Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Katka86 píše:Paoloska píše:Koukám ted na jídelníček z naší školky a zítra je taky krtečkova pomazánka a nemám vůbec páru,co to je
No to je příšerný. Nějak nechápu, že ostatní rodiče to neřeší. Určitě se ozvi, dřív než budou děti na Nově se salmonelou, nebo bůhví s čím. Držím palce, ať to dobře dopadne a nemusíš kvůli tomu měnit školku.Terrko, zaujala mě ve vašem jídelníčku krtečková pomazánka. Co to je?A dneska mají pomazánku kapitána Hooka
Krtečkova pomazánka je z jemně strouhané mrkve, celeru, trošky křenu a tvarohu - vše smíchat a namazat
(může se přidat i troška ramy, případně i kousky ovoce - kiwi, banán, rozinky…) Zdobí se to kouskem pomeranče.
A naší malé to moc chutná ![]()
A pomazánka kapitána Hooka je tuňáková ![]()
tterka píše:Katka86 píše:Paoloska píše:Koukám ted na jídelníček z naší školky a zítra je taky krtečkova pomazánka a nemám vůbec páru,co to je
No to je příšerný. Nějak nechápu, že ostatní rodiče to neřeší. Určitě se ozvi, dřív než budou děti na Nově se salmonelou, nebo bůhví s čím. Držím palce, ať to dobře dopadne a nemusíš kvůli tomu měnit školku.Terrko, zaujala mě ve vašem jídelníčku krtečková pomazánka. Co to je?A dneska mají pomazánku kapitána Hooka
Krtečkova pomazánka je z jemně strouhané mrkve, celeru, trošky křenu a tvarohu - vše smíchat a namazat
A pomazánka kapitána Hooka je tuňáková(může se přidat i troška ramy, případně i kousky ovoce - kiwi, banán, rozinky…) Zdobí se to kouskem pomeranče.
A naší malé to moc chutná
Jé ten krteček je úžasnej, to je vidět, že jim ve školce na zdraví dětí záleží. ![]()
tterka píše:Katka86 píše:Paoloska píše:Koukám ted na jídelníček z naší školky a zítra je taky krtečkova pomazánka a nemám vůbec páru,co to je
A pomazánka kapitána Hooka je tuňáková(může se přidat i troška ramy, případně i kousky ovoce - kiwi, banán, rozinky…) Zdobí se to kouskem pomeranče.
Jééé tak to by mě fakt nenapadlo,že je to z tuňáka
Díky za info
![]()
Tak jsem odpoledne debatovala stou učitelkou co dělá svačiny,řekla mi že z jejího jídla určitě nemá kluk srajdu.Že se máme jako rodina nechat vyšetřit,že to máme doma.A k obědům mi řekla,že jsou slaný,že to ví ale nemůže stím nic dělat.
A prej ona všechny normy dodržuje.No nebude řeč asi ani s ředitelkou.Dneska jsem vzala z nástěnky jídelák domů,okopíruju ho a asi to budu řešit někde na hygieně aby je šla zkontrolovat.
Liduš88 píše:
Tak jsem odpoledne debatovala stou učitelkou co dělá svačiny,řekla mi že z jejího jídla určitě nemá kluk srajdu.Že se máme jako rodina nechat vyšetřit,že to máme doma.A k obědům mi řekla,že jsou slaný,že to ví ale nemůže stím nic dělat.
A prej ona všechny normy dodržuje.No nebude řeč asi ani s ředitelkou.Dneska jsem vzala z nástěnky jídelák domů,okopíruju ho a asi to budu řešit někde na hygieně aby je šla zkontrolovat.
Pokud se k tomu ve školce staví takhle, tak bych to určitě nechala prověřit hygienou.
Paoloska píše:
No to je příšerný. Nějak nechápu, že ostatní rodiče to neřeší.
Víš proč to rodiče neřeší?Protože to jedí sami a ještě to cpou dětem!!
Paoloska píše:tterka píše:Jé ten krteček je úžasnej, to je vidět, že jim ve školce na zdraví dětí záleží.Katka86 píše:Paoloska píše:Koukám ted na jídelníček z naší školky a zítra je taky krtečkova pomazánka a nemám vůbec páru,co to je
Liduš88 píše:
No jasně, to je logika
. Víš proč jí samotné to jídlo nic nedělá? Protože to jí pořád a má už tak zanesený žaludek a střeva, že tyhle hnusy jen prolítnou a nestačí napáchat žádnou škodu, ale ani užitek.
S hygienou souhlasím! Když není přístupná rozumné domluvě, tak oficiální přístup nemůže odmítnout.
Milli píše:Liduš88 píše:No jasně, to je logika
A prej ona všechny normy dodržuje.No nebude řeč asi ani s ředitelkou.Dneska jsem vzala z nástěnky jídelák domů,okopíruju ho a asi to budu řešit někde na hygieně aby je šla zkontrolovat.. Víš proč jí samotné to jídlo nic nedělá? Protože to jí pořád a má už tak zanesený žaludek a střeva, že tyhle hnusy jen prolítnou a nestačí napáchat žádnou škodu, ale ani užitek.
S hygienou souhlasím! Když není přístupná rozumné domluvě, tak oficiální přístup nemůže odmítnout.
To nechápu. Máma ve školce vaří a ta má z hygieny strach jak zoombie z česneku …
Té někdo pohrozit, že vaří špatně a že jestli se to nezlepší, ta na ní hygienu zavolá (kromě toho inspekce chodí vcelku pravidelně a máma z toho nespí), tak ta se z toho sesype …
![]()
Liduš88 píše:
Já fakt koukám jak vrána
, co je v dnešní době ještě možný. A tobě tleskám ![]()
Že nemůžou dělat nic s tím, že je jídlo slané?
Co třeba míň solit?
Zakladatelko, dej vědět, jak jsi dopadla, to jsem fakt zvědavá. ![]()
Nelisa píše: Že nemůžou dělat nic s tím, že je jídlo slané?![]()
Co třeba míň solit?
Zakladatelko, dej vědět, jak jsi dopadla, to jsem fakt zvědavá.
Já to pochopila tak, že to řekla ta svačinářka, že s tím nemůžou nic dělat. Protože ty obědy jim vozí z jiné jídelny.
Milli píše:Nelisa píše: Že nemůžou dělat nic s tím, že je jídlo slané?Já to pochopila tak, že to řekla ta svačinářka, že s tím nemůžou nic dělat. Protože ty obědy jim vozí z jiné jídelny.![]()
Co třeba míň solit?
Jo jo svačinářka mi to řekla.Dneska jsem mluvila s vedoucí učitelkou ráno(bývala to ředitelka školky než jsme spadli pod ZŠ).Ta mi řekla,že když byly minulý týden topinky,bylo to proto,že bylo 5 dětí a školka by prodělala když budou dělat třeba pomazánku
No pohádali jsme se,já platím dítěti stravu tak chci aby to podle toho vypadalo.Jsem vytočená až na půdu.Pár rodičů se ke mě přidala a v pátek budeme mít scůzku s ředitelem ŽŠ,který by měl nějak zakročit.Jinak jsem o tom mluvila s naší doktorkou,že děti věčně maj srajdu a zvrací.Ta říkala,že už nárust nemocí z naší školky zaznamenala a pošle tam hygienu sama.
Teda nestačím se divit,co se taky dá ve školce podávat za jídla
![]()
Když si vzpomenu na včerejšek,že mi nadzvedl buřtguláš s chlebem,tak ten je oproti tomu jednička s hvězdičkou ![]()
Milli píše:Nelisa píše: Že nemůžou dělat nic s tím, že je jídlo slané?Já to pochopila tak, že to řekla ta svačinářka, že s tím nemůžou nic dělat. Protože ty obědy jim vozí z jiné jídelny.![]()
Co třeba míň solit?
No tak to můžou řešit s tím, kdo pro ně ty obědy vaří nebo začít brát odjinud, pokud by nepochodili. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.