Střípek v noze

9023
24.8.18 09:39

To asi bude muset na pohotovost, babská rada na toto asi není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1824
24.8.18 09:51

Prý funguje černá mast (Ichtoxyl), ale vlastní zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68969
24.8.18 10:08

Podle toho, jak tam je. Já se nedávno „odoperovala“ sama, vzala jsem lupu, nůžtičkama odstřihla kůži kolem a malou pinzetou ho opatrně vytáhla, ale měla jsem ho píchlý tak, že to šlo celkem snadno. Jinak k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
24.8.18 11:13

Moc se omlouvám, jen bych se ráda přidala s dotazem na podobné téma-
včera se mi povedlo zabodnout si skoro celou čepel nůžtiček z manikury do chodidla :zed: (ty hodně špičaté a zahnuté)
Krve jak z vola…jen jsem to vydesinfikovala a zalepila, ale mám obavy, jak se taková malá, ale hluboká rána hojí, jestli mám na něco dát pozor, aby mi to pak nějak nevyhnisávalo apod.?
Máte někdo takovou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.9.23 05:59

Střípek v chodidle

Tak já jsem měla střípek v chodidle asi týden, byl maličký, mockrát jsem se ho pokoušela vyndat a myslela jsem, že už ho mám venku, ale při chůzi se to stále zhoršovalo. Pročítala jsem různé rady na netu a zkusila to takto: asi na 20 min jsem dala nohu do lavorku s vodou s rozpuštěnou epsomskou solí. Pak jsem zkusila odpilovat pilníkem na nehty ztvrdlou kůži, která se za ten týden udělala a tím střípek zatlačovala hlouběji. Pak (vše vydesinfikované) udělat pomocí jehly a nůžek na nehty ke střípku „kráter“ a když už bylo jasné, že nebrání žádná ztvrdlá kůže, vymačknout to jako hluboký beďar (jakoby z dálky, abych ho nezapíchla hlouběji) a šup - střep úplně vyskočil, ani jsem netušila, že byl tak velký, jevil se mi jen maličkatý asi 1 mm, ale když vyskočil a trčel ven, byl jak jehlička víc než 3mm. Bylo potřeba ho chytit do pinzety a to musel muž, který mi celou dobu svítil, tedy chci říci, že je lépe mít 4 ruce. Ale byla jsem moc ráda, že zítra nemusím na chirurgii, jelikož bolest už za ten týden byla při chůzi k nevydržení. Chtěla bych poděkovat všem, jejichž rady jsem zde i na jiných webech četla a díky tomu jsem si poskládala svůj postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí