Střídavá péče - jsem otec!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2827
27.11.12 16:17

@jaaajaa tak to jó :mrgreen:
to jsme si nerozumněly :D
jasně, že by to šlo, ale stejně si myslím, že pro něj bude lepší uvést, že je ochoten být s dětmi doma, koneckonců přivydělat si může, tak by si mohl domluvit na čas zkrácený úvazek nebo tak něco…děti ho budou potřebovat a on musí projevit snahu, ochotu i schopnost se postarat i bez babičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
27.11.12 16:37

...

@krokodylek píše: … a rodiče se mezitím budou hlavně hádat a házet si klacky pod nohy a pak třeba pomlouvat před dětmi toho druhého, tak to prostě fungovat nemůže a ani jeden z rodičů nebude funkční. …

Ano, to nemůže fungovat, ale to neplatí jenom u střídavé péče, ale platí to u jakékoliv péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.12 11:57

Tak jsem byl dnes na návštěvě u sociálky, bohužel svědek (tchýně) nemohla přijít. Sociální pracovnice byla milá, zdělení která jsem jí řekl jsou podle ní dost závažná. Přiští týden by se mělo vše zaprotokolovat, to už tam budu i s tchýní jako svědkem. Mohl jsem to sepsat hned ale tchýně má více informací takže jsem to nechal až tam budem oba. Říkala mi jaký by měl být postup, čily co nejlépe se zařídit pro případné převzetí dětí, počkat až mi soud doručí předvolání kde bude manželky návrh na péči. V tu chvíly bych měl na dopis reagovat a podat na soud můj návrh o svěření dětí do péče otci.
Pokud máte někdo nějakou další radu, jak zvýšit své šance u soudu tak prosím pište, za každou radu budu rád. Vím že radit otci jak získat děti do péče asi neni moc v kurzu, většinou se radí matkám kterým dělají partneři problémy, ale ta moje se bohužel nestará o děti takže si myslím že i ženy pochopí.
Za předešlé rady všem moc děkuji a omlouvám se pokud jsem na něco nereagoval, mam toho docela dost na práci a času málo. Všem čtenářům přeji hezký den.

• Citovat
  • Upravit
841
29.11.12 12:38

Já bych bejt váma asi nečekala na to až vám od soudu přijde papír že matka žádá dítě do péče ale podala bych to hned co to jde že žádám děti do své péče já. Teda pokud už nevíte že to udělala předvámi. A jelikoš jsou děti vlastně i v ohrožení a matka se o ně moc nestará jak píšete možná bych susila i předběžné opatření aby se to vyřešilo co nejdříve páč to klidně může trvat rok než se tím soud začne zabívat.
Ale určitě vám držím palce a dětem taky aby se měli co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
29.11.12 13:23

Taky bych to podala první i se zdůvodněním a žádostí o předeběžné svěření do mé péče. POkud to tam popíšete rozumně, tak by to mohlo být i velmi rychle vyřízené. Reagovat může stejně tak Vaše žena.
Fakt doporučuju spíš právníka, který bude kopat za Vás a ve všem Vám poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.12 01:54

To předběžné svěření se bude řešit zároveň s tím zaprotokolováním v příštím týdnu. Bohužel je toho k řešení a vyřizování moc, navíc sociálka má spoustu jiné práce a já jsem také déle v práci takže se naše časy moc neshodují a vyjednat si volno nemůžu. Ještě k tomu musím řešit bydlení a vybavení, neboť jsem byl já ten kdo odešel bez ničeho a začínat takřka od nuly s tak malým časem je docela úmorné.

• Citovat
  • Upravit
841
30.11.12 06:45
@Anonymní píše:
To předběžné svěření se bude řešit zároveň s tím zaprotokolováním v příštím týdnu. Bohužel je toho k řešení a vyřizování moc, navíc sociálka má spoustu jiné práce a já jsem také déle v práci takže se naše časy moc neshodují a vyjednat si volno nemůžu. Ještě k tomu musím řešit bydlení a vybavení, neboť jsem byl já ten kdo odešel bez ničeho a začínat takřka od nuly s tak malým časem je docela úmorné.

nevím co děláš za právi ale aby ti tohle vše nezlomilo vas a o děti jsi nepřišel. Sice chápu musíš vydělávat a zařizovat ale tohle je teď docela ve vaší situaci dost důležité a zásadní aby jsi děti dostal do péče. Takže si vem den volna nebo některé dny si urvy práci a zařiď si vše ohledně péče. Až budeš mít děti v péči taky budeš muset tu práci trochu prehodnotit páč děti budou na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.12 12:17

Jo kdyby to šlo bylo by to fajn. Jinak dětem budou za měsíc teprava 2 roky takže bych to viděl spíše na mateřskou kdyby mi to vyšlo.

• Citovat
  • Upravit
2745
30.11.12 15:05

...

Ahoj. V rychlosti pár poznámek.

bohužel svědek (tchýně) nemohla přijít

OSPOD není soud, čili svědci tam nemají až zas takový význam, OSPOD to vezme na vědomí, ale jen to dál tlunočí soudu v rámci svého návrhu, a tchýně to klidně může vzít zpět - důležitější pak bude aby tchýně svědčila u soudu, tam už to bude natvrdo.

Říkala mi jaký by měl být postup, čily co nejlépe se zařídit pro případné převzetí
dětí, počkat až mi soud doručí předvolání kde bude manželky návrh na péči.

Nesmysl. Čekat nemusíš. Ono je vcelku jedno, kdo podá návrh, na stavu dokazování to nic nemění. Ale dej si pozor, aby Ti právník protistrany nevytkl, že když je teda ta matka tak hrozná, pročs nic neřešill, tím jen ukazuješ, že se starat neumíš …jestli jsou děti v ohrožení, jak píšeš a jak píše @jaaajaa , je třeba jednat okamžitě (PO). Neboj se toho. Jseš chlap a otec a máš zodpovědnost - a tak se postarej o sveje dětí.

Vím že radit otci jak získat děti do péče asi neni moc v kurzu

Jde o děti, ne o to, jestli jsi otec nebo matka. Otec je důležitej i matka je důležitá, akorát že jiným způsobem. Věř si víc a neboj se zeptat nebo napsat.

Teda pokud už nevíte že to udělala předvámi.

Tohle si ověříš snadno na místně příslušném soudu, i telefonicky. Případně nahlédneš do spisu osobně.

@krokodylek píše:
Taky bych to podala první i se zdůvodněním a žádostí o předeběžné svěření do mé péče. POkud to tam popíšete rozumně, tak by to mohlo být i velmi rychle vyřízené. Reagovat může stejně tak Vaše žena.
Fakt doporučuju spíš právníka, který bude kopat za Vás a ve všem Vám poradí

Jednoznačně

@jaaajaa píše:
nevím co děláš za právi ale aby ti tohle vše nezlomilo vas a o děti jsi nepřišel. Sice chápu musíš vydělávat a zařizovat ale tohle je teď docela ve vaší situaci dost důležité a zásadní aby jsi děti dostal do péče. Takže si vem den volna nebo některé dny si urvy práci a zařiď si vše ohledně péče. Až budeš mít děti v péči taky budeš muset tu práci trochu prehodnotit páč děti budou na prvním místě.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.12.12 16:36

@katalyzator souhlas.bála bych se, že mi pak soudce řekne, že asi děti nebudou tak ohrožené, když jsem mohl čekat několik dní až bude mít OSPOd čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulinka1616
3.8.13 17:54

Holky prosím o radu, mám sina ve vlastní péči, otec k němu má přístup neomezeně, ale moc se neukazuje, na jednu stranu to chápu-přes léto pracuje od nevidim po nevidim, ale i tak bych ráda zažídala o střídavou péči nebo alespon nějaké ty víkend, y třeba víkend jednou za 14 dní, tak by mě zajímalo, jestli je to u soudu těžké nebo jestli to bude bez problémů i když se bude vymlouvat na nedostatek času at.. a ještě by mě zajímalo, pokud dítě bude ve střídavé péči tak prý přijdu o alimenty, je to tak?

• Citovat
  • Upravit
petulinka1616
3.8.13 17:54

*syna :)

• Citovat
  • Upravit
841
4.8.13 20:45

No tak pokud nebude chtít tak ho nikdo nedonutí ani soud aby si ho bral.
teď nějak nechápu chceš aby se staral víc a zároveň platil furt stejně jde ti o blaho syna nebo o prachy? promiň ale trochu to zavání.
Ale k věci kdyby jste se dohodli na střídavce a on stím souhlasil třeba by jsi o ně nepřišla ale třeba taky jo, u střídavé se určují oboum rodičům a ty si je dávají navzájem nebo je to 0 od 0 pojde a u těch víkendů asi bude furt stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulinka1616
4.8.13 21:35

No každopádně chci aby se mu víc věnoval, ne kamarádům..tím jsem ho chtěla spíš donutit, on kdyby to měl od soudu už by se staral víc.. a jinak on má nějakých 13 tis, nájem neplatí takže jen energie, já kdybych nepočítala alimenty mám 7600 a platím z toho vše.. myslím si že kdyyb si prcka bral na víkendy jednou za 14 dní tak není důvod, aby mi to brali..

• Citovat
  • Upravit
841
4.8.13 21:38

No ani soudně ho nedonutíš pokud teda tomu on nebude věřit že musí, ale nemusí. Za to ho nezavřou když prdí na své dítě. A pokud by si ho bral jednou za 14 dnů na víkend tak ti samozřejmě alimenty zůstanou. pokud budete chtít střídavku asi by vám je upravyli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí