Streptokok pyogenes v pochvě

Anonymní
13.5.19 16:38

streptokok pyogenes v pochvě

Má někdo zkušenost s dcerou s nálezem streptokok pyogenes v pochvě? Dcerka měla v prosinci a únoru spálovou angínu, po léčbě v březnu dělán výtěr z krku a dobrý. Na konci dubna měla opět bolest v krku dělán strep test v ordinaci - negativní a zároveň i pro jistotu i stěry na kultivaci a ty také negativní - uzavřeno jako nachlazení. Za dva dny po negativních stěrech jí začal výtok, původně sem si myslela, že je to k tomu nachlazení, ale když to nepřešlo, tak jsme znovu šli k pediatričce a ta nás odeslala na dětskou gynekologii. Ze stěrů zjištěn streptokok pyogenes a následovala léčba Ospenem, 10 dní.
Nyní sme po kontrolních stěrech a čekáme na výsledky. Celkem mám strach, že to tam ještě bude, i když výtok nemá a i pohledově je to tam dle mudr. dobrý (ale samozřejmě je rozhodující stěr). Nikdo z práce nemá zkušenost, ani sem se o tom nikde nic nedočetla. Zajímalo by mě, jak se to u Vás léčilo a zda se to vyléčilo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.5.19 16:51

Ahojky :) já to měla :roll: měla jsem to v pochvě a močovém ústrojí :roll: prvně mě lecili na klasický zánět mocaku, to nezabralo, až pak mi udělali kultivaci a zjistili toto, takže jsem dostala druhá antibiotika, myslím si, že dokonce taky ten ospen a úplně v pohodě. Je fakt, že jsem pak vždycky měla hrozný strach, co když je to zase ono :mrgreen: ale ještě několikrát mi pak tu kultivaci dělali znovu, protože jsem furt plasila :roll: ale nikdy se mi to už nevrátilo :palec: :)

• Citovat
  • Upravit
3
14.5.19 07:28

No já sem taky pěkný plašan. Ono je něco jiného kdyby šlo o mě, ale jak se musím rozhodovat za tu malou… A letos těch antibiotik bylo už dost, sice vždy jen penicilinový Ospen, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.19 10:15
@zuzden píše:
No já sem taky pěkný plašan. Ono je něco jiného kdyby šlo o mě, ale jak se musím rozhodovat za tu malou… A letos těch antibiotik bylo už dost, sice vždy jen penicilinový Ospen, ale i tak.
:mrgreen: to chápu, mě stačilo aby mě tam pichlo a hned už jsem zase plasila :roll: ale fakt se mi to už nikdy nevrátilo, jedno přeleceni a vše bylo v pořádku :) určitě to u vás bude také tak :) já v tom období měla taky asi už páté atb, takže asi celkové nějaká oslabená imunita nebo něco, ale po tomhle už to bylo dobré :palec: držím vám palce :) :hug:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.12.23 10:18

Nemáte prosím někdo zkušenost s tímto typem streptokoka v nálezu na gyndě? Jaká vaginální antibiotika vám na to pomohla? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
5684
31.12.23 16:35

Spálový bacil, tak asi penicilin. Ale ATB stejně předepisuje lékař, tak nechápu, k čemu ti taková rada bude dobrá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.23 19:35
@Veveří píše:
Spálový bacil, tak asi penicilin. Ale ATB stejně předepisuje lékař, tak nechápu, k čemu ti taková rada bude dobrá :nevim:

Jestli mi nemůže napsat něco jiného než Dalacin, který má časté nežádoucí účinky. Kdybych chtěla něco jiného, doktorka by mi to asi předepsala, asi asi by chtěla vědět, co jiného chci napsat, protože ona je zvyklá předepisovat toto. Ještě se můžu zeptat v lékárně, ale tam dost záleží, na koho člověk narazí, někdy vědí nebo rádi dohledají, jindy odbydou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.25 21:02

Streptokok pyogenes

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat na vaše zkušenosti. Dceři(6let) byl zjištěn v pochvě streptokok pyogenes. Doktorka gynekoložka napsala Macmiror Complex mast na zavádění na týden. Vzhledem k tomu, že nám nic nevysvětlila, ani neukázala, jak se mast správně zavádí, nejspíše jsme zaváděli špatně (měla jsem strach, abych dceři nějak neublížila)a mast se nedostala dovnitř, kde měla. Hned po dobrání se potíže objevily znovu, tentokrát jsme byli u jiné gynekoložky, která nám vše vysvětlila a ukázala. Mast jsem tedy dceři zaváděla znovu, tentokrát 9 dni a po asi 3 dnech se vše hezky zahojilo a vypadalo to, že bude vše v pořádku. Předevčírem jsme mast dobrali s tím, že vše vypadá jak má a dnes jsem zjistila, že vyrážka se opět vrací. Stalo se někomu, že mast prostě nezabrala úplně a muselo se přeléčit něčím jiným? Třeba celkovými atb? Taky si myslím, že může mít tu bakterii i v konečníku, jelikož si stěžovala sem tam na svědění konečníku a vyrážka se dělala i kolem něj. Máte někdo prosím podobné zkušenosti? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
2200
6.2.25 21:34

Základ je posílit imunitu.
Já se streptokokem bojovala několikrát. A bylo to úmorné.
Nakonec pomohla orální antibiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.25 21:52

@Ťarbík01 imunitu právě posiluji. Cpu do ni vitaminy doplňky, ovocem a začala jsem dávat i probiotika. Než se streptokok objevil, mela dcera (to bylo po Vánocích v prosinci) zelenou rýmu, ale přešla a bylo vše ok, teploty neměla. Pak se objevily problémy dole. Prvně byla opruzenina a stěžovala si na štípání, tak jsem si myslela, že je jen opruzená, že došlo k nějaké hygienické chybě. Objevil se pak i výtok. Řešila jsem to prvně s dětskou doktorkou, ta nám pak dala žádanku na gynekologii a tam se ze stěru zjistil ten streptokok. Byli jsme poté znovu u dětské doktorky, jestli není i v nose, nebo v krku, ale bylo vše negativní, proto dcera dostala jen lokální mast. Doktorka říkala, že pokud by byl streptokok i jinde (krk, nos), tak se píšou celkové atb. Takže nevím, zda v nose, nebo v krku byl, když měla dcera zelenou rýmu i s krví, výtěr se dělal až po nějaké době od rýmy a to už byl od ní pokoj. Teď jsme doma nemocní všichni. Dcera onemocněla v průběhu léčby tím macmirorem. Má kašel, rýmu (ale ne zelenou) a v krku byl dělán streptest a byl negativní. Tak nevím, jestli to nezabralo pořádně tím, že onemocněla a má oslabenou imunitu? :nevim: Nebo by to nezabralo, i kdyby byla zdravá? :nevim: Zítra budu volat na gynekologii, že se znovu objevuje vyrážka, tak jsem zvědavá. Už jsem z toho fakt otrávená. :zed: Bojujeme s tím od Silvestra. :,(

• Citovat
  • Upravit
7.2.25 15:28

Streptokok pyogenes v pochvě

@zuzden Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat, jak jste tenkrát s dcerkou dopadla ohledně toho streptokoka pyogenes v pochvě? Řeším s dcerou teď to samé už od Silvestra a až teď ji byl předepsán Ospen. Doteď jsme léčili pouze lokálně a ono vypadalo, že to bude v pohodě, ale bohužel od dobrání mastičky je to tady znovu. :,( Uz jsem zoufala a bojím se, ze atb nezaberou. Mate prosím zkušenost? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
7.2.25 16:02

Dělají na nich pokusy s mastičkama… Mají to přeléčit celkově a udělat autovakcínu z vlastního kmene streptokoka. Ta celkem pořeší to vracení se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.25 16:55

@Okta bylo mi řečeno, že to určitě zabere (myslím tím ta mastička Macmiror) Ono to zabralo, ale hned na druhý den po vysazení je to znovu. :,( Doufám, že antibiotika zaberou a bude klid. Právě tady nějaká paní tenkrát psala, že měla dcera obdobné problémy a taky léčili Ospenem a mě by zajímalo, jak to tenkrát všechno dopadlo. Ale nevím, jestli tady paní ještě chodí, nebo nějak zareaguje na můj dotaz? :nevim: Proto prosím kohokoliv o zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.2.25 17:29

U nás se to tenkrát vyřešilo Ospenem. Kontrolní stery poté dopadly už dobře a od té doby jsme už problém neměly.
Tenkrát než byly stery, tak nám taky daly Macmiror, zaváděli jsme ho týden, poté nám z gyndy volali, že je tam streptokok ( v krku ho taky neměla) a že ji musí nasadit celková antibiotika.
Ještě si vybavuji, že nám na gynde řekli, že jsou dvě cesty jak se v pochvě vyskytl - buď ručička má tím že měla stále zelenou rýmu a předtím cca 3 x angínu během 3 měsíců, nebo krevní cestou tím že stále měla angína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.25 18:17

@zuzden moc Vám děkuji za odpověď. Jsem teď trošku klidnější. Dceři byl zjištěn dole streptokok pyogenes, ale v krku, ani v nose nebyl. Zelená rýma byla během Vánoc někdy před začátkem potíží, ale na stěrech jsme v té době nebyli, pak už po novém roce byly stěry negativní. Takže možné je, že tam předtím něco měla a přeneslo se to zas jinam. Teď jsme opět všichni nemocní, stěry z krku (ikdyz měla dcera zarudlé v krku, bílý čep a bolest v krku) byl opět streptest negativní. Nikdy se s bakteriální angínou dcera neléčila. Teď na podzim jsme poprvé měli podezření na angínu, ale stěry byly pořád negativní a nález v krku šílený. Nakonec vyšla najevo mononukleóza. Tu prodělala ted v říjnu 2024 a od té doby, až na tu zelenou rýmu přes Vánoce byla úplně zdravá. A teď tohle….. :zed: Nevzpomínáte si, za jak dlouho vám ten Ospen začal účinkovat? Dcera má k výtoku navíc i vyrážku a začervenání tam uvnitř. :( A mám pocit, že se to přeneslo i na konečník, jednu dobu si stěžovala i na jeho svědění, ale momentálně ji to nijak neobtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí