Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Situace je to komplikovaná, řešení není jednoduché, takže by to chtělo odbornou pomoc. Napiš mi do SZ, ve kterém okrese teď bydlíte a okres, kam by ses s dítětem chtěla odstěhovat, zkusím popátrat, kdo by mohl pomoci. Každopádně odstěhování dítěte 70 km bez souhlasu otce nebo jeho nahrazení soudem je protiprávní a může nahrát otci.
Nafotit láhve, natočit ho (nenápadně!) v opilých stavech včetně dat na fotkách-videiích, zajistit si případně spolehlivé svědky, co to o něm ví a šli by svědčit, vyjet si na poště jeho exekuce, s tímhle vším zajít na ospod už preventivně, střídavku vůbec dostat nemusí ani s nejlepším právníkem, pokud nepracuje - chlastá téměř denně - neví o sobě - pak není schopen zajistit řádně péči o dítě..
bude to boj, najdi i sms nebo zprávy, co ti píše třeba v opilosti, pomoct mohou i účtenky z obchodu, kam chodí chlast kupovat(i svědectví prodavačky třeba od vás z večerky, pokud chodí tam),
na každý boj musíš mít nabito..
Potřebuješ důkazy a zainvestovat do hodně dobrého právníka, i kdyby ses měla zadlužit.
@Lucy75 píše: Více
Děkuji moc za rady. Je to těžké dává si dost pozor na účtenky atd..
@Anonymní píše: Více
Musíš mít důkazy, že opravdu chlastá jak duha, a hulí trávu, a o dítě se není schopný postarat. A top právníka, který bude vědět co a jak. Jak si to představuje? Že bude mít třeba týden u sebe dceru, a ona se přilepí ke gauči a bude hodná, aby mohl chlastat?
Co se stalo, že se takhle začal chovat? Do práce nechodí, má exekuce? A z toho mu rodina nepomůže? Že se bojíš, že když jsou bohatý, tak si najmou právníka a půjdou po tobě?
Jeho rodina je bohatá, bydlíte u otce a týpek má exekuce. Něco mi tam nesedí.
@princess.consuela píše: Více
Bydlíme u jeho otce, protože už je starší a jeho žena zemřela. A dům chce věnovat naší dceři. Jeho rodina mu exekuce řešit nebude, jelikož ho varovali a on neposlech takže si to má vyřešit. Jeho sourozenci i otec jsou z něho také nešťastní snaží se mu neustále pomoct/domluvit dohazují mu práci ale on nechce, pokazí všechno na co šáhne. Dokonce jeho rodina neví o všech jeho dluzích. Co se týče alkoholu nechtějí si přiznat jak moc vážné to je. Když jsem jim to řekla tak mu domluvili atd.. ale vydržel týden maximálně dva a už to jelo zase na novo a pořád dokola. Ani oni neví co sním ale vím, že co se týče dcery budou bojovat sním.. Umí zahrát velice dobře na city.
@arinecka píše: Více
Nechce si vůbec přiznat, že má problém s chlastem. On si myslí, že je vpořádku. O dceru se neumí vůbec postarat, nikdy ji nekoupal, neumí ji uvařit prostě nic ale má takové ego a hrdost, že vykřikuje jak on se oni postará a bla bla bla.. Jeho rodina se mu snažila pomoct ale on nechce. Mají svého rodinného právníka, který jim řeší všechno jelikož celá rodina podniká.
Pokud použijí právníka, co jim řeší podnikání, tak to je pro tebe dobře. Opatro je jiná liga.
Dobrý den, prosím o rady a zkušenosti vás moudřejších. S chlapem jdeme od sebe a máme spolu 3 letou holčičku, nejsme manželé. Chlap propadl alkoholu a je závislý i na trávě. Pije 4-5× do týdne tvrdý alkohol. Našla jsem spoustu plácaček, je schopný to do sebe hodit i místo snídaně. Je věčně mimo, žádná zodpovědnost, do práce nechodí a má na sobě exekuce. Trvalé bydliště má na úřadě. Bydlíme u jeho otce každopádně já chci odjet s dcerou k našim 70km od něj. Jenže on vyžaduje střídavou péči na co já nechci přistoupit, jednou jsem odjela na hodinu do banky a on zůstal s dcerou doma, po hodině jsem přijela domů a on byl úplně mimo tak, že nevěděl o světě, mohlo se cokoliv stát. Jeho rodina je bohatá takže má peníze na právníky ale já ne. Nemůžu přece dovolit aby byla dcera ve střídavé péči když vím jaký je a nemá žádné zábrany, puká mi srdce. Prosím nevíte někdo jak tohle řešit? Už mi i vyhrožoval, že pokud nebude střídavá péče tak mě i celé mé rodině udělá ze života peklo. Jak z toho ven? Jak to vyřešit aby to bylo nejlepší pro dceru? Kam se mám obrátit? Jak dokázat, že se o dceru nemůže starat protože je alkoholik? Jsem psychicky úplně na dně a nevím co dělat. Jestli je tady někdo kdo si prošel něčím podobným, jak jste to vyřešili? Děkuji za každou radu