Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, tak yse přidám, ty samé problémy. Sednout si při ms je pro mě velký problém, a dojít si na záchod také. Vždy velké bolesti, křeče. Doktorka už vyslovila podezření na endometriozu.
Já si k lékaři raději zajdu. Přece jenom - takové potíže jsem nemívala a je fakt, že už od března jsem tu menstruaci měla bolestivější, i 5 dní, dřív jen dva dny a pak vše probíhalo v klidu. A já takto trpět nehodlám každý měsíc…
@nataluska To mě mrzí, také jsem měla tyto problémy a bohužel se mi endometrioza potvrdila.
Před tím jsem sice o ní slyšela, ale nic o ní nevěděla. Je to mrcha
.
@Meha a co to obnáší a jak se to léčí? Mám tři děti, ale tyhle problémy mám od porodu s třetí.
@nataluska Tak to jsi na tom ještě dobře - máš už děti, já bohužel ještě ne.
Aby Ti to spolehlivě diagnostikovali, musíš jít na operační zákrok - laparoskopii.
Tam Ti to jednak diagnostikují a jednak také odstraní ložiska endometriozy (pokud to lze) a rozruší srůsty, které endometrioza způsobí.
Je to cca 4-5 dnů v nemocnici, ale není to nic hrozného.
Následuje většinou hormonální léčba, při které Ti navodí uměle přechod, abys nemenstruovala.
Také doktorka říkala, že je nejlepší léčba těhotenství;-)
Tady na emiminu na to už nějaké diskuse jsou, tak to můžeš pročíst.
@Meha díky, určitě to pročtu, protože ty bolesti jsou hrozný.
Jsem měsíc po operaci laparoskopie, hysteroskopie a průchodnost vejcovodů. Krom srůstů mi byla diagnostikována hluboká endometrioza. Po letech bolestí, starostí a pak strachu se styku pač jsem trpěla jak pes. jsem to konečně řekla Dr. a po operaci jsem dostala vynadáno že jsem musela hodně trpět že jsem si to nechala tak dlouho pro sebe. Endometrioze se u mě dařilo a byla hluboko prorostlá. Operatér říkál že to bylo nelehké a že věčinu ložisek odstranil. Ale je to nemoc nevyléčitelná co se jen tlumí a že se ráda vrací ![]()
Tak já byla ve čtvrtek u doktorky, udělala stěry a vyšetření. Jetš našla zánět, takže antibiotika na týden a dneska výsledky nic moc. Dala mě hormonální léčbu a pak se uvidí, jestli na zákrok nebo ne.