Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@LLLL ja tim resila anginu na 4 krizky a za dva dny byla ok. Pak kontrolni ster a bez nalezu. Pak homeo na imunitu a mame klid a nemuseli jsme pouzit atb. Za zkousku to stoji. Ja si rekla pockam dva dny a kdyz se neulevi nasadim atb. Byla jsem tak domluvena i s detskou dr. Ale slo o celkovou terapii homeo, banky, laser, kulicky, lichorka. Chapu ze tomu lidi neveri byla jsem taky takova nez jsem se presvedcila. A verte mi ze ty dva dny byly fakt o nervy navic za ty dva dny mel byt stedry den, ale vydrzela jsem a od te doby anginu neresim
@huanca Příčinou angíny je Streptococcus pyogenes, ne imunita. A toho by správně zvolená atb odstranit měla. Jinak špatně léčená infekce tímto streptokokem může mít za následek tzv. sterilní komplikace, jako je třeba revmatická horečka. To bych u dítěte neriskovala. Obecně proti homeopatikám nic moc nemám, ale v tomto případě to může být fakt o hubu.
Anginu bych si bez antibiotik taky neriskla..já věřím, že jinak jsou homeopatika dobrá, ale beru to spíš asi jako podpůrný lék..
No nechala sem koupit lichorerisnici a nasadime zase imunoglukan a uvidíme, ale uz se bojím soboty, kdy nebude mít antibiotika..
@LLLL my měli Ospen 400 ten dobral minulou středu a od patka má Amoksiklav..
Vim ze to zpusobuje streptokokovy bacil ale ten taky neseda na kazdeho ale na lidi s oslabenou imunitou. A do dvou dnu kdy cekas zda homeo zaberou nebo ne se nejake tvale nasledky apod nevyskytuji, jen u nelecene anginy. Vim o tom dost za ta leta antibiotik vysokeho asla branim ribomunylu apod. Nam proste homeo anginu leci coz mame potvrzeno lekarem odbery aslo nizsi a jsem rada ze jsme uz dlouho bez antibiotik. Tak bojujte kazdy jak myslite ![]()
Mozna az doberete pate atb behem 3 mes a budou vas z orl posilat na odebrani krcnich mandli, budete taky hledat jinou cestu ![]()
@huanca já to chápu, člověk pak zkouší cokoliv..jen, aby do těch děti nemusel rvát antibiotika..je super, že vám homeo zabírá..