Střídavá péče - jsem otec!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.11.12 14:21
@Granda píše:
Můj názor je, že na střídavou péči by soud přistoupit mohl… co vím, tak se hlavně hodně řeší, zda střídavá péče nebude škodit dětem, ale bude k jejich prospěchu. Já osobně bych se na to asi vykašlala, střídavou péči bych neřešila, ale dala žádost o svěření dětí do mé péče, protože jestli je to opravdu tak, jak tu píšete, tak chudáci děti. Máte na to nějaké důkazy? chtělo by to zajistit co nejvíce důkazů o tom, v čem děti žijí, protože tohle je hrozný. Pak by třeba i soud přistoupil na svěření do péče otci. Držím pěstí a budu ráda, když dáte vědět, jak to pokračuje…

Tak z mého pohledu není co by dětem škodilo z mé strany, bydlíme ve stejném městě takže škola, kamarádi atd by zůstalo stejné. Moje žena je bohužel hodně komunikativní, vše si dokáže vyřídit a zařídit tak aby věsledky byly v její prospěch a to téměř ve všem, s úřady to umí a s lidmy také. Bohužel naše sociálka se s manželkou zná od malička, ví že žena nebyla vychovávána jak by měla a pokládá manželky chování a přístup za normální, jinak řečeno nechce o ničem slyšet. Už nekolikrát mě manželka upozorňovala že nemam šanci protože se se sociálkou domluví takže musim spoléhat spíše na soudkyni. Já jsem původně chtěl nechat děti jen v péči manželky a brát si děti kdy to půjde ale bohužel se žena chová čím dál hůře a mě je těch dětí líto. Její starší dcerka si už i plete jména jejích nových tatínků, každou chvíly novej, kdyby si je alespoň netahala domů k dětem. Ona prý ani nechce chlapa k dětem, prý výchovu zvládne sama ale já vím že na to nemá. Je pro mě ale hodně příjemné když k nim přijdu a to dítko co moje neni zakřičí jééé táta a utíká ke mě, vážně krásný pocit. No já jen doufám že úřady budou chápavější protože to co moje žena předvádí je hodno medajly za špatné chování. Důkazy žádné nemam, jen tchýni která o všem ví, má stejný názor jako já ale bohužel si nemůže dovolit jít proti své dceři protože nemá kam jít a dcera by jí vyhodila. Bohužel tchýně je tam teď už jen jako otrok, musí hlídat a starat se, nesmí si ale přitom vzít ani jídlo. Upřímě ale vím že kdyby tam nebyla, tak že by se dětem nevěnoval nikdo. V mém okolí o tomto ví spousta lidí, všichni říkají že chování manželky je děs a že se nestará ale pouze úřady to vidí jinak protože manželka slušně vystupuje.

• Citovat
  • Upravit
9649
24.11.12 14:22

Omlouvam se za Caps look…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 14:39
@kolik píše:
Hmm necetl jsem to, je to moc dlouhy, ale jestli je manzelce 22 a ma 5 lete dite, tak to otehotnela v sestnacti? Mazec.

Ano přesně tak. Normálně bych si s takovou ženou nic nezačal ale znám ji už 13 let, bohužel jsem jí ale neznal z té stránky partnerské, jak se chová ve vztahu, k dětem mimo přátele atd.

• Citovat
  • Upravit
13119
24.11.12 14:41

Myslím, že bys mohl uspět, ale… rozhodně by o poměrech doma měla vědět sociálka - co se poradit s právníkem? Jen podotknu k alimentům - pokud by byla střídavka, tak nenení pravda, že bys nemusel platit alimenty. Platíte jeden druhému, což se vlastně vyruší navzájem, ale pokud bys měl vyšší plat, tak bys ty platil jí mnohem víc a tím pádem bys alimenty platil i nadále. Možná bych ti poradila to, že do rozvodu jsou děti vás obou a kdo si děti vezme a u koho budou, záleží jen a pouze na vás, tudíž, a teď to bude znít hnusně - pokud ji děti nezajímají a nestará se, ale zajímají ji jen peníze, mohl bys eventuelně děti prostě nevrátit z vycházky s tím, že jí řekneš, že ale alimenty budeš platit i nadále - protože vlastně pokud je na rodičáku, tak má nárok na výživné i pro sebe - nejen pro děti. Třeba jí jde fakt jen o peníze, takže by sis děti vlastně vykoupil. Nehledě na to, že když tu žena žádá o radu k rozvodu, tak je jí hned poradíno, aby na sociálce zažádala o svěření dětí do své péče - tudíž ty to můžeš udělat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 14:49
@ynax píše:
Myslím, že bys mohl uspět, ale… rozhodně by o poměrech doma měla vědět sociálka - co se poradit s právníkem? Jen podotknu k alimentům - pokud by byla střídavka, tak nenení pravda, že bys nemusel platit alimenty. Platíte jeden druhému, což se vlastně vyruší navzájem, ale pokud bys měl vyšší plat, tak bys ty platil jí mnohem víc a tím pádem bys alimenty platil i nadále. Možná bych ti poradila to, že do rozvodu jsou děti vás obou a kdo si děti vezme a u koho budou, záleží jen a pouze na vás, tudíž, a teď to bude znít hnusně - pokud ji děti nezajímají a nestará se, ale zajímají ji jen peníze, mohl bys eventuelně děti prostě nevrátit z vycházky s tím, že jí řekneš, že ale alimenty budeš platit i nadále - protože vlastně pokud je na rodičáku, tak má nárok na výživné i pro sebe - nejen pro děti. Třeba jí jde fakt jen o peníze, takže by sis děti vlastně vykoupil. Nehledě na to, že když tu žena žádá o radu k rozvodu, tak je jí hned poradíno, aby na sociálce zažádala o svěření dětí do své péče - tudíž ty to můžeš udělat taky.

Děkuju za reakci. O alimentech při střídavce vím a platil bych je určitě, sice má žena větší příjmy než já ale pracuje bez smlouvy takže se to nikde neeviduje. Děti z vycházky bohužel nevrátit nejde, potom by mi střídavku nepovolily protože to berou jako hodně nezodpovědné porušení.

• Citovat
  • Upravit
13119
24.11.12 15:04

Tak to máš blbé - ale pokud je žena opravdu taková, co si zkusit s ní fakt promluvit o těch penězích - prostě si děti vykoupit? Pokud tam jsou drogy, může to jít dost špatně - tchyně neřekně nic, děti nebudou mít ani jednoho rodiče, ona je třeba po soudu k tobě nebude chtít pouštět vůbec… však si stačí přečíst nějaké diskuze na téma rozvod. A co zkusit tu sociálku? S tím, že jim řekneš, že víš, že se jí začínalo špatně, že to měla těžké, ale že teď toho má hodně a ty jí chceš pomoci - že jí nechceš házet klacky pod nohy, ale máte děti, máš je rád a tím, že by byly na střídačku u tebe i u ní, ty bys platil alimenty, tak bys jí pomohl aby si odpočala… - nešlo by to? A co na to všechno právník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
24.11.12 15:07
@Anonymní píše:
Děkuju za reakci. O alimentech při střídavce vím a platil bych je určitě, sice má žena větší příjmy než já ale pracuje bez smlouvy takže se to nikde neeviduje. Děti z vycházky bohužel nevrátit nejde, potom by mi střídavku nepovolily protože to berou jako hodně nezodpovědné porušení.

pokud neprobehl zadny soud ohledne svereni deti do pece jednoho zvas. na deti mate stejne pravo oba dva. nepotrebujes jeji souhlas, nikde neni napsano, ze deti musi byt u ni a k tobe mouhou jen pokud ona to dovoli.
jinak souhlasim s tim, co uz tu padlo. nevahala bych a zazadala o svereni do pece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 15:30

Nemáte někdo zkušenost s úpravou péče o dítě? Manželovi nechce bývalá žena dávat dvanáctileté děti s odůvodněním že s ním být nechtějí(to že jde o manipulaci tu rozepisovat nehodlá) Ale přece to nemůže fungovat že budeme platit alimenty ale děti vidět nesmí protože si to bývalka nepřeje. Poradíte někdo? Domluva s ní nemožná… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2406
24.11.12 16:17

Sociální pracovnice bude dělat posudek soudu, pokuď to je tak jak píšeš, zažádej o jinou z důvodu zaujatosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
24.11.12 16:19

ANONYMNÍ: V zala bych to přes soud, napsala o ovlivňování dítěte a navrhl citlivé soudní vyšetření dítěte, případně návštěvy rodinné psycholožky dítětem i rodiči, aby tyto problémy vymyzeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
24.11.12 16:26

...

Pro anonymníhoz 13:48.
Ahoj, tak mi přišlo upozornění a přečetl jsem si ten příběh a nabyl dojmu, že si seš vědom blbé situace, ale že zkrátka nevíš jak přesně do toho. Ale že teď ses rozhodl situaci nějak řešit, sice nevíš jak, ale to rozhodnutí tady je. A to je dobře.
Přemýšlím, jak do toho a napadlo mě následující:
Ať už budeš dělat cokoliv, vždycky narazíš na dvě instituce - 1) na sociálku a 2) na soud. Na soud je dobrý mít právníka (mnohdy najde důkazy tam, co bys je nehledal, a naopak, co Ty považuješ za důkaz, je pro soud irelevantní). Se sociálkou se ale potkáš taky, ať už tam Ex kámošku má anebo nemá. To je prostě fakt a musíš se s tím vypořádat.
Chceš probrat možnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
24.11.12 16:31

...

@Anonymní píše:
Nemáte někdo zkušenost s úpravou péče o dítě? Manželovi nechce bývalá žena dávat dvanáctileté děti s odůvodněním že s ním být nechtějí(to že jde o manipulaci tu rozepisovat nehodlá) Ale přece to nemůže fungovat že budeme platit alimenty ale děti vidět nesmí protože si to bývalka nepřeje. Poradíte někdo? Domluva s ní nemožná… :nevim:

Ahoj, zkušenost nějakou mám.
Tohle je nesmysl, takhle to fungovat opravdu nemůže. Nemůže to fungovat ani tehdy, když si ti bejvalka nepřeje (děti mají už jednou otce a mají právo se s ním stýkat) ale ani kdyby to nechtěly děti (do školy taky nechtějí a taky musí, a kromě toho je zde vždycky podezření z manipulace). U dvanáctiletých se k jejich názoru už přihlíží, není ale rozhodující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 22:30
@katalyzator píše:
Pro anonymníhoz 13:48.
Ahoj, tak mi přišlo upozornění a přečetl jsem si ten příběh a nabyl dojmu, že si seš vědom blbé situace, ale že zkrátka nevíš jak přesně do toho. Ale že teď ses rozhodl situaci nějak řešit, sice nevíš jak, ale to rozhodnutí tady je. A to je dobře.
Přemýšlím, jak do toho a napadlo mě následující:
Ať už budeš dělat cokoliv, vždycky narazíš na dvě instituce - 1) na sociálku a 2) na soud. Na soud je dobrý mít právníka (mnohdy najde důkazy tam, co bys je nehledal, a naopak, co Ty považuješ za důkaz, je pro soud irelevantní). Se sociálkou se ale potkáš taky, ať už tam Ex kámošku má anebo nemá. To je prostě fakt a musíš se s tím vypořádat.
Chceš probrat možnosti?

No upřímě na sociálku bude muset dojít a na toho právníka asi taky. Odpoledne jsem byl na návštěvě podívat se na děti, teda chtěl jsem je vidět jestli jsou v pořádku. Bohužel mi žena řekla že mi děti neukáže a to z důvodu že si to vyžaduji. Řekla mi ať se dopředu objednám a pak že mi děti ukáže. To že jentak zazvonim na zvonek a chci vidět děti prý nejde. Bohužel ať ženě píšu jak píšu tak mi o dětech žádný info nedá. Dneska se bála protože měla doma pěknej binec, takže já nemůžu vidět svoje děti kvůli jejímu bordelu. Večer jsem mluvil s tchýní co bydlí u manželky, brečela mi a prosila mě ať udělám cokoli aby jí ty děti odebraly. Tchýně o všem ví, stará se o děti sama ale nemůže si dovolit něco říct protože by jí manželka vyhodila na ulici. Navíc ji minulý týden manželky přítel zbyl za to, že chtěla tchýně vědět proč manželka přišla z práce až za 2 dny a nenechala jí doma žádné peníze ani jídlo pro děti, takže má strach něco udělat. V pondělí by měla tchýně odcházet tak mi prý pak všechno řekne ale teď prý ze strachu ne. Vážně jsem hodně zvědavý jestli se mi povede s tím vším něco udělat, získat děti aby měly péči jakou si zaslouží a lidi kolem kteří je milují. V tomhle státě to ale moc nejde a pro člověka který zrovna nemá peníze na rozhazování za právníky jsou šance dost mizivé. Já mam ještě tu nevýhodu že mi manželka nedala ani moje věci které jsem měl před našim vztahem, už je ani neuvidim, jsou prodané takže jsem odešel jen s doklady.

• Citovat
  • Upravit
213
24.11.12 22:52
@Anonymní píše:
No upřímě na sociálku bude muset dojít a na toho právníka asi taky. Odpoledne jsem byl na návštěvě podívat se na děti, teda chtěl jsem je vidět jestli jsou v pořádku. Bohužel mi žena řekla že mi děti neukáže a to z důvodu že si to vyžaduji. Řekla mi ať se dopředu objednám a pak že mi děti ukáže. To že jentak zazvonim na zvonek a chci vidět děti prý nejde. Bohužel ať ženě píšu jak píšu tak mi o dětech žádný info nedá. Dneska se bála protože měla doma pěknej binec, takže já nemůžu vidět svoje děti kvůli jejímu bordelu. Večer jsem mluvil s tchýní co bydlí u manželky, brečela mi a prosila mě ať udělám cokoli aby jí ty děti odebraly. Tchýně o všem ví, stará se o děti sama ale nemůže si dovolit něco říct protože by jí manželka vyhodila na ulici. Navíc ji minulý týden manželky přítel zbyl za to, že chtěla tchýně vědět proč manželka přišla z práce až za 2 dny a nenechala jí doma žádné peníze ani jídlo pro děti, takže má strach něco udělat. V pondělí by měla tchýně odcházet tak mi prý pak všechno řekne ale teď prý ze strachu ne. Vážně jsem hodně zvědavý jestli se mi povede s tím vším něco udělat, získat děti aby měly péči jakou si zaslouží a lidi kolem kteří je milují. V tomhle státě to ale moc nejde a pro člověka který zrovna nemá peníze na rozhazování za právníky jsou šance dost mizivé. Já mam ještě tu nevýhodu že mi manželka nedala ani moje věci které jsem měl před našim vztahem, už je ani neuvidim, jsou prodané takže jsem odešel jen s doklady.

Kdyby jste viděl jak s Vámi cítím u nás je to úplně stejné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
25.11.12 02:21

...

Pro Anonymního 13:48
Je toho strašně moc k řešení, čtu tady. A taky v tom cítím takovou… obavu. Je tam nějaký blok… zdá se mi. Připadáš mi jako někdo, kdo stojí už navázán na laně v bungee-jumpingu a říká si sakra, co když to lano praskne. Protože ono prasknout skutečně může. Ale stát na tom zábradlý taky není žádná slast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí