Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
stara baba píše:Eneer píše:Je zvláštní, jak někdo má v tomhle takový blok i po letech vztahu (to nemyslím zle, sama mám taky bloky v sex. oblastech, které jsou zatím neprobádané), ale možná to tak připadne hlavně mě, já jsem totiž tak trochu koketa a svádět chlapa mě vyloženě bavíMne to zvlastne nepride, umenie zvadzat sa uz nepestuje. Ked sa povie „sexy saty“ tak sa mysli zakryt tak malo, aby este bolo mozne vyjst z domu. Ked sa povie „zvadzat“, mysli sa oblapkavat, ked sa povie „flirtovat“ mysli sa vyspat sa s niekym.
Nechcem posobit moralizujuco, ale skus sa pozriet okolo seba. Ako sa ludia obliekaju, ako sa rozpravaju, ako dlho trva od zoznamenia k prvemu sexu. Este stale sa cudujes?
Skoro ma napada, ze okrem sexualnej vychovy by sa malo na skolach ucit aj koketovaniu … a co vsetko moze predchadzat sexu a ake krasne to moze byt![]()
Možná právě proto mi to přijde zvláštní - když se na vše jde dle tvých slov tak „rychle“, tak proč je pro někoho problém udělat ten první krok? Jinak si nemyslím, že pod pojmem svádět si každý představí otlapkávání
to kouzlo tkví v náznacích a tím, co se děje ještě předtím, než dojde k fyzickému kontaktu… to už je pak dotyčný sveden ![]()
Eneer píše:stara baba píše:Možná právě proto mi to přijde zvláštní - když se na vše jde dle tvých slov tak „rychle“, tak proč je pro někoho problém udělat ten první krok? Jinak si nemyslím, že pod pojmem svádět si každý představí otlapkáváníEneer píše:Je zvláštní, jak někdo má v tomhle takový blok i po letech vztahu (to nemyslím zle, sama mám taky bloky v sex. oblastech, které jsou zatím neprobádané), ale možná to tak připadne hlavně mě, já jsem totiž tak trochu koketa a svádět chlapa mě vyloženě bavíMne to zvlastne nepride, umenie zvadzat sa uz nepestuje. Ked sa povie „sexy saty“ tak sa mysli zakryt tak malo, aby este bolo mozne vyjst z domu. Ked sa povie „zvadzat“, mysli sa oblapkavat, ked sa povie „flirtovat“ mysli sa vyspat sa s niekym.
Nechcem posobit moralizujuco, ale skus sa pozriet okolo seba. Ako sa ludia obliekaju, ako sa rozpravaju, ako dlho trva od zoznamenia k prvemu sexu. Este stale sa cudujes?
Skoro ma napada, ze okrem sexualnej vychovy by sa malo na skolach ucit aj koketovaniu … a co vsetko moze predchadzat sexu a ake krasne to moze byt![]()
to kouzlo tkví v náznacích a tím, co se děje ještě předtím, než dojde k fyzickému kontaktu… to už je pak dotyčný sveden
No pretoze toto nie je pre kazdeho. Tento trend je diktovany „zvonku“, ale v rodine ktora Ta vychovava to moze byt inak … co ak je chudak od prirody stydlin, v rodine kde sa sex neberie „moderne“ otvorene, pripadne sa rodicia citia pred detmi trapne a panuje tam ista zdrzanlivost, aj ked nie tabuizovanie? Problem nastava ked nie si dost otrla povaha a tieto tlaky „zvonku“ Ti pridu hrozne nasilne, ale nikde nevidis nic „miernejsie“, s cim by si sa dokazala stotoznit.
A to kuzlo naznakov … no, mozno to vychutnavas Ty a ja, ale skus si vyhladat diskusie o flirte len tu na emimine. Flirtovat s niekym znamena skoncit s nim v posteli. Ale co ine su usmevy a naznaky ako flirt? Ked sa u nas vymenilo par kolegov v praci, musela som tam s flirtom tiez prestat … a musim uprimne povedat, ze hoci by som sa ani jedneho z tych chlapov ani drievkom nedotkla, mrzi ma to. Ale my sme teraz mlady kolektiv, zabavne sa dalo flirtovat vzdy len s chlapmi nad 45
asi stara skola alebo co ![]()
Mám to úplně stejně jak zakladatelka
a to už sme o tom 100× mluvili,že když budu mít chuť ať prostě dojdu a hupsnu na něj
,ale ne ne nee,prostě mně to nejde.Snažila sem se o to,když jsem byla těhu,ale po pár odmítnutí (manžel měl strach aby neublížil malé
) sem to vzdala a teď na to zas tu odvahu nemám.Než něco zkoušet a být odmítnutá radši počkám až začne on..
Holky stydlivé anonymky, přetaňte se před tím svým stydět, škodíte tím jen svému vztahu. Uvědomte si, že se stydíte před člověkem, který je Vám nejbližší a navíc při činnosti, kterou provozují každý den miliardy lidí.
Já to znám z druhé strany a pokud si pamatuji, tak ty čtyři roky v takovéhle situaci byly asi tak maximum, co jsem byl schopen zvládat. Pak se to najednou začalo lámat a já začínal nabývat dojmu, že s tím sexem manželku jen obtěžuji. Takže jsem úplně ztratil zájem o sex s ní. A to už je situace, která se velice těžko napravuje a většinou se ani napravit nedá.
@Jan Zeman píše:
Holky stydlivé anonymky, přetaňte se před tím svým stydět, škodíte tím jen svému vztahu. Uvědomte si, že se stydíte před člověkem, který je Vám nejbližší a navíc při činnosti, kterou provozují každý den miliardy lidí.
Já to znám z druhé strany a pokud si pamatuji, tak ty čtyři roky v takovéhle situaci byly asi tak maximum, co jsem byl schopen zvládat. Pak se to najednou začalo lámat a já začínal nabývat dojmu, že s tím sexem manželku jen obtěžuji. Takže jsem úplně ztratil zájem o sex s ní. A to už je situace, která se velice těžko napravuje a většinou se ani napravit nedá.
A kdyby se žena začala snažit všechno napravit a teda začít první, tak myslíš, že se to může v tom vztahu ještě změnit? Jsem úplně nová anonymka, zatím jsem tady nepřispívala. Jde mi o to, že náš vztah už takhle daleko asi došel, protože s přítelem spolu vůbec nespíme a vždycky začínal on - pak už taky nemám problém se stydlivostí, jen ten začátek.
![]()
Jestli teda kdybych se nějak, jakkoliv (nevím teda jak to překonám) donutila začít, třeba vícekrát, může se vztah opět zlepšit? Chci náš vztah zachránit, přítele miluju a máme mimčo, byla by to škoda. ![]()
@stara baba píše:
Mne to zvlastne nepride, umenie zvadzat sa uz nepestuje. Ked sa povie „sexy saty“ tak sa mysli zakryt tak malo, aby este bolo mozne vyjst z domu. Ked sa povie „zvadzat“, mysli sa oblapkavat, ked sa povie „flirtovat“ mysli sa vyspat sa s niekym.Nechcem posobit moralizujuco, ale skus sa pozriet okolo seba. Ako sa ludia obliekaju, ako sa rozpravaju, ako dlho trva od zoznamenia k prvemu sexu. Este stale sa cudujes?
Skoro ma napada, ze okrem sexualnej vychovy by sa malo na skolach ucit aj koketovaniu… a co vsetko moze predchadzat sexu a ake krasne to moze byt![]()
Stydlivky přece nemusíte hned lézt do trenek! Jde o vaše muže… těm přece jen musí zvednout libido jakýkoliv jen náznak nééé?! Já myslím, že lepší než jen čekat, kdy on přijde, pro něj bude už jen malinké kývnutí směrem k posteli, nebo co já vím jen pohled jemu mezi nohy… myslím že už jen tohle bude pro vašeho chlapa po x letech impuls a určitě to pro něj bude mnohem vzrušující, když bude jednou vědět, že to nebyl on kdo měl tu prvotní chuť!
Stačí málo… a třeba časem si troufnete i na zmáčknutí prdelky… a pak už je jen kousek k úplnému převzetí iniciativy!
Chlapi jsou děsně moc rádi, když jim ženská ukáže že o TO stojí a má chuť, už jen to je pro ně rajcovní a větší iniciativa je bonus! Jde jen o to, zlomit v sobě ten pocit…
věřím, že až uvidíte tu jiskru v jeho oku, tak to bude pryč ![]()
Mám stejný problém. Neumím si říct, že ho chci. A to jsme spolu půl roku. On když mě chce, tak přijde, když chci já, tak ho třeba začnu líbat a dostane se mi odpovědi, že je unavený z práce a tím pádem vzniká nedorozumnění, že já sama od sebe přijít nesmím
Co mu to prostě říct na rovinu? Občas manželovi normálně zahlásím ať nechodí brzy spát, že s ním mám velké plány. My jsme tedy spolu déle a máme spolu i dítě, takže stud necitím, ale když jsem byla mladší a nezkušená, pomohlo mi to říct na rovinu. Mužům to příjde sexy, že i žena si umí říct, že to chce.
@Sněh mam to tak stejne a kdyz nakonec prekonam ten stud, nebo jak bych to nazvala, dostane se mi stejne reakce nebo taky to, st se nesnazim, ze mi to nejde se premahat atd… Takze se pak stydim jeste vic a uplne si rikam jska jsem trapka. On moje pocity moc dobre zna. A to jsme spolu 5 let a mame 2 deti
taky nevim co s tim
nekdy jsem z toho fakt nestastna ![]()
Omlouvam se za anonym, ale nemusi to vsichni vedet… ![]()
Ptala jsem se ho, jak si mám říct a on že „tak mě chyť za koule a řekni pojď si zaš. ukat.“
nebo nastala situaci, že jsem chtěla fakt moc, dokonce jsem mu to i ŘEKLA! a on, že to necháme na ráno, to jsem se fakt cítila odmítnutě. Tak jsem mu druhý den řekla o svých pocitech a na to mi odvětil, že řeším kraviny
, a že já nechci aby se se mnou miloval z povinnosti.
Ale stejně pořád nevím jak na to
Takže nějak to zkusím, až mi přestane perioda
nejspíš nemá cenu nad tím spekulovat ![]()
Vetřu se do diskuze. Na to, jak to udělat s partnerem, se kterým už máte nějakou dobou vztah už tady rady padly.
Ale jak to udělat s člověkem, se kterým zatím žádný vztah není? Oč jde? Jsem vdaná, rozvod je na spadnutí kvůli manželovým záletům, nezájmu o rodinu atd. S manželem je krize již několik let, dotyčného jsem poznala před rokem a půl. Je to bezvadný chlap, svobodný, má mě rád, vím, že ho přitahuji, povídáme si spolu, prostě je nám spolu skvěle. Ale on je tak strašně moc nesmělý. Možná má strach i z toho, že jsem ještě vdaná. Jenže, chci ho. Se vším všudy a hodně. Sex s manželem neproběhl už dobré dva roky. Moc mi chybí láskyplný dotek, polibek, objetí od někoho, koho mám ráda a kdo má rád mě. S dotyčným jsem prožila nádherný den, kdy už to vypadalo, že by z toho něco mohlo být. Líbal mě, objímal, držel za ruku, celý den se ode mě nehnul, říkal jak jsem nádherná a úžasná. Byla jsem jako ve snu. Od té doby nic, je milý, hodný, ale strašně zdrženlivý. Jak to udělat, abych nevypadala jako nadržená pipka. Jak ho svést?
Lenka
Tak dnes nastala situace. Týden po nucené pauze, přišla jsem sama a on u pc, nakrucovala jsem se nahá
a on, že ví, že ho chci, ale nemá čas, že si potřebuje udělat na pc nějakou práci
Tak jsem se cítila odmítnutě a začla se vyptávat
@Sněh píše:
Ptala jsem se ho, jak si mám říct a on že „tak mě chyť za koule a řekni pojď si zaš. ukat.“nebo nastala situaci, že jsem chtěla fakt moc, dokonce jsem mu to i ŘEKLA! a on, že to necháme na ráno, to jsem se fakt cítila odmítnutě. Tak jsem mu druhý den řekla o svých pocitech a na to mi odvětil, že řeším kraviny
, a že já nechci aby se se mnou miloval z povinnosti.
Ale stejně pořád nevím jak na toTakže nějak to zkusím, až mi přestane perioda
nejspíš nemá cenu nad tím spekulovat
to bude možná ten problém, že ženy co mají problémy s iniciativou moc tenhle typ sexu nemusí
To je pravda, neumím to takhle říct. Když jsem se ho ptala, jakou má představu, jak si o něj mám říct, dostalo se mi odpovědi „sám nevím“
Tak jak to mám vedět já? do hlavy mu nevidím ![]()