Strava v těhotenství - prosím o radu :)

1206
26.11.13 18:30

strava v těhotenství - prosím o radu :)

Zdravím holky,

jsem v 6tt a chtěla bych se poradit právě s přibýváním na váze - za poslední 3,5 měsíce jsem zhubla 25 kg a pořád mám dost velkou nadváhu. Teď v těho chci samozřejmě přijímat vše, co tělo potřebuje, ale zbytečně se nepřejídat. Protože jsem při tom hubnutí měla opravdu nízký příjem energie (cca 3000 Kj denně), nevím si teď rady s tím, jak začít jíst :? protože když budu jíst „normálně“ jako většina lidí, tak zaručeně přiberu už od začátku dost právě kvůli té změně po dietě a to moc nechci, chtěla bych začít přibírat až od druhého trimestru a maximálně 8 kg za celé těho. Myslíte, že energetická potřeba těla je už od začátku těhotenství větší v souvislosti s vývojem a růstem plodu? Díky moc všem, které vydržely číst až do konce a poradí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6762
26.11.13 18:34

Ahojik jimtakto a doporucuji, citim se fajn, zadne nevolnosti a unava rozhodne mensi http://www.mimibazar.cz/navod.php?… hodne stesti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
26.11.13 18:34

Ne jíst za dva ale dvakrát zdravěji-ovocem a zeleninou se nic nezkazí v rozumném měřítku-více spíše zeleniny. hlavně se zaměřit na stravu, která obsahuje železo - v těhotenství se často trpí chudokrevností. a jinak se samozřejmě vyhýbat sladkému ale jakmile je pocit, že tělo něco potřebuje(maso,…) dát mu to. pokud je chuť na něco,,normálního" proč ne. procházky se doporučují všem těhotným a tím se také něco spálí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
26.11.13 18:35

@jsem.to.ja
Ne..ked sa nebudes prezierat nepriberes..rozhod jedlo do 5davok a nejedz nezmysly..dolezita je kvalita ne kvantita..ja sa drzim zasadou NEZRAT..za tehu som pribrala 7kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
26.11.13 18:35

Myslím že ne, když budeš mít dostatečný příjem ovoce, zeleniny a bílkovin tak bych se nebála 4000kj…ale zeptej se gyn. radši :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
26.11.13 18:36

@Snehurenka
Hmm, ten jedalnicek teda pekne napechovany cukrami.. :zed:
Na svacinky Bobik? jukni kolko sacharidu a cukru to obsahuje..chjooo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
26.11.13 18:37

Jist za dva je povera! - mi rikala samotna dr. Dietne jist bych neradila, musis jist vyvazene. Ja mam taky tendence k tloustnuti a za tehu jsem hlavne jedla zdrave. Obcas jsem i zhresila, a posledni mesice byla doma… Jelikoz jsem se moc nehybala, nabrala jsem 12! I tak to byl vykon a skoro hned jsem to mela dole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
26.11.13 18:37

Díky, problém je, že já jím právě skoro jen tu zeleninu, nejím vůbec nic z mouky (žádné pečivo, přílohy, buchty), vůbec žádný cukr kromě toho v ovoci, pouze bílé jogurty a maso jen kuřecí vařené, popř rybu. 3000 Kj denně je podle mě v těhotenství málo, ale bojím se rapidního přibírání, když ten příjem zvýším o „normální“ jídlo. Sladké jíst nebudu, ani smažené apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
26.11.13 18:38

Být tebou tak to neřeším, dle mě je to otázka genetiky, já mám výchozí váhu dost velkou ale zase v těhu skoro nepřibírám, u dcery 2 kg a teď jsem 27 tt a mám nahoře 2,5 kila a to jím normálně, naopak bych řekla že víc než běžně. kamarádka těhule se snaží koukat na jídlo a přibrala už mnohem víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.11.13 18:40

:lol: ne není. Ani v druhé polovině těhotenství není potřeba jíst za dva, stačí pouze mírně zvyšit en. příjem (normálního člověka),tak v množství 2 housek /den. Ty samozřejmě můžeš nahradit třeba 150 g tvarohu, udělá to mnohem větší službu ;)
Hlavně nehladov. 3000 kj není ani na pokrytí baz. metabolismu, to je min. dvojnásobek, začni jíst kvalitně, po menších dávkách a nedělěj z těhotenství melodrama. Živiny ted´budeš potřebovat ty i dítě, jez více bílkoviny a zeleninu, než sacharidy, kup si vitamíny a zobej je, at´má mimi vše, co potřebuje, i když přibereš 10 kilo, svět se nezboří, po porodu ti to pofrčí z nevyspání jedna radost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
26.11.13 18:42
Myslím, že melodrama se nekoná, jen bych chtěla poradit s něčím, s čím nemám zkušenost. Jíst za dva jsem vůbec nikde nezmiňovala, je to blbina :)
@berry4 píše: :lol: ne není. Ani v druhé polovině těhotenství není potřeba jíst za dva, stačí pouze mírně zvyšit en. příjem (normálního člověka),tak v množství 2 housek /den. Ty samozřejmě můžeš nahradit třeba 150 g tvarohu, udělá to mnohem větší službu ;)
Hlavně nehladov. 3000 kj není ani na pokrytí baz. metabolismu, to je min. dvojnásobek, začni jíst kvalitně, po menších dávkách a nedělěj z těhotenství melodrama. Živiny ted´budeš potřebovat ty i dítě, jez více bílkoviny a zeleninu, než sacharidy, kup si vitamíny a zobej je, at´má mimi vše, co potřebuje, i když přibereš 10 kilo, svět se nezboří, po porodu ti to pofrčí z nevyspání jedna radost ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
26.11.13 18:44

Holky, abych to ještě upřesnila - nejde mi o stravu v těho jako takovou, ale spíš o ten přechod z redukce, tzn. jestli mám jíst jako doteď nebo jak přidávat. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cokolina
26.11.13 18:45

Jen k tomu jidelnicku-pro tehu cukrovkare nevhodny za a-nema se jist samotne ovoce a uz vubec na samotne ovoce k 2.veceri, melo by k tomu byt aspon kousek peciva.. za b-bobik a termix atd. By se vubec nemelo jist. A za c-fascinuje me „trochu se napit“

• Citovat
  • Upravit
655
26.11.13 18:46

@jsem.to.ja ahoj, také jsem tohle řešila, protože jen se podívám do výlohy v cukrárně a už mám kilo nahoře :-) Celé těhu jsem se řídila mottem: neplatí jíst dvakrát více, ale dvakrát zdravěji!!! Mezi jídly jsem si udělala přestávky, vždy polévku, za hodinu hlavní jídlo, mezi jídly ovoce a zeleninu, hodně tekutin, bílkovin a NEZAPOMEŇ na kyselinu listovou, ta je důležitá pro vývoj miminka, naopak vynech náhražky typu dietní párky z Tesca atd. poskládej si jídelníček, ať ho máš opravdu pestrý na všechny druhy potravin. Jinak jsem jedla vše, ale ne po kýblech, s mírou a přibrala jsem za celé těhu 2,5kg, když jsem rodila, všichni mě strašili, že mám malé břicho, že miminko bude chudáček a dcera měla 3.55kg, takže neplatí, čím víc přiberu, tím zdravější mimi :D Po porodu v 6 nedělí jsem zhubla 12kg, ani nevím jak, nevyspání, starost o miminko… :think: Jsem se rozepsala :P :P Přeji hodně štěstí :palec: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.11.13 18:46

@jsem.to.ja cituji: protože když budu jíst „normálně“ jako většina lidí, tak zaručeně přiberu už od začátku dost právě kvůli té změně po dietě…
Psala jsem -kvalitní stravu -ryby, dietně maso, kopce zeleniny, ol. olej, na oběd přílohu- třebba kus kus, bulgur, cizrna, celozrnn. těstoviny, na večeři stačí pořádný kus masa, zelenina, sýr třeba… Základ je snídaně - sacharidová, svačina, oběd, svačina, večeře.
Tělo bude nejprve zmatené, musíš mu dát čas se srovnat s tím, že si nemusí nic ukládat. Takže neblbni, dodržuj jídelníček, stravuj se dobře.
Taky jsem prostřední těho začala po diet+ě a přibrala jsem „jen“ 9 kg. Respektive ani jedno těhotenství jsem nepřibrala víc, jak 10. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí