Stres?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.12.11 13:46

stres?

ahoj zajímalo by mě zda li to co prožívám je stres nebo já už nevím.
Mám dvě děti manžela všechno klape jen…jsem pořád napnutá jak struna jako by mělo přijít něco velkého, přitom se nic neděje, přijde mi že nic není tak jak má být, trápí mě jestli mám pořádně uklizeno jestli něco nechybý dodělat, jestli sem na něco nezapomněla, co bude odpoledne…zítra, jakoby mě bolí břichom prostě mi přijde že furt někde, něco chybý či přebývá jen nevím co a kde…jak se zbavit toho stavu, nebaví mě vařit, koukat na televizi ani jít ven prostě sem furt napnutá

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11529
15.12.11 13:50

jsi na všechno sama? nebo manžel pomáhá? hlídání občas máš? a jak máš staré děti?
já jsem na tom v podstatě stejně, až na nějaké vyjímky…proto jsem někdy ráda za návštěvy, že se zasměji, vypnu…sem tam si dám vínko, rum s colou a je mi dobře večer, ale taky jsem pořád nervózní, mám strach o kluky, aby byli zdraví a nic se jim nestalo…a důsledkem toho všeho, se mi pokazilo manželství a já vyčkávám, jak to dopadne a je mi hůře a hůře…
;) ;) ;)
hodně mi pomáhá, když zasvítí sluníčko a je teplo ;) takže to přisuzuji, mateřské, malým dětem, podzimu .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.12.11 13:51

A nemáš třeba nějaké nedořešené psych. problémy - křivdy, konflikty, krize..?
Je v manželství opravdu všechno tak v pohodě? ( potažmo s rodiči, kamarády, prací, dětmi?)

jestli ano, navštit nějakého odborníka, ten jistě zjistí pravou příčinu tvých problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
15.12.11 13:51

manžel pomáhá, hlídání nemám děti jsou 5let a 1ok,taky si myslím že bych potřebovala vypadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
15.12.11 13:53

když nepočítám fin. problémy tak je všechno v naprostém pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
15.12.11 13:56

takže máte problémy s penězma? máte hypotéku nebo tak něco? ono i to tě může podvědomě trápit a to, že jsi s dětima nebo s manželem, chce to vypadnout občas a někde posedět sama bez dětí, ale třeba já tu možnost moc nemám, jednou za uherskou dobu, a pak se bez nich cítím jak bez ruk :zed: :zed: :zed: a manžel lehce těžce sobec, takže katastrofa…
zkus si s ním promluvit, najít koníček, kde vypneš, nebo zkus odborníka :think: :think: :think: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
15.12.11 13:58

když ono to není právě vůbec jednoduchý vypadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
15.12.11 13:58

Myslím, že chceš mít vše perfektní a to tě udržuje ve střehu - kam nezapomenout zajít, co nezapomenout uklidit… Kdyby ses smířila s tím, že tě někdo pomluví :roll: , že něco nebude dokonalé, že někdy někam nedojdeš včas, že si někdy dovolíš omyl,… ulevilo by se ti. Drink, nohy na stůl a drbárna s kámoškama je nejlepší antistress.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
15.12.11 14:00
ivuss píše:
když ono to není právě vůbec jednoduchý vypadnout

u mě taky ne, ale sem tam třeba aspoň jedu na nákup, když vím, že kluci spí, pak drbu tady na emiminu a i to mi moc pomáhá…
a přesně, odprostit se od toho, mít vše perfektní, čisté, akorátní a prostě, co stihnu a na co mám náladu udělám, zbytek se prostě nepose*e :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
15.12.11 14:01

nejde o pomluvu jen prostě chci mít vše hotové a v pořádku a furt mipřijde že není…ráda bych na to hodila bobek ale nevím jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.11 14:01

Omlouvám se za anonym.

Tohle přesně mám ve chvíli, kdy si nějakým způsobem vybavím zdroj svého stresu. Což je skoro furt. Manžel, který by mohl být nespokojen s tím, že je doma nepořádek. Takže já řádím jako fůrie jakoby bez příčiny, když děti drobí, něco vylijou, rozbijou. Nebo stačí rozházené hračky. Mně osobně to nevadí, vždyť se nic neděje, hlavně když si neublíží. Ale ve chvíli, kdy nad námi vidím tu bublinu a v ní manžela a ještě u něj bublinu s tím, že v normální domácnosti není takovej nepořádek jako u nás … tak se měním ve vystresovanou vynervovanou hysterku … a to už i v případě, kdy skutečně manžel s námi je … a nic neříká!!!

Nevím, jak tomu přesně říkají psychologové, ale … nejde o „přenos“? Zafixování problému a následného stresu s nějakou činností, věcí, problémem?

• Citovat
  • Upravit
11529
15.12.11 14:10

mě paradoxně pomohlo to, že jsme se z bytu, který byl vypíglovaný přestěhovali do baráku a se sadem, lesem a dvěma malýma dětima, a tady prostě to stíhat nejde a já se to naučila ignorovat a co udělám udělám, co neudělám neudělám…
míň uklízím a více jsem s dětima, už jsem omezila i net a je mi fajně :palec: :palec: :palec: ale zase mě trápí manžel :zed: :zed: :zed:
já bych prostě na to prděla, byla více s dětima, udělala a uměla si udělat pohodičku a odpočinek, když malý spí a zklidnila tempo a klíííííííííííd :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
15.12.11 14:12
ivuss píše:
nejde o pomluvu jen prostě chci mít vše hotové a v pořádku a furt mipřijde že není…ráda bych na to hodila bobek ale nevím jak

Tak bych se asi zamyslela nad tím, proč je to pro tebe tak důležité :think: . Co to pro tebe znamená, že máte dokonalou domácnost? Dobrý pocit? Pochvalu? Jistotu manžela?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
reny14
15.12.11 15:22

Ja jsem na tom to same. Proste od te doby, co mam dite, jsem neustale nervozni. Taky nevim co s tim. Uz jsem uvazovala, ze pujdu k doktoru, aby mi napsal nejake leky na zklidneni. Ale po nich zas budu ospala. Je to na palici. A to chci druhe dite. Podle me je to proste i povahou a kdyz se k tomu prida materstvi … Kolikrat si pripadam jak blazen, ani si neumim odpocinout, ptz mi v hlave lita, co zas musim udelat druhy den atd. Tohle jsem pred ditetem nemela nebo aspon ne v takove mire. Taky bych potrebovala radu, co s tim. To, co si rikam ja, holka bud v klidu, tak to vubec nepomaha. No, ale aspon vim, ze v tom nejsem sama :-)

• Citovat
  • Upravit
632
15.12.11 16:23

to rozhodně nejsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat