Zákaz mobilů ve školách - ano, ne?

30985
2.11.18 20:11

Ano, byla bych pro vsemi deseti (jako rodic), naopak by toto hledisko bylo velkym plusovym bodem pri vyberu skoly. Samozrejme cekam, ze dite muze mit mobil zavreny v tasce, aby na ceste ze skoly me mohlo v pripade potreby kontaktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1699
2.11.18 20:12

V hodinách bych to zakázala ;) my jsme se bez toho také obešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
2.11.18 20:13
@GirlsNick píše:

V hodinách se to zakazuje obecně, tady jde spíše o zákaz používání i o přestávkách. Prostě úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.11.18 20:13

Videla jsem na fb obrazek, kde byla prihradka na 30 mobilu v predni casti tridy. To by bylo za me v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
2.11.18 20:14
@hanka.br. píše:
Jaký názor máte na zákaz používání mobilních telefonů na základních školách jako učitelé i jako rodiče? Byli byste pro? Nebo by to pro vás byl důvod školu změnit?

Ahoj.

Jsem pro zákaz.

Člověk při vzdělávání mobilní telefon nepotřebuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
2.11.18 20:15
@GirlsNick píše:

v hodinách je to snad jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572

Jsem pro, do školy mobil nepatří, dnešní děti neumí mezi sebou normálně komunikovat a pak se ani nestíháji připravit na hodinu, to je jen samý předháněni kdo má lepší mobil, na jaké sociální síti jsou a atd.:roll:

Příspěvek upraven 02.11.18 v 20:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473

Určitě pro, při vyučování ať je vypnutý v tašce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69111
2.11.18 20:16

Zakázala bych v hodinách, o přestávkách i v družině. Jo, už i v družině na prvním stupni jsou děti schopný pár hodin sedět a bez hnutí čučet do mobilu… Teď jim to teda zatrhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.18 20:17

@hanka.br. u nás jsou mobily zakázané už 4 roky a je to super. Samozřejmě je smějí mít zavřené a vypnuté v tašce (stačí vypnutý zvuk). Můžu porovnávat, když jsem šla na mateřskou, tak mobily mohly být a děti o přestávkách hrály hry, fotily se, volaly rodičům a i rodiče je naháněli - co děláš, co známky… Teď si děti zase o přestávkách hrají, navštěvují a třeba aktuálně mění nějaké kartičky - učím na prvním stupni.
Na začátku si rodiče stěžovali. Ale rychle si zvykli. Děti to taky berou jako normu.
Jako rodiči mi to taky vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
9166
2.11.18 20:18

Klidně zákaz…jsem pro .. děcka fakt neumí komunikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
2.11.18 20:18

Já to vidím tak, že první stupeň zákaz úplně, na 2. stupni bych povolila velkou přestávku (ti velcí ať se tam jednou za den podívají) a pouze ve třídách (už mi líčila známá, jak děti zalezou s mobilem na WC a blokují to tam klidně 10min.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
2.11.18 20:19

Zakázala bych i o přestávkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
2.11.18 20:23
@Anonymní píše:
@hanka.br. u nás jsou mobily zakázané už 4 roky a je to super. Samozřejmě je smějí mít zavřené a vypnuté v tašce (stačí vypnutý zvuk). Můžu porovnávat, když jsem šla na mateřskou, tak mobily mohly být a děti o přestávkách hrály hry, fotily se, volaly rodičům a i rodiče je naháněli - co děláš, co známky… Teď si děti zase o přestávkách hrají, navštěvují a třeba aktuálně mění nějaké kartičky - učím na prvním stupni.
Na začátku si rodiče stěžovali. Ale rychle si zvykli. Děti to taky berou jako normu.

Když jsou ty mobily v taškách, to si je opravdu nikdo z dětí nemá tendenci vytáhnout? Dá se to uhlídat? My máme zamykatelné skříňky a je na učiteli, jaká pravidla si stanoví. Takže já třeba mobil ve třídě nechci vůbec(stejně si ten zvuk děti nevypnou a ruší to) a ani o přestávkách si pro něj nechodí. Jsou to děti malé, vidím, že je prima, že do toho mobilu nekoukají. Ale v jiných třídách je používají i o přestávkách, ono to vede k tomu, že jsou děti hodné, sedí a čučí. Mně se to nařízení o zákazu používání mobilů i o přestávkách na celé škole (jedná se o dvě školy) líbí, mají to jako pravidlo na celé škole a stojí si za ním. Jen mě zajímalo, jestli by byl nějaký rodič schopen říct, že si mobil pro své dítě odepřít nenechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
2.11.18 20:24
@Anonymní píše:

U nás totéž. Je to už pár let co je zákaz a děti opět normálně zlobí, hrajou si. Nedatluje každý do svého mobilu a neposílají si zprávy přes třídu, ale jdou se domluvit. U nás by je měli odevzdávat do kanceláře, ale jsou děti co je mají v tašce a když ho nevyndávají není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová