Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, byla bych pro vsemi deseti (jako rodic), naopak by toto hledisko bylo velkym plusovym bodem pri vyberu skoly. Samozrejme cekam, ze dite muze mit mobil zavreny v tasce, aby na ceste ze skoly me mohlo v pripade potreby kontaktovat.
V hodinách bych to zakázala
my jsme se bez toho také obešli.
@GirlsNick píše:
V hodinách bych to zakázalamy jsme se bez toho také obešli.
V hodinách se to zakazuje obecně, tady jde spíše o zákaz používání i o přestávkách. Prostě úplně.
Videla jsem na fb obrazek, kde byla prihradka na 30 mobilu v predni casti tridy. To by bylo za me v pohode.
@hanka.br. píše:
Jaký názor máte na zákaz používání mobilních telefonů na základních školách jako učitelé i jako rodiče? Byli byste pro? Nebo by to pro vás byl důvod školu změnit?
Ahoj.
Jsem pro zákaz.
Člověk při vzdělávání mobilní telefon nepotřebuje. ![]()
@GirlsNick píše:
V hodinách bych to zakázalamy jsme se bez toho také obešli.
v hodinách je to snad jasný.
Jsem pro, do školy mobil nepatří, dnešní děti neumí mezi sebou normálně komunikovat a pak se ani nestíháji připravit na hodinu, to je jen samý předháněni kdo má lepší mobil, na jaké sociální síti jsou a atd.:roll:
Příspěvek upraven 02.11.18 v 20:17
Zakázala bych v hodinách, o přestávkách i v družině. Jo, už i v družině na prvním stupni jsou děti schopný pár hodin sedět a bez hnutí čučet do mobilu… Teď jim to teda zatrhli.
@hanka.br. u nás jsou mobily zakázané už 4 roky a je to super. Samozřejmě je smějí mít zavřené a vypnuté v tašce (stačí vypnutý zvuk). Můžu porovnávat, když jsem šla na mateřskou, tak mobily mohly být a děti o přestávkách hrály hry, fotily se, volaly rodičům a i rodiče je naháněli - co děláš, co známky… Teď si děti zase o přestávkách hrají, navštěvují a třeba aktuálně mění nějaké kartičky - učím na prvním stupni.
Na začátku si rodiče stěžovali. Ale rychle si zvykli. Děti to taky berou jako normu.
Jako rodiči mi to taky vyhovuje.
Já to vidím tak, že první stupeň zákaz úplně, na 2. stupni bych povolila velkou přestávku (ti velcí ať se tam jednou za den podívají) a pouze ve třídách (už mi líčila známá, jak děti zalezou s mobilem na WC a blokují to tam klidně 10min.).
@Anonymní píše:
@hanka.br. u nás jsou mobily zakázané už 4 roky a je to super. Samozřejmě je smějí mít zavřené a vypnuté v tašce (stačí vypnutý zvuk). Můžu porovnávat, když jsem šla na mateřskou, tak mobily mohly být a děti o přestávkách hrály hry, fotily se, volaly rodičům a i rodiče je naháněli - co děláš, co známky… Teď si děti zase o přestávkách hrají, navštěvují a třeba aktuálně mění nějaké kartičky - učím na prvním stupni.
Na začátku si rodiče stěžovali. Ale rychle si zvykli. Děti to taky berou jako normu.
Když jsou ty mobily v taškách, to si je opravdu nikdo z dětí nemá tendenci vytáhnout? Dá se to uhlídat? My máme zamykatelné skříňky a je na učiteli, jaká pravidla si stanoví. Takže já třeba mobil ve třídě nechci vůbec(stejně si ten zvuk děti nevypnou a ruší to) a ani o přestávkách si pro něj nechodí. Jsou to děti malé, vidím, že je prima, že do toho mobilu nekoukají. Ale v jiných třídách je používají i o přestávkách, ono to vede k tomu, že jsou děti hodné, sedí a čučí. Mně se to nařízení o zákazu používání mobilů i o přestávkách na celé škole (jedná se o dvě školy) líbí, mají to jako pravidlo na celé škole a stojí si za ním. Jen mě zajímalo, jestli by byl nějaký rodič schopen říct, že si mobil pro své dítě odepřít nenechá.
@Anonymní píše:
U nás totéž. Je to už pár let co je zákaz a děti opět normálně zlobí, hrajou si. Nedatluje každý do svého mobilu a neposílají si zprávy přes třídu, ale jdou se domluvit. U nás by je měli odevzdávat do kanceláře, ale jsou děti co je mají v tašce a když ho nevyndávají není problém.