Stres z nového prostředí

10
16.10.23 15:29

Stres z nového prostředí

Zdravím, našel jsem si byt, do kterého se pomalu stěhuji, zatím montuji nábytek. Je to na nájem, ale alespoň je městský, takže se nemusím bát, že mi neprodlouží smlouvu, když se tam budu chovat slušně. Vždycky jsem chtěl vlastní, kde mi nebude nikdo do ničeho kecat, budu si dělat věci po svém, zatím jsem žil u rodičů v rodinném domě. Jídlo jsem kupoval vlastní, umím si něco u vařit i zašít. Při odpolední směně jsem byl celý týden doma sám, což mi vyhovovalo.
Ale jak se blíží to, že tam budu na trvalo, mám z toho stres a sevřený žaludek, nejradči by jsem to odpískal. Já totiž nenávidím změny. Na prvním stupni jsem dostal odklad, vždy jsem se špatně začleňoval a seznamoval s novým prostředím. Věděl jsem že to nebude lehké, ale takový nápor na psychiku jsem nečekal.
Nad vodou mě drží, že se můžu kdykoli vrátit a snažím se to brát tak, jako že je to dočasné. Doufám, že to spraví čas. Proč jsem se musel narodit s nesnáším změny, ostatní s tím nemají problém, kámoš ten zase cestuje rád.
Kdyby jste měli nějaké zkušenosti, jak se s tím trochu smířit, budu rád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.10.23 15:32

Taky se mi z domu nechtělo. Zvyknes si na svůj klid

• Citovat
  • Upravit
2370
16.10.23 15:46

Může to být částečně i porucha přizpůsobení (adaptace) a ve skutečnosti se možná bojíte něčeho jiného než stěhování (samota, strach z neceho, opuštěnost).
Umíte si sám poradit, ale bojíte se.
Popřemýšlet o důvodu. V čem ten strach, úzkost a obavy doopravdy máte.
Kdyby jste se necítil dobře delší dobu, můžete se o tom pobavit s psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
16.10.23 17:13

Zkus si vymyslet duvody, proc by ses mel do noveho bytu tesit, a vizulizovat si je. Tzn. zkus negativni myslenky prebit tema pozitivnima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
16.10.23 19:00

Je to úplně normální. Pochopila jsem, že jsi na začátku dospělosti, stěhuješ se od rodičů do bytu, kde budeš sám. Čeká Te budování nového domova, zatím sám a časem nejspíše se ženou. To prvotní vyletnuti z hnízda může vyvolávat úzkost, zvlášť když člověk je sám. Je to úplně normální. Buduj si svůj život včetně bydlení, vztahů, zájmů a za chvíli si zvykneš :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10
18.10.23 22:06

Měl jsem ještě dodat, že je mi 37. Vím je to blbý, stejně jako moje pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
19.10.23 09:59
@Jan.Kkk píše:
Měl jsem ještě dodat, že je mi 37. Vím je to blbý, stejně jako moje pocity.

Ok, ale princip je stejný. Byl jsi zvyklý bydlet v domě, s rodinou, nyní jdeš do bytu. To bývá většinou horší na zvyk než když jde někdo z bytu do domu :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex