Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hanka.br. píše:
@CokeLady Slyším to poprvé. Pochopila bych to v případě nějakých diet nebo alergií na určité potraviny. Dcerka ve školce má v podstatě pořád hlad, protože dostávají porcičky jak pro vrabečky a ona doma sní normální porci. Asi by chudáček záviděla:-)
Ty jsi ty porce viděla??
Taky jsem si myslela, že dostávají malé porce ve školce. Když ho vyzvednu, jedem nakoupit a on sní celou housku…
a pak jsem zjistila, že nejí svačinu odpoledne… ![]()
To CokeLady:
Je to velká změna v životě dítěte, vlastně celé rodiny. Věřím, že to také zvládnete. Nám pomohlo, že jsme se byli ve školce nezávazně podívat, syna pak začalo zajímat, jak to tam chodí, co tam děti dělají, samozřejmě také, co budu v době, kdy bude ve školce, dělat já. Tak jsem ho vzala s sebou do kanceláře.
Moc fajn bylo, že jsem ho mohla první dva týdny ve školce doprovázet. Obě učitelky jsou moc fajn, hned ze začátku si zjistily, co syna baví, na tom stavěly jeho začleňování do kolektivu.
Uvidíte, že s Vaší podpory tuhle změnu taky zvládnete. Teď je moc fajn pozorovat, jak se syn učí fungovat v kolektivu dětí, spolupracovat s autoritou mimo rodinu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.