Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@warita Vzdycky, kdyz se se strojem dostanu do situace, kdy je vse, jak ma byt a urcite dobre, ale nesije, co chci, tak ho ulozim a druhy den vetsinou zjistim, ze jsem prehledla nejakou drobnost nebo nenajdu nic a najednou sije.
Takze bez delat na dve hodky neco jineho a pak se k tomu vrat. (to je rada, jak od kartarky) Takhle podle popisu bych rekla, ze mas spatne delku stehu nebo steh samotny. ![]()
@tulipán píše:
@warita Vzdycky, kdyz se se strojem dostanu do situace, kdy je vse, jak ma byt a urcite dobre, ale nesije, co chci, tak ho ulozim a druhy den vetsinou zjistim, ze jsem prehledla nejakou drobnost nebo nenajdu nic a najednou sije.Takze bez delat na dve hodky neco jineho a pak se k tomu vrat. (to je rada, jak od kartarky) Takhle podle popisu bych rekla, ze mas spatne delku stehu nebo steh samotny.
dekuju, ale nemam to spatne.
delka stehu je na piktogramu knoflikove dirky, stejne tak jako typ stehu. Sirka je na 5, tak jak pise manual. Napeti horni niti je na 4, coz je stredni napeti a je takto spravne.
Abych pravdu rekla, tak se ten vhled dirky uz asi delsi dobu zhorsoval. Siju relativne pravidelne a kdyz porovnavam vzhled dirky u kusu ze zacatku a ted, tak vidim postupne zhorseni s tim, ze ted je to uz fakt hodne spatne a takto tu dirku neusiju. Napada me, jestli neni neco s napetim spodni niti, i kdyz tedy nechapu, jak by mohlo spodni napeti niti ovlivnit sirku stehu? Pomohlo by prokapnout stroj olejem? Jeste jsem to nedelala a mam z toho bobky.
@warita Spodni nit muze deformovat steh, urcite, obcas me stroj zlobi, kdyz je malo spodni nite. Olej nemuze skodit, pokud s jistotou vis, kam kapnout. Minule mi tata chtel kapnout do vduchove systemu, malem me omylo.
Ale jestli pozorujes delsi dobu zhorsovani, tak bude problem asi jinde, jak sama pises.
Já bych zkontrolovala napětí niti,někdy se dostane prach mezi…
A když už nevím co tak vyměním jehlu…
Zatim nic. Zkusim tu dirku jeste jednou usit zitra, podle toho asi pujdu do servisu.