Z gynekologické prohlídky jsem pokaždé ve stresu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.8.25 18:05
@Anonymní píše: Více

Díky. Jinak podobnou zkušenost mám z lekce jógy u meditace. Já tehdy prožívala dost komplikované období, byla jsem z toho zmatená a na lekci jógy u jednoho jogína jsem se rozbrečela u meditace, neco se tam spustilo. On to nehodnotil, nekomentoval, snažil se tvářit se, že si ničeho nevšimnul a trochu to pomohlo. Bylo to na začátku lekce, a pak zbytek v pohodě. Potřebuji tam dolů opravdu hodně věcí zahojit, po psychické stránce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.25 20:51

Tady zakladatelka. Děti nemám a možná nějaká traumata byla, ale kdo je nemá, že? Mapování vypadá zajímavě, díky za tip.
Sama nevím, co mi konkrétně vadí, ale mám tu jednu diskuzi, ve které mám problém i v intimní oblasti, možná to bude nějak souviset.

Anonymní růže - velmi soucítím, to je masakr, co zažíváš :hug: Přišla jsi, s pomocí odborníků, na příčinu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.25 20:59

No, psycholozka i s psychiatrem mi oba rekli, ze to muze souviset s moji diagnozou (jsem na spektru autismu), ale taky nemusi…Zatim dochazim dal na sezeni a snazime se najit i nejakou terapii, abych se nemusela pokazde dopovat leky na uklidneni…Uvidim jak to pujde dal - Anonymni ruze

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.25 21:31

To chápu, dobře, že zkouší i jiné alternativy.
Trochu odbočím, jestli ti to nebude vadit - můžu se zeptat, jak se u tebe projevují příznaky, když jsi ve spektru?
Bude to znít zvláštně, ale už pár lidí mi naznačilo, jestli také nejsem ve spektru (diagnózu nemám) a celkově mám podezření, že se mnou není od mala něco v pořádku, byla jsem vždycky „jiná“ a nevnímám to zrovna pozitivně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.25 23:02

U me se to projevuje hlavne v komunikaci a celkove v soc. interakcich…Nedokazu udrzet konverzaci, nedivam se druhe strane do oci, kolikrat se prepnu do tzv. „non-verbal“ coz znamena, ze nemluvim a spis pouzivam gesta…Nesnasim, kdyz se me dotyka nekdo cizi, kdyz nekam jedu (napr vlakem/busem na delsi vzdalenost) tak si musim zarezervovat misto u okna a jeste si kolikrat zarezervuji misto co je vedle me, protoze nechci aby vedle me nekdo sedel…Jsem citlivejsi na hluk, nedela mi dobre, kdyz nekde hraje hodne nahlas hudba…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.25 23:31

Zakladatelko, slyšela jsem, že cytologie se dnes dá udělat i samoodběrem, zkus si o o tom něco pohledat…že bys to mohla zkusit touto cestou a na gyndu chodit jen na ultrazvuk přes břicho :nevim:, klasická cytologie je stejně úspěšná jen na 50%, i si můžeš jako samoplátce platit krevní testy na markery ca125 (na rakovinu vaječníků) - ale i ty jsou někdy nepřesné, jako chodit k lékaři je každopádně lepší, ale jestli s tím máš takové extrémní problémy, možná bych zkusila tuto cestu zatím…

• Citovat
  • Upravit
122
14.8.25 09:57

Běžné to není, ale určitě nejsi jediná. Já mám nějaký zásek v podvedomi, když mám na urologii čůrat a oni to v druhé místnosti se sestrou sledují a měří. Nevycuram nic a to se mi chce. Takze soucítim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 13:09

Vím o čem je řeč, naprosto chápu, mám to stejně ne-li ještě hůř. Já na gyndu nechodím, vyšetření je u mě neproveditelný. Řeším s psycholožkou, ale zatím neúspěšně.

• Citovat
  • Upravit
3847
14.8.25 13:13

Taky bych se stydel, ukazovat ptaka doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 13:33
@smile_xxx píše: Více

já bych si na to také sama netroufla, ale pokud má zakladatelka takový hrozný blok, možná by to mohla být cesta :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa