Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
když se chce všechno jde
pokud to chceš tak si sáhni nic na tom není ..můj muž je nadšenej ,že má partnerku co mu leze do gatí
zkus se nejdřív jen tak jakoby nenápadně se dotknout na patřičných místech a pak to půjde samo ![]()
anonym jen prot ,že nemusí vědět všichni kam sahám ![]()
Taky jsem se dlouho styděla, a nevěděla jak začít nebo co dělat, nikdy předtím jsem si sex neoblíbila nebo jak to říct, neužívala dostatečně, až ted s nynějším přítelem všechno přešlo z ničeho nic
sex si užívám a snažím se i přebírat iniciativu a stud jde stranou stydím se trošku pořád, ale potlačuji to, protože vím, že chlap to potřebuje a jelikož ho moc miluju tak dělám vše možné abychom byly oba spokojení… Hodně mi třeba pomohlo prohlížení a čtení kamasutry, pak jsme si ji četli i s přítelem zkus to
třeba to taky zabere a stud půjde stranou já byla zvědavá co při jaké poloze bude nejlepší ![]()
A ještě chci dodat že se třeba časem naučíš přítelův penis milovat
![]()
Michaelakkk píše:
A ještě chci dodat že se třeba časem naučíš přítelův penis milovat![]()
Jak už jsem psala, když začne přítel, tak pak nemám problém s ničím, to dělám klidně cokoliv, ale nedokážu se k tomu přimět předtím prostě, ach jo ![]()
Anonymní píše:a duvod??Michaelakkk píše:Jak už jsem psala, když začne přítel, tak pak nemám problém s ničím, to dělám klidně cokoliv, ale nedokážu se k tomu přimět předtím prostě, ach jo
No já se styděla dlouhé roky vždy čekala na chlapa a pravdou je že když jsem převzala iniciativu já a táhla to o s 4 roky mladším klukem bylo to užasné. Nyní mam stejně stareho přítele a sex je fajn jen taky nezačínám myslím si že k dlouhodobým vztahum to patri jen pokud to on nevyžaduje záleží na partne že spolu spíte 2× za týden je po trech letech myslím moc dobré pokud se ty cítíš hloupe musite si promluvit to zabíra nejvic..Lahvinka a zkiuste pokecat co koho nejvic vzrusuje apod treba i on dokaze udelat neco aby te to chytlo. a nemusela ses premahat a uvazovat nad tim kdyz to neni spontalni a jen si rikas ze by to tak melo byt stejne to bude stat za prd.
marketm píše:Anonymní píše:a duvod??Michaelakkk píše:Jak už jsem psala, když začne přítel, tak pak nemám problém s ničím, to dělám klidně cokoliv, ale nedokážu se k tomu přimět předtím prostě, ach jo
Už jsem to psala, prostě jsem taková nikdy nebyla, vždycky začínal přítel ne já a prostě bych si připadala hloupě, že by si řekl že se to ke mě nehodí, prostě že jsem trapná… Vím že je to blbost ale prostě to tak mám a nevím jak se toho zbavit.
Ja by sa na otvoreny rozhovor pri vinku vybodla, hoci je tento postup v dnesnej dobe uznavany.
My sme tak s byvalym otvorene a uprimne prekecali hodiny, navzajom sa pochopili a … fungovali stale rovnako. Spatne.
Co by som Ti poradila - nenut sa sama siahat na partnera, ked Ti to pride divne, alebo trapne. Najdi si iny sposob, ktory Ti nebude pripadat trapny. Napriklad ked chlap povie „sprcha“, spytaj sa „spolocna“? No a podla jeho reakcie sa zariad. Alebo … ja neviem, u nas funguju dvojzmysly, co by bolo prijatelne pre Teba?
Já na tom byla po třech letech vztahu podobně a vyvinulo se to léty, tak po deseti už jsem se nestyděla a teď po 20 letech jsem nestyda ![]()
To já bych mu naférovku řekla: ,,stydím se něco začít ale budu se snažit to zlepšit" no a pak nemusíš mít pocit,že ,,si trapná" ![]()
Tak ja te muzu ujistit, ze jsem na tom uplne stejne. Chut na sex mam, nebojim se zadnych praktik, s manzelem mame super sex, ale…pokud nepopijem a necim se nenaladime, nikdy nezacnu prvni ja! Muzu si namlouvat cokoli, proste nedokazu rict proc…neudelam to. Takze jen abys vedela ze v tom nejsi sama ![]()
Nemusíš mu na něj hned sahat, jde to i jinak
co třeba ho obejmout a pak se o něj tak pomaličku třít v patřičných místech, jen tak nenápadně
uvidíš, že zareaguje tím správným způsobem
jde jen o to to překonat poprvé, podruhé už to půjde líp a nakonec úplně samo ![]()
Je zvláštní, jak někdo má v tomhle takový blok i po letech vztahu (to nemyslím zle, sama mám taky bloky v sex. oblastech, které jsou zatím neprobádané), ale možná to tak připadne hlavně mě, já jsem totiž tak trochu koketa a svádět chlapa mě vyloženě baví ![]()
Eneer píše:Je zvláštní, jak někdo má v tomhle takový blok i po letech vztahu (to nemyslím zle, sama mám taky bloky v sex. oblastech, které jsou zatím neprobádané), ale možná to tak připadne hlavně mě, já jsem totiž tak trochu koketa a svádět chlapa mě vyloženě baví
Mne to zvlastne nepride, umenie zvadzat sa uz nepestuje. Ked sa povie „sexy saty“ tak sa mysli zakryt tak malo, aby este bolo mozne vyjst z domu. Ked sa povie „zvadzat“, mysli sa oblapkavat, ked sa povie „flirtovat“ mysli sa vyspat sa s niekym.
Nechcem posobit moralizujuco, ale skus sa pozriet okolo seba. Ako sa ludia obliekaju, ako sa rozpravaju, ako dlho trva od zoznamenia k prvemu sexu. Este stale sa cudujes?
Skoro ma napada, ze okrem sexualnej vychovy by sa malo na skolach ucit aj koketovaniu … a co vsetko moze predchadzat sexu a ake krasne to moze byt
![]()
Stara baba, super jsi to napsala, ani písmenko bych nezměnila!!
![]()
Omlouvám se za anonymitu, ale nemůžu jinak. Nejde ani o to, že bych se styděla při samotném sexu, jako o to, že se stydím převzít iniciativu a začít někdy sama. S přítelem se milujeme, jsme spolu 3 roky a sex máme tak maximálně 2× týdně. Vím že je to moje chyba, vím že kdybych začala já, spali bysme spolu několikrát za den, ale nedivím se příteli že po těch letech ho už nebaví s tím každý den začínat. Prostě nedokážu ho vzít ani do ruky ani mu na něj sáhnout (vím že to zní hrozně trapně), ale je to tak. Pokud začne přítel tak pak s tím problém nemám, jde o ten začátek. Prostě je to silnější než já. Když se opiju tak se nestydím, ale jinak jo. Beru to tak že on už vím jaká sem, že jsem na sex nikdy moc nebyla a tak si říkám že kdybych najednou takhle obrátila, že by si řekl že sem trapná, protože to prostě ke mě nejde. Vím že bych neměla takhle přemýšlet, ale je to tak. Jak se zbavit tohohle bloku? Člověk by řekl že zkušenostmi se to změní, ale nezměnilo. Problém je v tom že tak poslední půlrok bych nejraději měla sex několikrát za den, ale nejsem schopná proto něco udělat. Jak to změnit? Jsem z toho nešťastná, tak moc bych chtěla, ale nejde to..