Středisko služeb školám Brno

328
23.9.14 10:42

Středisko služeb školám Brno

Ahoj, nejdete někdo do kurzu Asistent pedagoga na Středisku služeb školám v Brně na Hybešově??? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25.9.14 07:29

SSŠ Hybešova Assistent pedagoga

Ahoj, já tam chodila loni :mavam: a myslím, že to bylo přínosné :idea:, líbilo se mi, že v kurzu vystupovalo hodně lidí z praxe, kteří měli co říct, bylo to zajímavé, dobře koncipované, 80 hodin teorie + 40 praxe, 20 hodin společné po jednotlivých školských zařízeních, což bych ohodnotila velice kladně a 20 individuální..Teorie nebyla nic moc, žádná nalejvárna, nic složitého, šlo se jen hodně po povrchu, ten test na konci byl trochu jak pro retardy :D, ale ty poznatky z praxe těch pedagogů byly super! Výstupy paní Bínové, pana Polenského, i paní, teď si nevzpomenu na jméno, ale byla ze školy pro sluchově postižené a narodil se jí myslím sluchově postižený syn, byly super, ti lidi mají něco v hlavě, hodně v srdci a svojí prací žijí :potlesk: :oops:
Taky jsem si každý druhý pátek a sobotu pochutnávala na kafíčku se smetanou, kterou nás zásobovala paní Skoupá :lol:..tenhle kurz je určitě lepší než kurzy jiné, co jsem koukala, které jsou mnohem víc rychlokvašící, až jsem se tomu tempu divila…

práci v tomhle oboru nemám, nesehnala jsem, řekla bych, že nejlépe seženeš přes známé a stejně se tím platem asi určitě neuživíš :lol:
Já teď sháním jenom přivýdělek v tomto oboru :kytka:
Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.9.14 14:14

Díky za info :-) Zajímavé :-) Sama jsem zvědavá, jak to zvládnu. Ale kdybych potom práci sehnala, byla bych ráda, můžu říct, že ta práce by mě bavila, ať je placená jakkoliv. Na konci kurzu se píše nějaká písemná práce a musí se obhájit, z toho mám asi největší strach :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
20.11.14 17:52

@Molierek.na.Sardinii

Tak teď je v kurzu pěknej nával, jsme rozdělení na tři skupiny. Chtěla jsem se ještě zeptat, je náročná ta písemná práce a její obhajoba? Vůbec nevím, co si pod tím mám představit :-) Říkali nám, že ti, co nedělají asistenta pedagoga (někteří už to tam dělají a jen musí mít ten kurz) to budou mít složitější :-( Což je můj případ, já si zvyšuju kvalifikaci. Mám z té písemné práce a její obhajoby celkem strach už teď, o čem psát??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
23.11.14 10:24

Samozřejmě to nechci do detailů :lol: ani nic konkrétního :-) Jen prostě nevím, o čem psát minimálně na 20 stránek 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.14 09:07

Složitější to budou mít v tom smyslu, že ti lektoři chtějí číst práce o konkrétních dětech, což když s dětmi nepracuješ, tak to bude trošku problém :lol:, teorie je nezajímají, protože je oni sami pořád dokola tvoří :D :D, navíc kolik se toho třeba o samotným autismu ví, respektive ještě vůbec neví (já psala o autismu a byla nás takových spousta, práci jsem psala jako vždy na poslední chvíli a moc se jim nelíbila, mně taky ne :-P, ale dali mi na ni docela dobrou známku :-))), až budeš mít někde praxi, tak si vyber některý dítě a o něm třeba piš..
Obhajoba je nijaká, dají to každému, tváří se u ní, jak mistři světa, což mi opravdu vadilo ( ne jen na mě :-D, takových ohlasů bylo povícero, optají se tě něco málo k práci, k tomu co děláš, když děláš a dají ti to ;)
Ten kurz je ale pěkný, mně se na něm moc líbilo, což už jsem říkala, ti lidi z praxe jsou úžasní ;)
Ovšem ne každému odborníkovi bych dala do péče své dítě, tuhle dobrou zkušenost jsem si na kurzu taky udělala.
A zatím se ti na něm líbí? Kdo vám už přednášel? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
7.12.14 15:02

Já zrovna patřím mezi ně, nedělám tu práci, ale dost z naší skupiny se o nějaké dítě už stará, hned mají o čem psát :-) No ale ani nejsem jediná, co si jen zvyšují kvalifikaci, nějak to budeme sesmolit :-) A není to minimálně na 20 stran, ale rozmezí 10 až 20 stran, popletla jsem to :-) Ale i tak, nevím co budu psát na 10 stran, i to je dost :mrgreen: Na kurzu se mi líbí, spíš mám strach z té praxe a z toho závěru kurzu, jestli mi to vůbec dají :mrgreen: Už nám přednášela Neubauerová, Hanák, Procházka a Doleželová, všichni fajn, pan Procházka vypadal na první pohled celkem přísně, ale v pohodě, všichni jsou fajn :-) A může se ještě zeptat na tu praxi, když se chodí tam do těch škol, kde oni pracují, jak ta tvoje praxe probíhala? Co tam budeme dělat, jako nezkušení? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
7.12.14 15:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.14 16:26

Na praxi si musíš obejít školy, kde tě vezmou, ale je to moc fajn zkušenost ;), pana Procházku jsem ráda, že jsem potkala :lol:, v dubnu rodím, budu na tebe myslet při závěrečkách :D Hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.7.15 00:58

tip

A nemáš náhodou nějakou zkušenost s kurzem na ped. fak. masaryk. univ. v Brně. Tam se dá také studovat asistent pedagoga. Pořád nevím kam jestli ssš nebo pedmuni? Díky Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze