Black friday - výhodná koupě?

2089
24.11.20 10:06

Black friday- výhodná koupě?

Zdravím dámy, pořád na mě vyskakuje Black friday. Opravdu je to tak výhodné? Nebo je to jen,,tah" na lidi.
Koupil někdo fakt něco super výhodně za super cenu? Pochlubte se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Altavista
24.11.20 10:10

Včera jsem se dívala na boty na zalandu, v rámci Black tam byla dodatečná 20% sleva, ale nic mě nezaujalo. Ono to ovšem bude mým vkusem, výběr byl velký.

• Citovat
  • Upravit
35747
24.11.20 10:17

V zahraničí to asi výhodný je, tady z toho udělali totální frašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.11.20 10:21

Jako jakékoli jiné slevy - pokud máš přehled, co kolik normálně stojí, můžeš udělat dobrý kup. Jinak to ale dost často funguje stylem: prodávám běžně za 100,–, navýším týden dopředu na 200,– a pak tam prdnu úžasnou 50% slevu za 100,– :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.11.20 10:21

Manželovi jsou koupila boty se slevou 30%, dětem 50%, na vánoce panenku pro dcerku o čtyři stovky levnější. Běžně takhle ušetřím 20% za dárky. Ale já to dělám tak, že si předem vyhlídnu zboží, vím kolik stojí normálně a pak jen čekám na slevu. Nakupuju na oblíbených eshopech. Opravdu se dá celkem dost ušetřit, ale musíš mít přehled. Dost obchodů předem zdraží a pak jen stáhnou cenu na původní a vydávají ji za slevu.

• Citovat
  • Upravit
76
24.11.20 10:28

Já tedy na black friday věřím. Mají třeba super akci v nuskin pokud někdo máte rádi jejich produkty, je to dokonce 40%. A dnes jsem zas našla akci na asi nejlepší popcorn na světě, co jsem kdy zkusila od zigmundo. cz a tam vyloženě dali kod MIKULAS25 a ihned sleva 25% a funguje. Takže tam žádný fígl nění. Chce to mít přehled o cenách a hlídat si, zda vás jen nevodí za nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
24.11.20 10:32

Přijde mi, že co se dnes tváří jako ve slevě ve výprodeji, bylo před měsícem za tu samou cenu v běžném prodeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
24.11.20 10:40

Black Friday v našich končinách v podstatě neexistuje. Drtivá většina shopů si tu cenu před akcí podstatně navýší.

Pamatuji si, že jsem kdysi vyhlížela určitou věc, ktera si rok si držela cenu. Přišel Black Friday, reklama jak blázen, a ta věc najednou stála o tisíc víc než předtím i s tou jejich údajnou mega slevou. :mrgreen: :mrgreen:

Black Friday po Česku aneb zaplatíte o to víc a ještě u toho budete mít radost! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lolamola1
24.11.20 10:47

V Česku to teda rozhodně není Black Friday :D Místo jednoho dne v roce mi přijde že třeba alza má black friday pomalu celoročně a slevy jsou kolikrát jen 5-10%. Ale přiznám se, že občas ani tak těm slevám neodolám :lol:

• Citovat
  • Upravit
19981
24.11.20 10:48

V zahraničí jo, tady jak co. A pokud se zaměřis na ceny, tak před black friday je zdraží a pak dávají slevu z vyšší ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4865
24.11.20 10:49

I v rámci Black Friday vždycky kontroluju cenu daného výrobku u konkurence. Někdy se to vyplatí, ale většinou spíš ne. Já si třeba letos objednala Barefoot boty o 1700,– levněji než se prodávají normálně, což fakt považuju za kup roku :lol: Ale samozřejmě za tuhle cenu byla jen jedna barva (asi ta, co se běžně tolik neprodává), stejný model v jiné barvě už byl zlevněný o mnohem méně oproti konkurenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
24.11.20 10:49

Obecně na slevy kašlu, vždy hodnotím jestli mi ta věc za ty prachy, co dávám, vyhovuje či ne :)

• Citovat
  • Upravit
1702
24.11.20 10:52

Super výhodné to není, záleží na firmě. Třeba u kosmetiky jsou tyhle slevy desetkrát do roka, u oblečení záleží na značce. Já si letos koupila kabát za půlku, ale je z loňské kolekce, a kdybych mohla do Německa, tak bych se dost možná dostala na tu samou cenu i bez akce. :nevim: Jinak pravidelně v tomhle čase kupujeme vitamíny a doplňkovou výživu na další rok, víme, že níž to moc 8) neklesne, a nemáme čas to furt sledovat. :nevim: Elektroniku jsem v téhle akci naposled kupovala asi před třemi lety, telefony, a oba slouží do teď; a vloni vlastně 360° kamerku (babička ráda virtuálně cestuje a výletuje s náma :lol:). Jinak ještě zvažuji předplatné k softwaru… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
24.11.20 10:55

Je to jen fraska. Drtiva vetsina veci se prodava za bezne ceny, jen je navysena puvodni ceny a razem misto 10% slevy muzou dat 40%. Nebo velmi caste. Tak pouzivaji * a slevy z „maloobchodni ceny vyrobce“ coz je puvodni cena treba 4 roky stara a vsude se to dneska prodava za polovinu, jen na black shitday je to stejna cena plus 50% sleva.

Mnohem lepsi je behem roku sledovat cenu a koupit to v prubehu roku i za lepsi penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12900
24.11.20 10:57

Já si to občas projdu, když něco potřebuji, zadám to do vyhledávače a většinou zjistím, že ta cena -50% je běžná cena, kterou má několik dalších obchodů. Ano, patří spíš mezi ty nižší, ale ty procenta dolů jsou výsměch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová