Středoškolačka - problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8852
25.10.23 15:33

Do školy zavolej nebo napiš email třídní. To každopádně. Jestli je změna v chování, prospěchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8852
25.10.23 15:35
@Anonymní píše:
Nemůžu si s ní promluvit (otázku, jak si to představuje, jsem položila stokrát) - nekomunikuje se mnou.
I ty dvě možnosti jsem jí nastínila.

Jestli nebude rozumně komunikovat s výchovou poradkyní, psychologem…tak už moc možností není. :nevim:
Přece nezůstane se základním vzděláním! Na jaké je škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.23 15:37
@truelly píše:
Do školy zavolej nebo napiš email třídní. To každopádně. Jestli je změna v chování, prospěchu…

psala jsem, ale spíš informaci o tom stresu z prezentace

@truelly píše:
Jestli nebude rozumně komunikovat s výchovou poradkyní, psychologem…tak už moc možností není. :nevim:
Přece nezůstane se základním vzděláním! Na jaké je škole?

Na gymnáziu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.23 15:39
@jejjej píše:
Kdyby měla sociální fobii, nechodila by s kámoškama nakupovat.
Spíše problém s některými konkrétními spolužáky?
Kde bere peníze na nákupy? Mohla byste ji odebrat kapesné, když nechodí do školy?

Ale proč by nešla. Pokud se jedná o malou partu dlouholetých kamarádek, kterým věří, je to pro ni bezpečná situace… Něco jiného by bylo, kdyby do OC měla jít sama.

U mě se soc. fobie rozjížděla postupně, plíživě. Nicméně již na ZŠ jsem byla silný introvert, na kterého poukazovali i sami učitele. Pro ostatní jsem byla prostě divná, slabé místo, do kterého si mohou kopnout. Blízkou kamarádku jsem měla 1. Nejvíce se mnou zamával přechod na SŠ. To nastalo peklo. Přejít sama kousek po ulici na MHD bylo utrpením, měla jsem pocit, že se na mě všichni dívají, že je se mnou něco špatně. Že vypadám strašně, jsem ušpiněná atd… Velice nepříjemné bylo i jíst ve školní jídelně s ostatními, měla jsem pocit, že se dusím.. Nejhorší však bylo prezentování před třídou a neempaticti učitele, kteří na to nebrali ohled.

• Citovat
  • Upravit
8852
25.10.23 15:41

Ježišmarijá tak co blbne!!! Už jen že zvládla přijímačky a dostala se, to je výkon. Počítám, že je v druhém ročníku. Je to náročné, musí makat. Sorry jako. V naší třídě odešlo během studia tak 5 lidí. Tam prostě buď chceš být a makáš, nebo se ti až tak nechce a jdeš. Zahodit všechno…nepochopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
25.10.23 15:43
@Anonymní píše:
Ale proč by nešla. Pokud se jedná o malou partu dlouholetých kamarádek, kterým věří, je to pro ni bezpečná situace… Něco jiného by bylo, kdyby do OC měla jít sama.U mě se soc. fobie rozjížděla postupně, plíživě. Nicméně již na ZŠ jsem byla silný introvert, na kterého poukazovali i sami učitele. Pro ostatní jsem byla prostě divná, slabé místo, do kterého si mohou kopnout. Blízkou kamarádku jsem měla 1. Nejvíce se mnou zamával přechod na SŠ. To nastalo peklo. Přejít sama kousek po ulici na MHD bylo utrpením, měla jsem pocit, že se na mě všichni dívají, že je se mnou něco špatně. Že vypadám strašně, jsem ušpiněná atd… Velice nepříjemné bylo i jíst ve školní jídelně s ostatními, měla jsem pocit, že se dusím.. Nejhorší však bylo prezentování před třídou a neempaticti učitele, kteří na to nebrali ohled.

Sociálnímu fobikovi nevadí, když jde sám do obchodnímu centra…naopak by vadilo, když musí mluvit s lidmi.

Komu vadí obchodní centrum, to je agorafobik (nikoli sociální fobik).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.23 15:43
@truelly píše:
Ježišmarijá tak co blbne!!! Už jen že zvládla přijímačky a dostala se, to je výkon. Počítám, že je v druhém ročníku. Je to náročné, musí makat. Sorry jako. V naší třídě odešlo během studia tak 5 lidí. Tam prostě buď chceš být a makáš, nebo se ti až tak nechce a jdeš. Zahodit všechno…nepochopím.

Člověk s psychickým problémem přemýšlí jinak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.23 15:45
@jejjej píše:
Sociálnímu fobikovi nevadí, když jde sám do obchodnímu centra…naopak by vadilo, když musí mluvit s lidmi.Komu vadí obchodní centrum, to je agorafobik (nikoli sociální fobik).

Může mít problém s jakoukoliv situaci, která zahrnuje kontakt s lidmi. Třeba strach, že potká někoho známého, kterého bude muset pozdravit…

• Citovat
  • Upravit
2359
25.10.23 15:46

První nebo druhý ročník gymplu?

Kdyby byla v prvním, třeba ji gympl nesedl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.23 15:47
@truelly píše:

Je v prváku, měla odklad.
Byla by to fakt škoda, není geniální, ale je docela chytrá.

• Citovat
  • Upravit
8852
25.10.23 15:54

Takže prvák a první větší nápor písemek. A zajištění, kolik chytrých děcek kolem. Někdo to jen tak nedává…a že to šprtání by mělo být každý den. A vysoké nároky a zhoršení…no bohužel. Tohle je gympl. Je důležité si tam najít to svoje. Předměty, že kterých chci maturovat a směr, kterých chci jít studovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.23 16:00
@truelly píše:
Takže prvák a první větší nápor písemek. A zajištění, kolik chytrých děcek kolem. Někdo to jen tak nedává…a že to šprtání by mělo být každý den. A vysoké nároky a zhoršení…no bohužel. Tohle je gympl. Je důležité si tam najít to svoje. Předměty, že kterých chci maturovat a směr, kterých chci jít studovat.

nemyslim, že by to bylo tím
Známky špatné nemá a nijak moc doma nedře. Mám srovnání se sourozenci.

• Citovat
  • Upravit
8852
25.10.23 16:06
@Anonymní píše:

Tak pak už to tedy nech na odbornících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
25.10.23 16:07
@Anonymní píše:

Ale mohlo by. Moc velká zátěž pro dceru, tak se raději „sprajcne“ a začne „blbnout“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.23 16:16
@Anonymní píše:

Pokud má prospěch dobrý, aniž by nějak dřela, tak to tím zřejmě nebude. Pravděpodobně by ten problém vyplul na povrch v jakékoliv jiné SŠ. Gympl není Matfyz, nechápu, proč je některými tolik démonizován. Troufám si tvrdit, že pokud je člověk cílevědomý a má aspoň průměrné IQ, tak ho zvládne levou zadní. Gympl je přípravkou na VŠ.. Sama na něj vzpomínám jen v dobrém. Bez něj bych nebyla tam, kde jsem.

Jinak mně dosti pomohl jeden učitel právě na gymplu, který si mých obtíží všiml a měl pro mě pochopení. Byl to jeden z mála lidí, kdo mě nesoudil a tím mi i nevědomky do budoucna pomohl se vypracovat a těchto problémů se zbavit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin