Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@maminka201 nech si udělat jídelníček na míru.. Tu Ti může napsat 100 bab a pro TEbe nebude vhodný jídelníček ani jeden. ![]()
Pro začátek bych nahradila bílou mouku a bílý cukr zdravějšími variantami, to samo o sobě je docela náročné. Zařadit hodně zeleniny a ovoce. Obecně ale bych se poradila s dietologem nebo nějakým odborníkem. Samo hubnutí hodně kil není jen tak, aby tělo nestrádalo.
Děkuji, asi máte pravdu. Zkusím se poradit s poradcem, není to sranda mám nadváhu přes 35kg
.
Podle mě je poradce zbytečné vyhazování peněz, opisují jídelníčky jeden od druhého. Zkuste www.stob.cz, prográmek na sestavení jídelníčku mají na www.stobklub.cz. Jinak je dobré se nechat inspirovat třeba na stránkách krabičkových diet, kde mají vyvěšené jídelníčky obvykle na celý týden, třeba www.zdravestravovani.cz.
Zkus si svůj aktuální jídelníček vepsat na www.kaloricketabulky.cz, registrace je zdarma, a uvidíš tam, jestli jíš hodně tuků, sacharidů apod. Já myslela, že jím docela v pohodě, ale měla jsem např. strašně nízký podíl vlákniny. A nevěřila bych, kolik kj mi udělala taková ta pidi jídla mezi (dojíst půl rohlíku po dítěti apod.). A když tě to chytne a budeš třeba zodpovědně měsíc psát, tak bych si teprve zaplatila odborníka a dala mu náhled toho, jaké změny už jsi udělala a jestli hubneš nebo ne.
@maminka201 Než budeš vyhazovat peníze za poradce, přečti si pár knih a uvidíš, že to zvládneš sama. Potřebuješ ale podporu rodiny.
Diamond - Fit pro život; Fit pro život znamená zdravý a štíhlý
Bieler - Jídlo jako lék
Mačingová - Zhubněte jednou pro vždy
McKeithová - Přepněte na zdravé jídlo
Hubnutí začíná v hlavě. Dokud člověk nezmění svůj současný způsob stravování, nikdy nezhubne a bude pořád tlustý. Ta změna musí být trvalá. Po nějaké době zjistíš, jaká kombinace potravin ti vyhovuje a jaká naopak škodí.
Pro začátek doporučuji dopoledne jíst jen čerstvé ovoce (jen ovoce a jen dopoledne). Oběd a večeře - polovinu porce musí tvořit čerstvá zelenina. Odpolední svačina zelenina. Pokud tě večer přepadnou chutě, schroupej čerstvou mrkev. Během měsíce uvidíš, jestli to zabírá.
O tom, že máš vypustit potraviny plné chemických sraček a cukrovinky asi psát nemusím, že? ![]()
Jo a vykašli se na počítání kaloríí.
V těch knihách najdeš i vzorové jídelníčky. Mimo Bieleka, ten se věnuje zdraví.
@cecetka Nezapomen,že kojím. Moc díky hodně mě to nakoplo. Jediný, kdo mě muže podporovat je manžel. Ten má, ale v hubnutí uplně jiný názor, on sám je sportovec, ale se stravou si myslím, že se plete. Zkusím pohledat ty knihy a kdyžtak si nějakou objednám. Zítra slavíme 5 té výročí tak si dám první dárek
Jinak cvičím Jill Michaels, zařadila jsem více cvičení, ale popravdě moc toho nestíhám. Než se dostanu k cvičení ozvou se děti..takže cvíčo jedině dopoledne a odpoledne jak dorazí manžel s práce.
@cecetka No víc mamin víc nazoru a co ted? počítat-nepočít?,jít-nejít? jde mi hlavně o tu stravu, nevím co vařit, nevím co mužu jíst. Ted musím jít dedělat jídlo, ale pak si určitě vyhledám tu knihu a objednám si ji. Potřebuji si udělat rozpis na celý týden a to bych chtěla opakovat dokola.Jen jestli to budou moct jíst děti?
@maminka201 Nezlob se, ale nějaká očista typu půl dne jen ovoce a pak skoro samá zelenina, je podle mě pro kojící ženskou blbost. Vykašlala bych se na radikální kroky, zjistila, jestli jím dost živin, a než přestaneš kojit, fakt bych na to šla postupně, třeba jen přestat pít sladké věci, snažit se jíst pravidelně apod.
@maminka201 Určitě je strava, kde minimálně 50% tvoří čerstvé ovoce a zelenina při kojení žádoucí. Máš zajištěný dostatečný příjem živin, vlákniny a vody.
Hlavně NEDOJÍDEJ po dětech jen proto, že je ti líto jídlo vyhodit.
A vždy se najez tak, abys neměla hlad. Ale to v těch knihách všechno načteš.
Když budeš mít odpoledne velkou chuť na sladké, dej si čtvereček kvalitní hořké čokolády. A pomalu a pořádně si ji vychutnej. Chutě přejdou a tělu to neublíží. Dopoledne chutě nejsou, ovoce je sladké dost.
@zrcadlo píše:
@maminka201 Nezlob se, ale nějaká očista typu půl dne jen ovoce a pak skoro samá zelenina, je podle mě pro kojící ženskou blbost. Vykašlala bych se na radikální kroky, zjistila, jestli jím dost živin, a než přestaneš kojit, fakt bych na to šla postupně, třeba jen přestat pít sladké věci, snažit se jíst pravidelně apod.
Píšu z vlastní zkušenosti.
O tom, že by měla jíst samou zeleninu, jsem nepsala. Polovina porce by měla být čerstvá zelenina.
Základním problémem většiny stálehubnoucích žen je hledání důvodů, proč se nemůžu naučit stravovat jinak.
@cecetka píše:
Píšu z vlastní zkušenosti.
O tom, že by měla jíst samou zeleninu, jsem nepsala. Polovina porce by měla být čerstvá zelenina.
Základním problémem většiny stálehubnoucích žen je hledání důvodů, proč se nemůžu naučit stravovat jinak.
Já souhlasím, že je ovoce a zelenina žádoucí, ale dělat radikální kroky u kojící ženské s vysokou nadváhou, která má díky nadváze i kojení vyšší bazální metabolismus, potřebuje tedy poměrně dost pravidelně dodané energie, pravděpodobně má i nedostatek spánku, to mi šťastné nepřijde. Znám i hubené a zdravě se stravující ženy, které měly při kojení návaly hladu a ovoce by je fakt neuspokojilo. Podle mě by ji mohlo naopak frustrovat, že třeba to dopoledne na ovoci nevydrží, a vedlo by to jen k vlčímu dojídání se.
Ahoj všichni
. Potřebovala bych poradit jakou stravu na celý týden, prostě od snídaně po večeři a na celý týden. Pomuže mi někdo? děkuji moc. 
Potřebuji dát dolu hodně kil.
PS:Kojím