Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tady zakladatelka. Děti nemám a možná nějaká traumata byla, ale kdo je nemá, že? Mapování vypadá zajímavě, díky za tip.
Sama nevím, co mi konkrétně vadí, ale mám tu jednu diskuzi, ve které mám problém i v intimní oblasti, možná to bude nějak souviset.
Anonymní růže - velmi soucítím, to je masakr, co zažíváš
Přišla jsi, s pomocí odborníků, na příčinu?
@Anonymní píše: Více
No, psycholozka i s psychiatrem mi oba rekli, ze to muze souviset s moji diagnozou (jsem na spektru autismu), ale taky nemusi…Zatim dochazim dal na sezeni a snazime se najit i nejakou terapii, abych se nemusela pokazde dopovat leky na uklidneni…Uvidim jak to pujde dal - Anonymni ruze
To chápu, dobře, že zkouší i jiné alternativy.
Trochu odbočím, jestli ti to nebude vadit - můžu se zeptat, jak se u tebe projevují příznaky, když jsi ve spektru?
Bude to znít zvláštně, ale už pár lidí mi naznačilo, jestli také nejsem ve spektru (diagnózu nemám) a celkově mám podezření, že se mnou není od mala něco v pořádku, byla jsem vždycky „jiná“ a nevnímám to zrovna pozitivně.
U me se to projevuje hlavne v komunikaci a celkove v soc. interakcich…Nedokazu udrzet konverzaci, nedivam se druhe strane do oci, kolikrat se prepnu do tzv. „non-verbal“ coz znamena, ze nemluvim a spis pouzivam gesta…Nesnasim, kdyz se me dotyka nekdo cizi, kdyz nekam jedu (napr vlakem/busem na delsi vzdalenost) tak si musim zarezervovat misto u okna a jeste si kolikrat zarezervuji misto co je vedle me, protoze nechci aby vedle me nekdo sedel…Jsem citlivejsi na hluk, nedela mi dobre, kdyz nekde hraje hodne nahlas hudba…
Zakladatelko, slyšela jsem, že cytologie se dnes dá udělat i samoodběrem, zkus si o o tom něco pohledat…že bys to mohla zkusit touto cestou a na gyndu chodit jen na ultrazvuk přes břicho
, klasická cytologie je stejně úspěšná jen na 50%, i si můžeš jako samoplátce platit krevní testy na markery ca125 (na rakovinu vaječníků) - ale i ty jsou někdy nepřesné, jako chodit k lékaři je každopádně lepší, ale jestli s tím máš takové extrémní problémy, možná bych zkusila tuto cestu zatím…
Běžné to není, ale určitě nejsi jediná. Já mám nějaký zásek v podvedomi, když mám na urologii čůrat a oni to v druhé místnosti se sestrou sledují a měří. Nevycuram nic a to se mi chce. Takze soucítim.
Vím o čem je řeč, naprosto chápu, mám to stejně ne-li ještě hůř. Já na gyndu nechodím, vyšetření je u mě neproveditelný. Řeším s psycholožkou, ale zatím neúspěšně.
@smile_xxx píše: Více
já bych si na to také sama netroufla, ale pokud má zakladatelka takový hrozný blok, možná by to mohla být cesta ![]()
Díky. Jinak podobnou zkušenost mám z lekce jógy u meditace. Já tehdy prožívala dost komplikované období, byla jsem z toho zmatená a na lekci jógy u jednoho jogína jsem se rozbrečela u meditace, neco se tam spustilo. On to nehodnotil, nekomentoval, snažil se tvářit se, že si ničeho nevšimnul a trochu to pomohlo. Bylo to na začátku lekce, a pak zbytek v pohodě. Potřebuji tam dolů opravdu hodně věcí zahojit, po psychické stránce.