Střevní chřipka u dětí - jak dlouho trvá?

3492
19.7.09 13:58

střevní chřipka

Ahoj holky,

potřebuju poradit. Děti chytly střevní virózu u dcery byl průběh takový, že měla horečky byla slabá a jednou zvracela pak už dobré. Jí i pije, ale se synem mám problém. Zvracel ve čtvrtek odpoledne až do večera nad ránem jednou průjem. Pak už se zdál dobrý, ALE od čtvrtku nejí. Nic nechce. Snědl jen suchou housku, pár lžiček přesnídávky a dneska asi tři lžičky polívky. Říká, že ho ještě trochu bolí břicho, ale průjem nemá už přes dva dny. Akorát když si s prominutím prdne tak to je fakt síla takže v tom břichu asi pořád nějaký bacil je a já nevím jak se ho zbavit. Prosím, poraďte co mu mám dát nebo jak dlouho trvala taková infekce u vašich dětí? Do jídla ho samozřejmě nenutím. Hlavně, že pije. Jen už mi to přijde dlouho.

Ráno to chytnul manžel takže se mám asi i já na co těšit :roll: hnus fialový

Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2237
19.7.09 14:21

Andrejko nasaď probiotika, raději oběma, Eli jak i v lázních měla řidší kakání nebo po ATB a nyní i preventivně před cestou do Turecka je zobká. Uškodit neuškodí a vše v bříšku dají do pořádku, jsou to nepříjemné věci, bolibříška atd. Dr. mi kdysi řekla, že to samé je actimel, ale nevím, actimel, je přeci jen mlíko, což při průjmu nebo hned po není ideální.
V lékárně ti poradí, je to ho moc, jsou i ve formě žvýkacích pro mrňata. Tak snad pomohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
19.7.09 14:50

Ahojky, tak nás to postihlo nedávno. Mně a 6m synkovi se to naštěstí vyhlo, tak snad to nezakřiknu :roll: Měla to dcera 3,5 a manžel. Trvalo to skoro týden. Bolelo ji břicho, zvracela, pak jsme si mysleli že to přešlo a dostala zase průjem :?
Byli jsme s ní u dr., protože jsem do ní nedostala ani pití. Po troškách jsme dávali černý čaj, suchý rohlík. Piškoty by se dávat neměly kvůli cukru, který v břichu kvasí :? Na radu Dr.jsme koupili probiotika v sirupu, ale po tom byla pořád hrozně nafouklá, měla tvrdé břicho. Tak jsme je přestali dávat a i přesto, že měla průjem jsme začli dávat normální stravu, ale jalovější, bez tuku a za dva dny to přešlo. Jak nejedla a nepila, tak byla celá zesláblá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
19.7.09 16:33

Děkuji za odpovědi. Asi nezbývá než čekat až to přejde. Teď ještě dostal teplotu. Má 38,7 ach jo. A to jsem si myslela, že už bude v pořádku. Probiotika lactobacílky dávám už delší dobu i před virózou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.09 22:31

Ahoj,
tak u nás docela zabíraly kapky Hylak. Kápnou se do sladkého čaje (jsou hodně kyselé) a dítko nic nepozná. Nebo jsem je kápla do malého množství kofoly, hlavně aby to vypily. Doporučuje se nedávat mléko ani mléčné výrobky. Hlavně musí hodně pít. Když moc nejí, tak to tolik nevadí, holt trochu zhubnou. Až se uzdraví, tak to zase doženou.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.12 13:50

Ahoj.
Syn prodělal střevní chřipku.Začala mu v sobotu.Dnes už je mu dobře,má zase chuť k jídlu.. Potřebovala bych jet v pátek nakoupit do města , kdy by myslíte že je vhodné jet a malým na dýl mezi lidi?
Nebo kdy může alespoň na procházku ven?
děkuji za odpověďi

• Citovat
  • Upravit
207
20.3.12 20:50

My ji měli teď taky. Teda musím říct, že to nebyla žádná jednodení akce, ale pěkný týdení maraton. S malou jsem byla po pár dnech venku na zahradě. Když už neblila a ani neměla průjem. Hned jak to skončilo, tak jsme si vyšli aspoň před ten barák. Venku je tak krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
23.6.12 09:33

Ahoj, naše starší dcera se trochu napila ve středu benzínu. Byla v nemocnici a tam jí dali prášek na pročištění. Už od včera má zvýšenou teplotu a prujem. Dneska i zvracela. Nevím zda mám jet do nemocnice nebo je to jen střevní chřipka? Bojím se aby to nebylo tím benzínem i když měla testy v pořádku. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
23.6.12 09:39

Já bych jela, ať ji zkontrolujou - raději stokrát zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
20.4.16 10:44

Holky je možný dostat střevní chřipku po týdnu znovu? V úterý na středu mladší zvracel, ve středu měl starší průjem a nám dospělejm bylo jen zle+ horečky a zimnice, mě bylo blbě 4 dny ale nezvracela sem ani průjem a od neděle u nás je babička a tý je špatně dneska. Můžem to od ní chytit, když už sme jí měli ale s lehkym průběhem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
20.4.16 10:54

Tak teď jsi popsala situaci u nás. U nás to měla nejmíň právě malá, která to přivlekla ze školky. než jsme to pochytali všcichni, uběhl skoro týden a taky jsem měla strach, aby to nedostala od toho posledního zvracícího ještě jednou naplno.Ale naštěstí u nás teda ne.ALe jestli je to opravdu vůbec možné to nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
20.4.16 10:58
@luca241 píše:
Tak teď jsi popsala situaci u nás. U nás to měla nejmíň právě malá, která to přivlekla ze školky. než jsme to pochytali všcichni, uběhl skoro týden a taky jsem měla strach, aby to nedostala od toho posledního zvracícího ještě jednou naplno.Ale naštěstí u nás teda ne.ALe jestli je to opravdu vůbec možné to nevím :nevim:

No to by me prave zajimalo, jestli je to vubec mozny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
20.4.16 11:05

Jako logicky si myslím, že ne.Ale tak to jsem si myslela už u kdečeho a bylo to jinak :mrgreen:.Ale, když malá měla rotaviry, tak trvalo, než jsme to pochytali všichni, tak jsem se na to konkrétně ptala a tam mi bylo řečeno, že u rotaviru toto možné NENÍ. Jenže- rotaviry odchází z těla prý až 2 měsíce, tudíž ten bacil u toho člověka je, ale už znova nepropuká. :nevim: a tak si zavolej doktorce a zeptej se jí na to(jako jestli mš teď děti separovat od babi nebo je to ok).určitě poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
20.4.16 11:08
@luca241 píše:
Jako logicky si myslím, že ne.Ale tak to jsem si myslela už u kdečeho a bylo to jinak :mrgreen:.Ale, když malá měla rotaviry, tak trvalo, než jsme to pochytali všichni, tak jsem se na to konkrétně ptala a tam mi bylo řečeno, že u rotaviru toto možné NENÍ. Jenže- rotaviry odchází z těla prý až 2 měsíce, tudíž ten bacil u toho člověka je, ale už znova nepropuká. :nevim: a tak si zavolej doktorce a zeptej se jí na to(jako jestli mš teď děti separovat od babi nebo je to ok).určitě poradí.

taky bych právě řekla, že ne..Jo třeba po nějaký době to je hodně pravděpodobný, ale sotva sme se z toho vyhrabali a hned znovu :think: ale starší teda byl od pátku do včerejška u svýho táty, ale průjem měl taky takže s nemocí se tu potkal, takže budu doufat, že budem v pohodě :zed: babička je právě tady u nás, nechodíme za ní ale i tak no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marika.k.1
2.1.17 10:36

Posezení na záchodě

Tak nás dneska v noci postihla asi střevní chřipka. Já od cca tří hodin od rána sedím na wc, před sebou kbelík, který ani nestíhám měnit a přítel vedle mě, jeden kbelík pod zadkem a druhý před sebou. Toť problém jednoho záchodu. Neudržíme ani coca colu po lžičkách ani vychlazenou vodu. Každý v sobě dvě smecty a dva endiarony. Sotva dojdem k umyvadlu, už letíme znova.
Poradíte co by ještě mohlo pomoci? Je to fakt hnus

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí