Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chci se zeptat na vaše zkušenosti se strojním čištěním sedacích souprav. Často nabízejí čištění nějakým speciálním „vysavačem“. Máme látkovou sedačku s nějakou úpravou proti nečistotám. Když jsme ji kupovali, říkali nám, že není vhodné sedačku vysávat, že se tím oddělí potah od molitanu a může to nějak vadit (už si nevzpomínam přesně čemu). Co máme děti, tak sedačka samozřejmě dostává zabrat a potřebovala by pořádně vyčistit, ale nechci to dělat ručně. Ale zas se bojím toho vodního vysavače… Jaké s tím máte zkušenosti? Díky
My máme vodní vysavač doma, a nemůžeme si to vynachválit. Gauč vysavame i normálním vysavačem…
Taky mám vodní vysavač a nedokážu si to bez něj už představit. 2× ročně (léto, zima) jím vezmu celej barák (matrace, koberce, postele, gauč, křeslo).
Nikdy se mi s něčím nic nestalo. Jen to před tím ještě beru práškem na roztoče a jiné potvůrky ![]()
Předchozí sedačku jsem nechávala čistit dvakrát do roka. Současná má taky na naši objednávku speciální ošetření proti nečistotám a něco jako impregnaci. Takže jsem s čištěním otálela. Nicméně už je pár týdnů vyčištěná. Zatím se na ni nic nevylilo, ani to nikdo neupatlal, tak zatím dobré.
Ale ta speciální vrstva je samozřejmě díky mokrému čištění fuč, proto jsem to tentokrát nechala s delším odstupem. Mám ráda vůni vyčištěné soupravy.
Z praktického důvodu bych raději příště v budoucnu zvolila jiný než látkový povrch, ale zatím mi všechno bylo nepříjemné na dotek nebo sezení/válení se (na návštěvě v pohodě, ale třeba uvelebit se na tom bych nesvedla) a většinou se mi ani nelíbí. ![]()
Normálně to beru vysavačem a jednou za čas vysavačem s vodou a super i sním vytírám dost pravidelně o moc čistější než mop. Jednou sem to bral i párou.