Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To asi bude muset na pohotovost, babská rada na toto asi není
Prý funguje černá mast (Ichtoxyl), ale vlastní zkušenost nemám.
Podle toho, jak tam je. Já se nedávno „odoperovala“ sama, vzala jsem lupu, nůžtičkama odstřihla kůži kolem a malou pinzetou ho opatrně vytáhla, ale měla jsem ho píchlý tak, že to šlo celkem snadno. Jinak k dr.
Moc se omlouvám, jen bych se ráda přidala s dotazem na podobné téma-
včera se mi povedlo zabodnout si skoro celou čepel nůžtiček z manikury do chodidla
(ty hodně špičaté a zahnuté)
Krve jak z vola…jen jsem to vydesinfikovala a zalepila, ale mám obavy, jak se taková malá, ale hluboká rána hojí, jestli mám na něco dát pozor, aby mi to pak nějak nevyhnisávalo apod.?
Máte někdo takovou zkušenost?
Tak já jsem měla střípek v chodidle asi týden, byl maličký, mockrát jsem se ho pokoušela vyndat a myslela jsem, že už ho mám venku, ale při chůzi se to stále zhoršovalo. Pročítala jsem různé rady na netu a zkusila to takto: asi na 20 min jsem dala nohu do lavorku s vodou s rozpuštěnou epsomskou solí. Pak jsem zkusila odpilovat pilníkem na nehty ztvrdlou kůži, která se za ten týden udělala a tím střípek zatlačovala hlouběji. Pak (vše vydesinfikované) udělat pomocí jehly a nůžek na nehty ke střípku „kráter“ a když už bylo jasné, že nebrání žádná ztvrdlá kůže, vymačknout to jako hluboký beďar (jakoby z dálky, abych ho nezapíchla hlouběji) a šup - střep úplně vyskočil, ani jsem netušila, že byl tak velký, jevil se mi jen maličkatý asi 1 mm, ale když vyskočil a trčel ven, byl jak jehlička víc než 3mm. Bylo potřeba ho chytit do pinzety a to musel muž, který mi celou dobu svítil, tedy chci říci, že je lépe mít 4 ruce. Ale byla jsem moc ráda, že zítra nemusím na chirurgii, jelikož bolest už za ten týden byla při chůzi k nevydržení. Chtěla bych poděkovat všem, jejichž rady jsem zde i na jiných webech četla a díky tomu jsem si poskládala svůj postup.