Středoškolačka - problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.10.23 16:02
@Anonymní píše:
Zakladatelko, jak to dnes šlo?
ptám se, protože dcera je taky v prváku na SŠ. Na té, kterou si sama vybrala a kam ji vzali. Minulý týden měli 3 dny ředitelské volno a pak prázdniny.
Dcera ve čtvrtek večer chytla afekt, jaký měla naposledy v sedmičce, jak byla distanční výuka. Že se ji tam nelíbí, a že je to těžké, a že chce jinam. No jenomže kam, když je všechno plné, a mohla by asi tak do mekáče na brigádu. Chytla v říjnu nějaké 3 a 4 z literatury. Ona která se celou ZŠ nemusela učit… a všechno uměla a vždy samé jedničky :nevim:. To jsem po ní nikdy nechtěla, taky jsem je neměla. Trojky jsem nekomentovala, tu čtyřku jo. A to byl asi problém.
Pak se teda zklidnila, že to tam zvládne, protože už si navykla na spolužáky, a že asi je problém to, že se moc zajímám a ptám…
Domluvily jsme se, že pokud bude potřebovat pomoc se školou (vysvětlit matiku, nebo chemii) tak za mnou přijde a že já nebudu otravovat, jestli všemu rozumí a tak… nikdy by mne nenapadlo, že by to mohl být problém.
Držím palce.
E.

Ahoj, děkuju za příspěvek, taky držím palce! Pozitivní mi u vás přijde, že dcera komunikuje.
U nás - během těch 4 dní zapůsobil zabavený mobil, začala pomáhat doma, mírně komunikovat (ovšem ne sdílet své vnitřní pocity). Občas za mnou SAMA přišla - např dotaz, jestli nemám knížku, co by ji bavila (jakmile nemá mobil, začne dělat věci, co ji jinak bavily - čtení, kreslení, hraje se sourozenci ap.) nebo můj názor na vyřazení některých věcí ze šatníku. Dokonce se nějaký den i věnovala něčemu do školy.
Dnes do školy šla (mobil jsem jí dala, kvůli dopravě a škole), během dne mi sama psala, kam už je zapsaná na čekačce na psychoterapii.
Rozhodně nejásám, uvidíme dál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.23 16:08

JInak známky má zatím jedničky a dvojky, jednou jí ulítla matika za 3 a biologie za 4 (prý se učila na víc testů na ten den a biologii už nezvládla). Celkem má asi 15 známek.

• Citovat
  • Upravit
5098
30.10.23 16:13
@Anonymní píše:
16letá dcera přestala chodit do školy. Téměř vůbec se mnou nekomunikuje. Nejdřív se bála prezentace před třídou, domluvila jsem s ní, že seženu psychoterapii a problém bude řešit. Teď už ani nevstala z postele, nemluví se mnou. Kamkoli k psychologovi už odmítá jít.
Se sourozenci mluví normálně, nevypadá ve stresu, vůči mně je úplně zablokovaná.
Zažil někdo? Co jste dělali?
Důsledky nechození do školy jsem jí řekla, nereaguje vůbec nijak.Prosím anonym.

Psychoterapii online by zkusila? Nemusi nikam chodit. Mozna by sel sehnat terenni psychiatr, ale s tim, kolik jich je, bych asi spis necekala a nekam ji odvezla.

Vyjadri ji pochopeni, ze ma deprese a problemy. Nestras ji nemocnici, ale rekni ji, ze potrebuje pomoct a prvni krok je terapie a leky. Pokud by to neslo, tak hospitalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.23 20:18

Otec nezareagoval na muj mail, ze dcera nechodi do skoly, ani po 5 dnech.

• Citovat
  • Upravit
5624
30.10.23 23:21

Prosím vás, nikdy nikoho (a už vůbec děti) nestrašte psychiatrickou léčebnou - teď se říká nemocnice - lůžka v ní jsou teď velmi vzácné a nedostatkové zboží. Může se kdykoliv komukoliv v životě stát, že se mu podlomí psychické zdraví a bude ji potřebovat. A kvůli vypěstovanému bloku si radši sáhne na život, než by šel do „blázince“. Je to nemocnice jako každá jiná a zachraňují se v ní životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.23 12:34
@Veveří píše:
Prosím vás, nikdy nikoho (a už vůbec děti) nestrašte psychiatrickou léčebnou - teď se říká nemocnice - lůžka v ní jsou teď velmi vzácné a nedostatkové zboží. Může se kdykoliv komukoliv v životě stát, že se mu podlomí psychické zdraví a bude ji potřebovat. A kvůli vypěstovanému bloku si radši sáhne na život, než by šel do „blázince“. Je to nemocnice jako každá jiná a zachraňují se v ní životy.

Ano, souhlasím. Strašit psychiatrií může jen mentálně zaostalý jedinec. :poblion: Stejně tak strašit zubařem, a kterýmkoliv jiným lékařem. U té psychiatrie je to však nejhorší a pak to praxi vypadá tak, jak to vypadá. Není nic špatného na tom, že člověk vyhledá pomoc. Bohužel ji však spousta lidí kvůli podobným individuím a předsudkům nevyhledá.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
31.10.23 13:41

@Veveří naprospr souhlasím.
Navíc např. deprese je onemocnění. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 21:38

Aktualizace po roce - dcera navzdory obrovskym absencim dokoncila prvni rocnik(skola byla extremne vstricna, rozhodne vic, nez bych byla ja), nektere predmety musela delat dodatecne zkousky.
Na psychoterapii stale odmita chodit, odmita chodit i ke vsem lekarum.
Komunikace se mnou je o dost lepsi. Letos zatim absence male.
Nechvalim dne pred vecerem, uvidime.

• Citovat
  • Upravit
12214
5.11.24 08:24

Zakladatelko, je fajn, že se to zlepšuje. Sice pomalu, ale zlepšuje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.11.24 08:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin