Střídavá péče - jsem otec!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.11.12 22:30
@katalyzator píše:
Pro anonymníhoz 13:48.
Ahoj, tak mi přišlo upozornění a přečetl jsem si ten příběh a nabyl dojmu, že si seš vědom blbé situace, ale že zkrátka nevíš jak přesně do toho. Ale že teď ses rozhodl situaci nějak řešit, sice nevíš jak, ale to rozhodnutí tady je. A to je dobře.
Přemýšlím, jak do toho a napadlo mě následující:
Ať už budeš dělat cokoliv, vždycky narazíš na dvě instituce - 1) na sociálku a 2) na soud. Na soud je dobrý mít právníka (mnohdy najde důkazy tam, co bys je nehledal, a naopak, co Ty považuješ za důkaz, je pro soud irelevantní). Se sociálkou se ale potkáš taky, ať už tam Ex kámošku má anebo nemá. To je prostě fakt a musíš se s tím vypořádat.
Chceš probrat možnosti?

No upřímě na sociálku bude muset dojít a na toho právníka asi taky. Odpoledne jsem byl na návštěvě podívat se na děti, teda chtěl jsem je vidět jestli jsou v pořádku. Bohužel mi žena řekla že mi děti neukáže a to z důvodu že si to vyžaduji. Řekla mi ať se dopředu objednám a pak že mi děti ukáže. To že jentak zazvonim na zvonek a chci vidět děti prý nejde. Bohužel ať ženě píšu jak píšu tak mi o dětech žádný info nedá. Dneska se bála protože měla doma pěknej binec, takže já nemůžu vidět svoje děti kvůli jejímu bordelu. Večer jsem mluvil s tchýní co bydlí u manželky, brečela mi a prosila mě ať udělám cokoli aby jí ty děti odebraly. Tchýně o všem ví, stará se o děti sama ale nemůže si dovolit něco říct protože by jí manželka vyhodila na ulici. Navíc ji minulý týden manželky přítel zbyl za to, že chtěla tchýně vědět proč manželka přišla z práce až za 2 dny a nenechala jí doma žádné peníze ani jídlo pro děti, takže má strach něco udělat. V pondělí by měla tchýně odcházet tak mi prý pak všechno řekne ale teď prý ze strachu ne. Vážně jsem hodně zvědavý jestli se mi povede s tím vším něco udělat, získat děti aby měly péči jakou si zaslouží a lidi kolem kteří je milují. V tomhle státě to ale moc nejde a pro člověka který zrovna nemá peníze na rozhazování za právníky jsou šance dost mizivé. Já mam ještě tu nevýhodu že mi manželka nedala ani moje věci které jsem měl před našim vztahem, už je ani neuvidim, jsou prodané takže jsem odešel jen s doklady.

• Citovat
  • Upravit
213
24.11.12 22:52
@Anonymní píše:
No upřímě na sociálku bude muset dojít a na toho právníka asi taky. Odpoledne jsem byl na návštěvě podívat se na děti, teda chtěl jsem je vidět jestli jsou v pořádku. Bohužel mi žena řekla že mi děti neukáže a to z důvodu že si to vyžaduji. Řekla mi ať se dopředu objednám a pak že mi děti ukáže. To že jentak zazvonim na zvonek a chci vidět děti prý nejde. Bohužel ať ženě píšu jak píšu tak mi o dětech žádný info nedá. Dneska se bála protože měla doma pěknej binec, takže já nemůžu vidět svoje děti kvůli jejímu bordelu. Večer jsem mluvil s tchýní co bydlí u manželky, brečela mi a prosila mě ať udělám cokoli aby jí ty děti odebraly. Tchýně o všem ví, stará se o děti sama ale nemůže si dovolit něco říct protože by jí manželka vyhodila na ulici. Navíc ji minulý týden manželky přítel zbyl za to, že chtěla tchýně vědět proč manželka přišla z práce až za 2 dny a nenechala jí doma žádné peníze ani jídlo pro děti, takže má strach něco udělat. V pondělí by měla tchýně odcházet tak mi prý pak všechno řekne ale teď prý ze strachu ne. Vážně jsem hodně zvědavý jestli se mi povede s tím vším něco udělat, získat děti aby měly péči jakou si zaslouží a lidi kolem kteří je milují. V tomhle státě to ale moc nejde a pro člověka který zrovna nemá peníze na rozhazování za právníky jsou šance dost mizivé. Já mam ještě tu nevýhodu že mi manželka nedala ani moje věci které jsem měl před našim vztahem, už je ani neuvidim, jsou prodané takže jsem odešel jen s doklady.

Kdyby jste viděl jak s Vámi cítím u nás je to úplně stejné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
25.11.12 02:21

...

Pro Anonymního 13:48
Je toho strašně moc k řešení, čtu tady. A taky v tom cítím takovou… obavu. Je tam nějaký blok… zdá se mi. Připadáš mi jako někdo, kdo stojí už navázán na laně v bungee-jumpingu a říká si sakra, co když to lano praskne. Protože ono prasknout skutečně může. Ale stát na tom zábradlý taky není žádná slast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
26.11.12 12:33

Jsou i bezplatné právní poradny…i když je jich spousta spíš pro ženy v nouzi, jistě pomohou i muži v nouzi ;)
Anonymní-podej na soud návrh na svěření dětí do tvé péče s tím, že s nimi nastoupíš na rodičovskou dovolenou do 3 let věku dětí, dostaneš rodičovský příspěvek a přídavky cca 1000 kč. není to moc, ale pokud budete žít u tvé matky, bude vám to zatím stačit. Alimenty raději nepočítám. Sežeň
si svědky-sousedy, známé, lidi z baru kde pracuje načerno, prostě všechny, kteří ti mohou pomoci
Já bych šla do právníka a náklady požadovala po straně, která prohraje-nevím jestli to u sporu o děti jde(právník poradí).Současně se žádostí o svěření dětí do péče podej žádost o rozvod a na sociálce si požádej o soc. pracovnici z jiné čtvrti, mohla by být nezaujatá
Děti bych takové ženě nenechala. Pokud je to vše pravda, pak střídavá péče to neřeší.
Nebuď vystraššenej trouba-tady jde o děti a je třeba být chlap a jednat-rychle, razantně a beze strachu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
26.11.12 16:15

...

V opatrovnickém sporu se neplatí soudní poplatky. Advokáta platí každý sám. Proplacení nákladů protistrany asi nepůjde, protože ve výsledku nejde o rozhodnutí, kde je pravda a kde je lež, ale o určení péče (právníci mne opraví, prosím).
Se sociálkou je lepší se domluvit, teprve pak měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.12 11:24

Díky za rady, já jdu na sociálku zítra s tchýní, doufám tedy že dorazí, odešla od manželky a je mimo město. Tam to všechno pořešim se svědkem atd..

• Citovat
  • Upravit
2745
27.11.12 11:35

...

A hele, četls už spis sociálky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.12 11:37

Já na sociálku chodim, i na policii jsem byl ale všude po mě chtěj tu tchýni protože tam bydlela a starala se o holky, navíc může posoudit i dobu rok před tím protože bydlela s námi.

• Citovat
  • Upravit
2827
27.11.12 11:37
@katalyzator píše:
V opatrovnickém sporu se neplatí soudní poplatky. Advokáta platí každý sám. Proplacení nákladů protistrany asi nepůjde, protože ve výsledku nejde o rozhodnutí, kde je pravda a kde je lež, ale o určení péče (právníci mne opraví, prosím).
Se sociálkou je lepší se domluvit, teprve pak měnit.

to zní logicky s tím právníkem…kždopádně právník by to věděl. Já právníka neměla, tak tohle nevím.
S tou sociálkou nevím, manžel měl taky soc. pracovnici, která zastupovala dítě a doporučovala ho svěřit matce a pak se dozvěděl, až po soudu, že se s jeho ženou docela dobře znají. To by mi vadilo.Ale třeba je jeho žena,,známá firma" a mohlo by mu to naopak pomoct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
27.11.12 12:00

...

Sociálka je důležitá, ale nikoliv rozhodující. A soud se rozhoduje nikoliv podle sociálky (byť je to jeden důležitý podklad) ale podle stavu dokazování. Čili: první krok, pro chlapa, je: ujasnit si co je pro dítě dobrý, co chci já a proč, a nezaměňovat tyhle dva zájmy. Sociálku je třeba respektovat (mnohdy mívá přeci jen nezaujatej náhled) ale není bezpodmínečně nutno s ní 100% souhlasit - k tomu ale chlap musí mít v sobě tu svoji chlapslou jistotu, a s ní to pak podat u soudu.
Vlastně jste to napsala, @krokodylek - beze strachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
27.11.12 15:37

Jo a k soudu doporučuju sako, košili a kravatu…pokud budete mít soudkyni podobného založení jako já, je třeba vzdát této instituci úctu náležitým oděvem :mrgreen: (my s ex neprošli ani jeden, ani jeden jsme takto slušný oděv v té době nevlastnili :nevim:,pokud také nevlastníte, kupte si )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
27.11.12 15:45

@katalyzator Ano-ujasnit si, co je pro jeho děti nejlepší : a) žít s matkou a otce vídat dle stanovených pravidel
b) střídavá péče-jeden až dva týdny s matkou -situace dle popisu a další jeden až dva týdny s otcem-s babičkou, otec v práci .Ani jeden z rodičů v tu chvíli dle mého názoru nebude fungovat, jak by měl. Domluva mezi rodiči svízelná, ne-li nemožná
c) dítě v péči otce, otec na RD, návštěvy u matky dle předem daných pravidel
Podle toho, co zde zakladatel psal bych volila variantu C)…pokud je to normální chlap, tak se zvládne postarat a pak si za tím jít. Slušně, ale rozhodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
27.11.12 15:56

@krokodylek proč by nebungovali jako rodiče když v době otce v práci bude hlídat babička nebo by mohl dát děti do školky od 2 let je to možné. Když to tak mají úplné rodiny tak je to ok v pořádku a nikdo to neřeší, ale když se dva rozejdou tak to ok není? kolikrát se matky vrací do práce mnohem dřív a děti někdo hlídá babička, chůva, kamarádka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
27.11.12 16:07
@jaaajaa píše:
@krokodylek proč by nebungovali jako rodiče když v době otce v práci bude hlídat babička nebo by mohl dát děti do školky od 2 let je to možné. Když to tak mají úplné rodiny tak je to ok v pořádku a nikdo to neřeší, ale když se dva rozejdou tak to ok není? kolikrát se matky vrací do práce mnohem dřív a děti někdo hlídá babička, chůva, kamarádka…

POkud se otec a matka dohodnou na jistých pravidlech, podobném režimu a stylu výchovy, pak to fungovat může. Pokud bude děti hlídat jedna babička a pak třeba druhá babička a rodiče se mezitím budou hlavně hádat a házet si klacky pod nohy a pak třeba pomlouvat před dětmi toho druhého, tak to prostě fungovat nemůže a ani jeden z rodičů nebude funkční. navíc děti mají rok a půl, jsou maličké a myslím, že takhle malé dítě má mít stabilní zázemí a rodinu, ne pendovat sem a tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
27.11.12 16:12

@krokodylek já neměla namysli to že by měli střídavku ale že by je měl jeden z rodičů, unás exce taky hlídala babička když děti měla malinké a sociálka s tím neměla problém že chodí do práce a hlídá tak malé děti babi. On ten soud se taky jen tak chychle mevyřeší a myslím že dětem už by dva mohli pak bejt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí