu mám schválně odpoledne, protože odpolede mám více pohybu. Na mě tohle funguje. Myslím, že kilo týdně je optimální. ![]()
@Vaja1988 já to mám zase naopak
ráno si dám klidně sladkou snídani (marmeládu nebo med), pak dopoledne ke kafi i něco sladkého, ale po obědě už sladké nejím. Odpoledne nebo navečer cvičím a po cvičení už jen něco menšího a kopec zeleniny.
Já jsem si zamilovala v poslední době bílek a cpu ho všude. Hodně cvičím, takže se do sebe snažím dostat protein. Dávám si ho do jogurtů, musli a hodně i peču, protože jsem na low carb stravování, takže mi to naprosto vyhovuje.